kdo nakupuje knjige preko spleta? tujino imam v mislih. sem želel naročit neke knjige preko amazona (.co.uk) in ugotovim da ne pošiljajo v slovenijo. malce sm še po ebayu iskal in se najde - dražje seveda. kaj svetujete?
lp
| spletne trgovine knjig | |||||
kdo nakupuje knjige preko spleta? tujino imam v mislih. sem želel naročit neke knjige preko amazona (.co.uk) in ugotovim da ne pošiljajo v slovenijo. malce sm še po ebayu iskal in se najde - dražje seveda. kaj svetujete?
lp |
|||||
Kako si pa to ugotovil???? Jaz sem 14 dni nazaj dobu knjige iz amazon.co.uk. |
|||||
Uh, že velikrat sm kupoval preko amazon.com in preko amazon.co.uk in brez problema pošiljajo v Slovenijo. Mogoče si glih na kakšno rableno knigo naletel, ki jo morš kupt po drugačnem postopku?! Probi še enkrat.
lp |
|||||
kerokol knjigo sem dal v košaro sem dobil error
*** We're sorry, but this item can't be delivered to the country you selected. You can enter a different delivery address above, or you can remove the item from your order by changing its quantity to 0, then clicking the Update button. *** pol sem mal brskal in naletel na tole ---> http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=14044781 katere knjige si pa naročil če ni skrivnost? |
|||||
jaz sem dobil kakšen mesec nazaj The "Times" Comprehensive Atlas of the World iz amazon.co.uk...
ene pol meseca pred tem sem dobil 2 knjigi iz ameriškega amazona... |
|||||
kok si pa dal zanjo? sam sem hotel vzet npr. The Mixing Engineer's Handbook in sem za test dal vse možne ponudbe te knjige v košarco in ugotovil da od cca 30 ponudb samo ena pošilja v slovenijo. wtf? a smo v severni koreji mogoč. je kakšna bistvena razlika v ceni med .co.uk in .com kar se poštnine tiče? glede na to da je dolar kar švoh zdej se verjetn pr američanih bolj splača
|
|||||
Ne spomnim se detajlov, ampak sem ze primerjal .com, .co.uk in .de:
- najboljsi je .com (postnina $4.5/knjigo + $4.5 za cel paket), pride hitro, ponavadi prej kot napovedujejo (po mojih izkusnjah 2 tedna max). - .de ima po moje cenejso postnino, ampak ponavadi nima vseh (ameriskih) knjig, ki bi jih hotel. - .co.uk ima drago potnino, brezveze Sploh zdaj z dolarjem na 1.53 je amazon.com super ugoden. Bom kar takoj narocil vsebino svoje kosarice |
|||||
Pri amazon.de imajo tut to knjigo ki si jo isku, probi se tm...
|
|||||
To je zato, ker kupuješ preko posredniške storitve Amazona. Kupuj nove knjige pri Amazonu, pa ne bo problemov. Pri posredovanju pa je vse odvisno od prodajalca, ki v tem primeru ni Amazon. Običajno "povprečna" raja ne pošilja ven iz svoje države. |
|||||
kako pa vem kaj je posredniška storitva amazona in dejanski nakup pri amazonu ?
|
|||||
http://www.amazon.co.uk/gp/product/1598632515/ref=s9_asin_image_1_sims_c6_583592_127464_27282_17684_18090_24871_21390_18147-qvfp_g1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=1NRAZ1GD08JZBQDQPC83&pf_rd_t=101&pf_rd_p=139045891&pf_rd_i=468294
Na tem linku kliknu na desni Add to shopping basket in potem proceed to check out pa je... Pod to opcijo imas pa "more buying choices"...tm pa mislm da preko posrednikov kupujes. Lp |
|||||
...
Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 09:50; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
aha zdej razumem. hvala vsem za pomoč
|
|||||
če boš kupoval pri ameriškem, dodaj ene 10% za carino
|
|||||
sem ubistvu računal na 20%
|
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |