Jabuk
Iphone 3G počeno steklo
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 14.03.2011 10:43:50
Iphone 3G počeno steklo
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej pred kakim letom mi je padel iphone 3g po tleh in se mi je razbila šipica. Odnesel sem ga na sgerm servis v mariboru (ABSOLUTNO ODSVETUJEM), kjer so mi zamenjali touchscreen.
Že po nekaj dneh sem videl prah znotraj telefona pod touchscreenom, in pa na levem delu je steklo rahlo "gledalo ven". Tudi 2 šraufa so pozabili priviti nazaj, ampak to verjetno niti ni tako pomembno. Čez nekaj časa sem nesel telefon nazaj, tip je sicer rekel, da oni niso pozabili šraufov, češ da sem to sam nekaj delal Smile. Na koncu mi je le razdrl telefon, ter ga zlepil še enkrat, tudi en šrauf mi je podaril, je rekel, da bo en dovolj Smile.

Skratka, kljub temu, da ga je še enkrat zlepil, se mi močno nabira prah, steklo še vedno odstopa. Je možno, da mi to še sploh kje popravijo kot je treba, ali pa se je morda ob padcu telefon rahlo zvil, uničilo kako tesnilo, ali kaj podobnega?

Vesel bom kakršnekoli informacije, tudi če se kdo ponudi, da mi zadevo popravi, seveda proti plačilu. Najraje v okolici MS ali MB.

Hvala, lp!
Jablanator

Jablanator

Kraj: ???
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 14.03.2011 20:01:52
Steklo se zalepi z dvostranskim lepilnim trakom na nosilno ploščo, izgleda da je pač lepilni trak preslab oz. ni bil namščen kot bi moral. Tesnila ni nobenega (sklepam po 3GS), nabavi si novo steklo in poskusi jo sam namestiti če ti še gleda steklo ven, steklo potegni dol, počisti (uporabi razredčilo oz. nitro razredčilo- zmešaj z vodo da ti nebi pojedlo plastiko) mesta kjer je bil lepilni trak in prilepi novo steklo.

Na bolhi imaš več prodajalcev kateri prodajajo različne dele za 3G/3GS.
Pazi na to da dobiš lepilni trak zraven Smile (pazi zato, ker je ta dvostranski lepilni trak močnejši od tistega katerega dobiš v kaki trgivini).

LP!
http://files.tradoria.de/6187ba72ec86853e47255908a12ca3b6/thumbs/300/2f/233661481_662118/klebeband-klebepads-fuer-displayglas-apple-iphone-3g-3gs.jpg

Nazadnje urejal/a Smush JR Pon 14. Mar 2011 20:26; skupaj popravljeno 2 krat
Jabuček

Jabuček

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 14.03.2011 20:15:57
Glede menjave stekla itd. lahko za predlog oz. sam nasvet povprašaš pomojem da tudi ocnop-a , ki ti bo pomojm z veseljem pomagal.
Lp
iPhone Doctor

iPhone Doctor

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 14.03.2011 20:21:24
Ja očitno so ti naredili površno, če praviš da je vse skupaj zamaknjeno.
Pri menjavi touch enote je zadevo potrebno temeljito očistiti in uporabiti nove trakove, drugače pride do takih rezultatov Confused

Če boš delal sam je spet veliko možnosti da boš uničil še kaj drugega pa bo zadeva samo še slabša kot je.
Svetujem da zadevo reklamiraš, naj ti popravijo.
Pri nas v takih primerih telefon predsnostno obravnavamo in poskusimo čimprej popraviti napako, da stranka dobi tisto kar je plačala in seveda tudi pričakovala.

GSM SERVIS | Trgovina mobi-COM
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 15.03.2011 10:30:19
Hvala vsem za odgovore. Na tistem servisu se pomojem več nič ne bo dalo zmenit... ocnop: torej, če se en dan zapeljem v ljubljano, lahko telefon pustim na vašem servisu, naredite kar se da, in mi ga pošljete domov? Bo potrebno kupiti tudi novo touch enoto ali pa se zadeva le sčisti in znova zlepi?

Hvala, lp.
iPhone Doctor

iPhone Doctor

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 15.03.2011 10:39:38
Lahko ga tudi posljes po posti, nerabis hodit v lj. Ce ni prevec unicen touch ga nima smisla menjati.

Lp,

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 15.03.2011 10:56:39
Okej, verjetno se bom zapeljal, ker mam tudi druge opravke. Delovnega časa edino nisem zasledil, če mi lahko še poveš prosim.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 16.03.2011 18:25:33
Evo, jaz sem zadevo danes kar poslal po pošti. Na list sem opisal problem, in napisal, da sem se nekaj že s tabo menil.

Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 16.03.2011 20:10:07
prav si naredu..ocnop ti bo fajn zrihtu pa se manjkajoče šraufe ti bo verjento dal...usaj meni jih je:P

iPhone Doctor

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 16.03.2011 21:56:24
Hehe sraufi ja Cool

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 16.03.2011 23:07:35
ok no..vijake:P

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 17.03.2011 09:07:42
Hehe Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 18.03.2011 19:19:03
No jaz osebno mislim, da le ni vse tako črno kot je napisal Vrocipes.
Z Sgerm d.o.o. sodelujem 8 let in tudi osebno sva zelo dobra prijatelja. Mislim, da si Samo ni privoščil take začetniške napake in pozabil privijačit vijak. Lahko se zgodi da se vijaki tudi sami odvijejo in odpadejo, če niso bili privijačeni dobro. Kakor si sam rekel je nekaj časa minilo odkar ti je odstopil touch.
Mislim no 100% sem, da če bi šel šeenkrat tja bi napako zagotovo odpravili "glede toucha mislim".
Sgerm d.o.o. je že nekaj časa serviser Tušmobilovih telefonov. S servisom telefonov se pa fant ukvarja že 15 let.
Ne rečem, da je bilo vse vredu vsak človek dela tudi napake ... tudi jaz in tudi TI !

No upam, da ti bo Ocnop dobro popravil telefon. Bistvo vsega tega je, da je stranka na koncu zadovoljna!

LP
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 18.03.2011 20:37:46
Fruti: Ni pozabil enega vijaka, ampak 2, 100%. Touch je odstopal še isti dan, kot sem ga dobil iz servisa, mogoče kak dan pozneje. Tudi takrat, ko sem ga nesel na "reklamacijo", kjer se je serviser ali kdorkoli je tip pač bil, obnašal precej neprofesionalno, in trdil, da sem to sam naredil... Pač moje mnenje, popolnoma zapravljen denar... Da ne omenim tega, da je popravilo trajalo tedne...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 18.03.2011 21:52:40
Hm .... to ni v njegovi praksi ... to sem hotel povedat.
Lahko pa, da je bil kdo od njegovih delavcev. Upam, da bo vse v redu v nadaljne!
Lep pozdrav na štajersko!!!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 23.03.2011 18:45:38
Evo, danes sem dobil telefon iz servisa, in bil res presenečen. Vse poštimano, zlepljeno, kot je treba. Tudi tam ko je tipka, je sedaj vse bolj gladko kot prej. Poleg tega je ocnop dal še lep popust. Za šalabajzersko delo so mi na prejšnjem servisu zaračunali enkrat več, tako da priporočam ocnopa vsekakor.

PS: Aja, imam zdaj končno oba šraufa : )))
iPhone Doctor

iPhone Doctor

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 23.03.2011 19:01:25
No samo da je ok Cool
Priporoci mobi-com, ne mene hehe Very Happy

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 23.03.2011 20:59:49
fruti je napisal/a:
No jaz osebno mislim, da le ni vse tako črno kot je napisal Vrocipes.
Z Sgerm d.o.o. sodelujem 8 let in tudi osebno sva zelo dobra prijatelja. Mislim, da si Samo ni privoščil take začetniške napake in pozabil privijačit vijak. Lahko se zgodi da se vijaki tudi sami odvijejo in odpadejo, če niso bili privijačeni dobro. Kakor si sam rekel je nekaj časa minilo odkar ti je odstopil touch.
Mislim no 100% sem, da če bi šel šeenkrat tja bi napako zagotovo odpravili "glede toucha mislim".
Sgerm d.o.o. je že nekaj časa serviser Tušmobilovih telefonov. S servisom telefonov se pa fant ukvarja že 15 let.
Ne rečem, da je bilo vse vredu vsak človek dela tudi napake ... tudi jaz in tudi TI !

No upam, da ti bo Ocnop dobro popravil telefon. Bistvo vsega tega je, da je stranka na koncu zadovoljna!

LP

amaterji na kvadrat. Tudi meni crknil display in sem ga nesel na Sgerm Smile Najprej se sploh pubec ni javljal na telefon, potem sem se jebal pol ure da sem najdel tisto njegovo hišo. Potem pride ven neka ženska in kljub dogovorjeni uri reče, da če lahko pridem nazaj čez 1h. Pridem nazaj..in spet nič. klical sem ga ene 20x in vedno je bil odgovor, da pokliče nazaj čez pet minut. To se je vleklo dva dni. Kasneje so mi ga popravli pri mobi.comu Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani