Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Grozno MKV predvajanje
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.03.2011 12:51:26
Grozno MKV predvajanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam MacBook Pro 15inch 2010 in kadarkoli predvajam MKV film HD velik kaksne 6GB mi film zelo šteka, računalnik pa treba resetirat ker je praktično neuporaben od štekanja. Našel sem nastavitve za VLC ki bi omogocil bolj tekoce predvajanje HD in tisto je malce pomagalo ampak drugace je isto. Na mojem prejsnjem racunalniku ki je imel 2gb ram in je imel windows itd. skratka zelo slabsi racunalnik je vse tekoce predvajal... Allmighty Apple computer pa ne more niti filma predvajat...

In ja probal sem tudi PLEX in XBMC itd. Movist, MPlayer...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 06.03.2011 13:02:43
Poglej kaj ti kuri CPU moč z Activity Monitorjem ali pa ram ker to ne sme delat imam podobnega Maca in dela vse tekoče kot podmazano v vseh programih, ki si jih naštel. Pa upgrade naredi drugače je pa lahko HW napaka.
LP
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 06.03.2011 13:03:00
Kakšne HW specifikacije ima ta Macbook (se mi ne da googlat in iskat vseh možnih kombinacij)?

Sicer mislim, da imajo vsi 2010 Macbook Proji NVidia grafično.

Plex, Boxee in XBMC bi načeloma morali brez težav predvajati tudi 10+Gb HD filme, ker podpirajo HW dekodiranje videa (seveda moraš imeti naloženo zadnjo verzijo Snow Leoparda).

VLC pa trenutno še ne podpira HW dekodiranja, tako da celotno delo opravlja CPU. Poglej v Activity Monitor in povej, kaj se dogaja s procesorjem.

Sicer pa glede na tvoj opis (da je računalnik neuporaben dokler ga ne resetiraš) bi rekel, da imaš bodisi problem z okvaro HW-ja (mogoče disk, sata controller, matična, ram)... po opisu bi rekal, da ti nekaj zabije I/O operacije in postane računalnik neuporaben. To se ponavadi zgodi pri branju iz diska.

Probaj s čisto instalacijo OSX sistema (zadnjo verzijo)... če ne pomaga, je verjetno res nekaj narobe z računalnikom.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 06.03.2011 13:24:19
Sem že gledal z ActivityMonitorjem in nič ni nekaj kar bi uporabljalo preveč CPUja.
Računalnik sem kupil Novembra in Januarja sem že na novo namestil Snow Leopard ker sem imel te probleme že takrat. Mogoče to ni problem ampak tudi ko pa prižgem iz 1 uro dolgega spanja moram počakat kakih 10-15 sekund da lahko vtipkam password.

Specifikacije so pa 2.66 GHz Intel Core i7, 500GB Hard Disk 5200 RPM... Nvidia GeForce 320M in Intergrated Intel HD... 4 GB 1067 MHz DDR3...

Ker ste rekli da je mogoče HW... naj omenim še da YouTube video moram kar dosti časa čakati da mi odpre full screen... ampak sem do sedaj mislil da je to zaradi flasha, ki ne dela dobro na Macih... pa internet mi kar dosti šteka, sem zamenjal vrsto brkskalnikov, Safari je praktično neuporaben, ampak sem to mislil, da zaradi mojega Wifi modema ampak če sedaj pomislim bolje, ne more biti Wifi kriv za brksalnikovo štekanje, ker modem ni tako slab, kot zgleda po opisu...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 06.03.2011 13:33:14
Re: Grozno MKV predvajanje
dimushi je napisal/a:
Imam MacBook Pro 15inch 2010 in kadarkoli predvajam MKV film HD velik kaksne 6GB mi film zelo šteka, računalnik pa treba resetirat ker je praktično neuporaben od štekanja. Našel sem nastavitve za VLC ki bi omogocil bolj tekoce predvajanje HD in tisto je malce pomagalo ampak drugace je isto. Na mojem prejsnjem racunalniku ki je imel 2gb ram in je imel windows itd. skratka zelo slabsi racunalnik je vse tekoce predvajal... Allmighty Apple computer pa ne more niti filma predvajat...

10GB HD film meni čisto normalno predvaja v VLC-ju na MB white 2010, tako da je pri tvojem računalu neka konkretna napak. Za odpravo napake pa bi prvo šel po navodilih ki ti jih je že mikrohard napisal.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 06.03.2011 13:44:12
Glede na specifikacije in opisane težave bi rekel, da je definitivno nekaj narobe z računalnikom (sploh, če se problemi pojavljajo tudi po novi instalaciji sistema).

Jaz imam najbolj na sumu disk oz. kontroler za disk na matični plošči. Računalnik takoj na servis, dokler je še v garanciji!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 06.03.2011 13:47:18
Joj, sem se bal tega. MBP sem kupil v BigBangu, a ga peljem v BigBang (tisti res nimajo blage veze z Apple računalniki) ali ga peljem na EPL z Big Bang garancijo? Ker še nikoli nisem peljal Apple izdelek na garancijo pa ne vem. Morda kdo ve koliko približno obdržijo računalnik in a treba filme in to zbrisati oz. a pregledajo moj hard disk? A moram narest backup (nimam zunanjega diska, tako da upam da ne) ali ne...

Hvala vam za pomoč in se opravičujem za veliko vprašanj ampak sem mal paničen ratu. Very Happy
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 06.03.2011 13:50:40
Lahko neseš direktno na EPL ali FMC (pooblaščena serviserja). BigBang bi samo namesto tebe poslal k njim.

