Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
moj prvi...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 01.03.2008 17:44:33
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
a ma kdo kakšne izkušnje s kupovanjem v ZDA? in pa s tem kako ga potem spraviš čez mejo?

Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 01.03.2008 19:28:19
v naslednjem tednu (upam) fasem zracnolahkega (tm).
kupil za mater. to bo se pestro Smile

ampak se mi zdi, da se bolj veselim jaz ko mater!
Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #43   Objavljeno 05.03.2008 15:07:36
saj je tako, da se dokumenti na macu oz. pcju shranjujejo v oblikah ki so berljive obema kajne? sepravi če naredim prezentacijo na macu jo bo pc lahko predvajal in obratno?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #44   Objavljeno 05.03.2008 17:12:07
Kooch je napisal/a:
saj je tako, da se dokumenti na macu oz. pcju shranjujejo v oblikah ki so berljive obema kajne? sepravi če naredim prezentacijo na macu jo bo pc lahko predvajal in obratno?

Čisto odvisno katere programe uporabljaš. Kar se tiče pa tiče Office dokumentov (word,excel,powerpoint) pa se jih da v iWork brati in exportati v office berljivo obliko, v kolikor na macu uporabljaš iWork Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 05.03.2008 20:59:03
Kooch je napisal/a:

V Officu načeloma ja. AMpak ne računaj na to, da bo vse 100% enako ... Odletijo kaki prelomi vrstic, poravnave, oblikovanja grafov ipd ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #46   Objavljeno 06.03.2008 15:18:18
ali se mi splača zraven kupit še Apple USB Modem?

:If you expect that you will need to access the Internet via a dial-up connection rather than through wireless, Ethernet, DSL, or cable, then add an Apple USB Modem. This simple, one-piece external unit is small, light and easy to use. It plugs right into your USB port. After a simple setup, you'll be ready to surf, email, instant message and more.

Technical Specifications:

* Speed: Data up to 56Kbps, fax at 14.4Kbps
* Supports caller ID, wake on ring, telephone answering (V.253), modem on hold*
* V.92 software support

Note: The modem supports data speeds up to 56Kbps and fax speeds up to 14.4Kbps. Actual modem speeds may be lower; speed depends on connection rate and other factors. * These features depend on support from your Internet service provider.

* pa še kaj je razlika med Apple wireless Mighty Mouse in Refurbished Apple Wireless Mighty Mouse? razen tega da je Refurbished 10$ cenejša?
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 06.03.2008 17:56:55
Kooch je napisal/a:
ali se mi splača zraven kupit še Apple USB Modem?

Če nimaš druge možnosti dostopa do interneta razen navadne PSTN telefonske linije potem pač kupi tale modem, sicer ne. Wink Jaz uporabljam samo ethernet ali pa wireless, občasno pa pošto prečekiram preko GPRS/UMTS (bluetooth povezava s telefonom). Klasični modemi tonejo v pozabo...

Kooch je napisal/a:
* pa še kaj je razlika med Apple wireless Mighty Mouse in Refurbished Apple Wireless Mighty Mouse? razen tega da je Refurbished 10$ cenejša?

Gre za enak tip miši, refurbished pomeni edino, da je miš bila rabljena in potem "pomlajena" (npr. odpravljene morebitne poškodbe, očiščena...). Podobno kot lahko kupiš refurbished MacBook-e ipd.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #48   Objavljeno 06.03.2008 18:43:42
ampak saj ima MBP vhod za kabel od Siol modema recimo ane
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #49   Objavljeno 06.03.2008 23:16:29
Kooch je napisal/a:
ampak saj ima MBP vhod za kabel od Siol modema recimo ane

Aja, ti misliš (A)DSL modem! Ne, pol ne rabiš. ADSL modem priklopiš na računalnik preko Ethernet priključka Very Happy

(Apple USB modem je zadeva, ki se uporablja za dial-up povezave, to je ta stare klicne povezave v internet. To je tisto, ko kličeš na neko številko, potem pa imaš možnost poslušati vse prelepe zvoke sinhronizacije...)
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #50   Objavljeno 29.03.2008 16:17:12
hurej, moj macbook (2,4) je končno prispel. Cool zaenkrat sem navdušen, leti kot raketa (v primerjavi z mojim a64 3000@2600, 1gb rama). sicer ga še nisem kaj prida preizkusil, posebej navdušil me je pa wi-fi, ki nese presenetljivo daleč v primerjavi z ostalimi laptopi, ki sem jih mel doma, in njegova preprostost.. pri xpjih sem se stalno 3x zgubil, ko sem iskal možnosti varnostnih nastavitev, potem pa posegel po drugem softveru Very Happy
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #51   Objavljeno 30.03.2008 12:35:27
Pozdrav vsem skupaj,

že nekaj časa razmišljam o tem, da se pridružim vaši MacBook druščini. OSX sem sicer že dodobra spoznal na PCju, sedaj pa me stari prenosnik počasi zapušča in razmišljam o nakupu novega MacBook Pro. Tukaj me predvsem zanimajo 3 stvari.

Prva je "build quality". Z mojim količnikom sreče se bo zadeva najbrž pokvarila po pol leta - saj ne, da prenosnike mečem naokoli, vendar sem po neki čudni sreči na trenutnem dobesedno uničil napajanje. MacBook ima to zanimivo rešeno z magnetom. Kako je tukaj z garancijo? A iščejo napako na tvoji strani, ali ponavadi brez večjih komplikacij zadevo uredijo?

Druga stvar, ki me zanima je gretje, a se zadeva res tako svinjsko greje, kakor pravijo?

Tretja pa zaslon, na strani epl.si sem zasledil nove MacBook Pro (to so verjetno tisti, ki imajo multitouch), pa piše, da je resolucija zaslona 15'' (torej 4:3 razmerje). Upam, da tu ne gre za napako in je zadeva res malce ožja (raje bi imel 15'' kakor 15,4''), ker imam že sedaj widescreen zaslon, ki mi preseda. Lahko to kdo potrdi?

LP
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #52   Objavljeno 30.03.2008 12:37:10
4:3 ni widescreen Smile
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #53   Objavljeno 30.03.2008 13:30:31
Pa saj to sprašujem, če gre za napako ali je zaslon res 15''.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 30.03.2008 13:50:05
...

Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 09:46; skupaj popravljeno 1 krat
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #55   Objavljeno 30.03.2008 14:30:06
Se mi je zdelo, da bo nekako tako. Hum, grem jutri v epl.si če imajo tam kakšnega Pro-ja na ogled. Kako je pa kaj z garancijo in kakovostjo gradnje?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani