NUJNO RABIM NASVET
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 01.04.2011 11:24:05 |
|
da si sposodim temo, ima kdo Sharpa 40 LE810, LE820? kakršnekoli izkušnje bi mi prišle prav, predvsem kako se obnese pri športnih prenosih (motion blur?), in pa morda kakšna alternativa (LCD, LED LCD, in ne plazma)?
hvala za vse odgovore...
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 01.04.2011 12:54:07 |
|
Pozdrav!
Jaz osebno pa bi vsakomur priporocal Sony Bravio! Mislim da se po kvaliteti slike ne more nobena druga normalna firma primerjati! Lg in Samsung po mojem mnenju ne izkazujeta pretirane kvalitete v sliki - temu primerna se mi zdi tudi cena! Phillips slovi predvsem po svojem dobrem zvoku nekoliko manj pa po sliki! Ze od nekdaj velja:
1. Slika = Sony
2. Zvok = Phillips
Je pa res, da bravia mislim da nekoliko presega cene drugih aparatov! Sam sem zamenjal in videl ze kar nekaj tv aparatov vendar sedaj ze 2 leti vztrajam na Sony Bravia Enginu!
Lp
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 01.04.2011 12:57:32 |
|
Pa se nekaj:
@Jest: plazma se ne splaca zaradi tega ker je zivljenska doba zarnice obcutno krajsa (mislim da nekje do 6000 ur). Kar pomeni, da ce tv laufa 8 ur na dan jo mores po 2 letih in pol zamenjati! Zarnica pa stane toliko kot nov tv skoraj! Pa slika se mi ne zdi dobra na plazmi! Boljsa se mi zdi Led tehnologija
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Velemesto Krško |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 01.04.2011 13:27:41 |
|
Se čisto strinjam z TilenH-om.
Sony ima tudi najmanjšo kvarljivost. Ne najdem pa testa, ki je bil pred kratkim izdan. Namreč osnovni Sonyev lcd tv xxEX302 je v vseh pogledih premagal LED tv od LG-ja. Je pa res, da je Sony zaradi tega vsega dražji.
Pri Sonyu imajo najmočnejši proces (Bravia Engine 3), s katerim ima uporabnik malo morje nastavitev za sliko.
Sam sem zaposlen kot svetovalec audio video opreme in mislim, da je Sony prava izbira.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 01.04.2011 14:27:41 |
|
Če ti pomaga kaj lestvica best of 40" TVjev:
http://www.chip.de/bestenlisten/Bestenliste-Fernseher-40-bis-42-Zoll--index/index/id/648/
BTW: Sony za 2.500 EUR je v kategoriji cena/kvaliteta najslabši, čeprav je po kvaliteti na 3.mestu. V konkurenci slike, pa ga premaga za pol cenejši Samsung.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Shitopia |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 01.04.2011 18:19:47 |
|
TilenH je napisal/a: | Pozdrav!
Jaz osebno pa bi vsakomur priporocal Sony Bravio! Mislim da se po kvaliteti slike ne more nobena druga normalna firma primerjati! Lg in Samsung po mojem mnenju ne izkazujeta pretirane kvalitete v sliki - temu primerna se mi zdi tudi cena! Phillips slovi predvsem po svojem dobrem zvoku nekoliko manj pa po sliki! Ze od nekdaj velja:
1. Slika = Sony
2. Zvok = Phillips
Je pa res, da bravia mislim da nekoliko presega cene drugih aparatov! Sam sem zamenjal in videl ze kar nekaj tv aparatov vendar sedaj ze 2 leti vztrajam na Sony Bravia Enginu!
Lp |
Bullshit.
TilenH je napisal/a: | Pa se nekaj:
@Jest: plazma se ne splaca zaradi tega ker je zivljenska doba zarnice obcutno krajsa (mislim da nekje do 6000 ur). Kar pomeni, da ce tv laufa 8 ur na dan jo mores po 2 letih in pol zamenjati! Zarnica pa stane toliko kot nov tv skoraj! |
Se vecji bullshit. A ti si iz 1990 usel, da taksne podatke navajas?
Daj preveri svoje besede drugic, ne pa nekaj na pamet pisat, da ti ne bo se kdo verjel. Razen ce si ti tako predstavljas prvoaprilsko potegavscino in nas skusas povleci za nos, pol je ok.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 01.04.2011 18:59:56 |
|
vesolje je napisal/a: | TilenH je napisal/a: | Pozdrav!
1. Slika = Sony
2. Zvok = Phillips
Lp |
Bullshit.
TilenH je napisal/a: | Pa se nekaj:
@Jest: plazma se ne splaca zaradi tega ker je zivljenska doba zarnice obcutno krajsa (mislim da nekje do 6000 ur). Kar pomeni, da ce tv laufa 8 ur na dan jo mores po 2 letih in pol zamenjati! Zarnica pa stane toliko kot nov tv skoraj! |
Se vecji bullshit. A ti si iz 1990 usel, da taksne podatke navajas?
Daj preveri svoje besede drugic, ne pa nekaj na pamet pisat, da ti ne bo se kdo verjel. Razen ce si ti tako predstavljas prvoaprilsko potegavscino in nas skusas povleci za nos, pol je ok. |
Word 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 01.04.2011 19:11:18 |
|
Glede Sharp TVjev in Sonyja...
V Sonyjevih TVjih so tudi Sharpovi paneli, pa tudi Samsungovi. Če se ne motim, Sony sam sploh ne dela LCD panelov. Nekaj časa je imel skupno proizvodnjo s Samsungom, ki pa jo je opustil. Ravno tako je opustil proizvodnjo plazem (mislim da 2008). Takrat je bilo govora o tem, da bo namesto tega zagnal proizvodnjo OLED panelov, ne vem pa, kako je trenutno s tem.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 01.04.2011 20:29:14 |
|
Sam prisegam na Philips LCD serija 9. Z Ambilightom je užitek gedat tv.
Primerjal z Bravio, vendar me je Philips prepričal.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Velemesto Krško |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 02.04.2011 09:15:36 |
|
macata Sony ima svoje panele. Je pa res, da se tovarna njihovih panelov skoraj drži Samsungove in zaradi tega na veliko mediji oglašujejo, da so v Sonyjevih TV-jih Samsungovi paneli.
|
 |