Če je težava v disku, ti priporočam narediti backup, ker se zna zgoditi, da ti ga bodo zamenjali.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 06.03.2011 13:54:05
dimushi je napisal/a:

Vsak Macbook z intelovimi procesorji mora gladko predvajati kakršnekoli MKV-je. Iz prve. Če jih ne, potem je nekaj narobe in je mašina godna za na servis. Kar na EPL ali FMC se oglasi.

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 10.03.2011 20:56:33
cbb je napisal/a:
dimushi je napisal/a:

Vsak Macbook z intelovimi procesorji mora gladko predvajati kakršnekoli MKV-je. Iz prve. Če jih ne, potem je nekaj narobe in je mašina godna za na servis. Kar na EPL ali FMC se oglasi.

Ni res VLC zna biti tukaj velika težava meni šteka na i7 imacu ter 16 gb rama. Dal gor Mplayer in lahko delam svašta pa mi ne bo niti enkrat zaštekal.

Povej mi kje imaš shranjene te filme npr... nas, usb disk, ključ na macbooku???

mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
041817919
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 10.03.2011 21:19:03
No bom še jaz povedal moje izkušnje z MKV-ji. Meni preko USB diska, ki je priklopljen na router tekoče predvaja filme tako da nima veze s katerim playerjem špila. Definitivno je krivda na HW in po mojem je to grafična, če pravi da mu tudi filmi preko neta štekajo v bistvu lahko tudi ram. Seveda kar na servis najbolje. Kako dan brez sigurno da naredijo diagnostiko.
.LP
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 11.03.2011 00:41:02
@darklord, filmi so vsi iz hard diska, ne iz zunanjih medijev (USB itd).

Sem se že odločil da bom nesel na servis, ker niso samo filmi problem...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 11.03.2011 07:06:58
darklord je napisal/a:
cbb je napisal/a:
dimushi je napisal/a:

Ni res VLC zna biti tukaj velika težava meni šteka na i7 imacu ter 16 gb rama. Dal gor Mplayer in lahko delam svašta pa mi ne bo niti enkrat zaštekal.

Povej mi kje imaš shranjene te filme npr... nas, usb disk, ključ na macbooku???

Potem si kaj čudnega počel z nastavitvami. Verjemi, kar nekaj macov različnih specifikacij sem dal čez in nikjer ni blio nobenih problemov... Doma imam celo filme posnete na popcornu in do njih dostopam preko WiFija in zadeva dela povsem gladko.

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 01.04.2011 12:46:42
Sem nesel na EPL na servis in nisem pogledal tistega lista dokler nisem prisel domov. Videl sem da je en simptom tista natipkala narobe in enega pa sploh ni napisala. A ds poklicem servis pa jim povem ali bojo pregledali ves racunalnik, vkljucno z baterijo?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Shitopia
Ženska

Prispevek: #15   Objavljeno 01.04.2011 18:09:30
dimushi je napisal/a:
Videl sem da je en simptom tista natipkala narobe in enega pa sploh ni napisala.

A ta lustna? Ful je huda a ni?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 01.04.2011 19:35:47
Ah, sploh mi je ne omenjaj. Sem hotel kar začet za brezveze kupovat stvari, samo da bi bil z njo še tam. Laughing
Jablanator

Jablanator

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 01.04.2011 19:43:00
In kera naj bi bla ta lustna ?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 01.04.2011 20:06:36
No pa si bom mal sposodu tole temo.
Jest mam imaca i7 27" in mi zelo velikrat zamrzne če grem predvajat HD film, sej čez 3-4 sekunde se odmrzne in dela tekoče ampak mi gre tole kr že mal naživce.

Druga stvar pa je da mi velikokrat šteka že samo ko sem v finderju npr. danes sem imel 3 nove windowse v finderju odprte in ko sem jih malo okoli z miško peljal so se tko mal zatikala, prav tako miška ni lepo tekla. Da ne govorim o safariju ko kdaj začne tok počas delat da tipke zaostajajo za par sekund npr. napišem nekaj in čez čas pogledam na ekran in videm da mi še zmeraj prejšne dve besede piše.

Po restartu je pa še huje ko mi tok šteka da ga raj še enkrat restartam in pustim pol ure da se use naloži in ga šele potem lahko normalno uporablam. Pa tudi če ga čez noč ne ugasnem ampak dam sam login user in potem sleep se mi zbuja na usake pol ure.

Sem že porbal onyx in clean my mac vendar pomagata za približno dva dni potem se pa težava spet pojav. Na disku imam še 150Gb frej, ponovna inštalacija sistema ne pomaga oz. pomaga za kratek čas.
Disk Utility mi je najdel neko napako ampak sem jo uspel popraviti z repair disk.

Še celo k sem pisal tale post mi je safari zamrznil za 2 minute.
Odprtih nimam nobenih posebnih programov.

PS: Neaktere od težav mislim da sem že omenjal v drugi temi v kateri ste svetovali novo inštalacijo sistema, vendar te teme ne najdem več.

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 01.04.2011 20:15:31
@ursic kaj vse imas priklopleno preko usb?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Shitopia
Ženska

Prispevek: #20   Objavljeno 01.04.2011 20:16:44
@Ursic, to je zdaj tema o seksi prodajalki, tako da ne smetit po nepotrebnem.
Heh, sala mala. Smile

babe>>>racunalniki

Xam je napisal/a:
In kera naj bi bla ta lustna ?

Nimam pojma, dvakrat sem bil tam in obakrat je ona delala, rdece lase je imela takrat. (Lahko pa tud kdo kaj vec o njej pove, ce ve)

Edit: Sorcy Gpc17, can't help myself. Rolling Eyes
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani