Jabuk
Kurirji nam kradejo Applove telefone
Si ti na tak način izgubil telefon?
Ne
78%
 78%  [ 40 ]
Da
17%
 17%  [ 9 ]
Nisem še prepričan
3%
 3%  [ 2 ]
Skupaj glasov : 51
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 12.03.2011 09:40:10
Kurirji nam kradejo Applove telefone
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kurirji nam kradejo 
Applove telefone
Objavljeno: pet, 11.03.2011 20:05

Ali je v ozadju kradljiva roka katerega izmed delavcev ali celo organizirana kriminalna združba? Foto: Matej Družnik

Več dragih telefonov je izginilo na poti v Slovenijo.

Ali je v ozadju kradljiva roka katerega izmed delavcev ali celo organizirana kriminalna združba? Foto: Matej Družnik
LJUBLJANA – V zadnjem času se pri DHL več kot očitno dogajajo sila čudne stvari, pravi Thomas Bergant, urednik portala o mobilni telefoniji mobile.si. »Izginilo je namreč več paketov s telefoni, ki so bili poslani iz Velike Britanije v Slovenijo.« V njih so bili izjemno cenjeni Applovi telefoni iPhone 4, ki se jih pri nas v redni prodaji ne da kupiti. Če pa že, njihova cena hitro poskoči na tisoč evrov. Najcenejša (okoli 650 evrov) in najpriročnejša pot je še vedno prek britanske Applove spletne prodajalne apple store, prek katere ga je denimo naročil tudi 30-letni računalničar Gregor Zdolšek iz Žalca. »Ker pa apple store ne pošilja svojih izdelkov v Slovenijo, je treba najti drugo poštno rešitev,« je pojasnil Zdolšek. Odločil se je za Borderlinx, storitev, ki zelo preprosto reši to težavo. S to storitvijo je prejel naslov v Angliji, na sedežu distribucijskega podjetja, od koder je potem lahko naročil želeni telefon iz spletne trgovine. »Borderlinx potem to robo prepakira in ga preda DHL, hitri pošti, s katero ima pogodbo,« je dejal Gregor.

Izgubljen v skladišču

Do tukaj je bilo vse lepo in prav, je prepričan Gregor, ki s prstom takoj pokaže na DHL. »Prejel sem namreč tracking number, sledilno številko, na podlagi katere sem lahko spremljal, kaj se dogaja z mojo pošto.« Ugotovil je, da se je paket s telefonom, za katerega je z vsemi dodatki vred odštel 900 evrov, izgubil nekje v skladišču DHL. Že v Angliji torej. Ugotovil je, da če bi nakup pri Borderlinxu dodatno zavaroval (s storitvijo Safteylinx) s približno tridesetimi evri, bi dobil ves nakazani znesek povrnjen, tako pa je prejel le sto evrov, kolikor DHL jamči v primerih, kadar naročeni artikli ne pridejo do naročnika. Že pred tem je obvestil DHL v Sloveniji, a so krivdo prevalili na drugega, na Borderlinx. »Češ da mora pošiljatelj posredovati informacijo o izgubljeni pošiljki,« je dejal Gregor, ki je že iz sledilne številke jasno razbral, da Borderlinx pri tem nima čisto nič. »Pri DHL so zvalili krivdo na drugega,« je bil nejevoljen. V igri so bili več kot očitno kradljivi prsti enega izmed delavcev, glede na številne odzive slovenskih naročnikov, ki prav tako niso prejeli želenega telefona, pa lahko ugotovimo, da gre kaj lahko celo za organizirano kriminalno združbo. Samo na forumu portala jabuk.si je moč zaslediti vsaj 10 nezadovoljnih kupcev, ki so skozi okno vrgli najmanj 500 evrov. Če pa povprašamo največji spletni brskalnik google, je takšnih, ki tovrstne pošiljke niso prejeli, še precej več. Zanimivo, precej neprispelih iPhonov je po besedah nekaterih z omenjenega foruma medtem že aktiviranih. »To pomeni, da jih nekdo že veselo uporablja, zato sklepamo, da jih nekdo pri DHL krade,« je še namignil Thomas Bergant.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Slovenski DHL varen!

Vir: http://goo.gl/814xS

Nazadnje urejal/a user_1054 Sob 12. Mar 2011 09:46; skupaj popravljeno 1 krat
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 12.03.2011 09:44:41
Nic ni smešnega tu.. Zgleda je tisti novinar potem ko je klicaril Jest-a res objavil novico.. Lepo, vsaj nekaj..
Treba je obezno doplacati safetylinx.. Ali narociti preko druge strani..
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 12.03.2011 09:50:51
no upam, da pade kaj na plodna tla in se te stvari ne bodo več dogajale! DHL Slovenija, se pa obnaša kot da so firma zase in oni nimajo nič z DHL Anglija....

mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
041817919
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 12.03.2011 10:30:03
verjamem, da se tole dogaja, vendar moja izkušnja je do sedaj z DHL 100% dobra, posloval pa sem z njimi ( službeno in privatno ) kakih 500x....

imam pa več slabih izkušenj s pošto Slovenije....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 12.03.2011 10:50:16
Koliko iPhone 4 si pa vzel iz Anglije preko Borderlinx?

Lih tu je štos, ko so skapirali da kar pride iz Borderlinx, je v veliki verjetnosti iPhone 4 in tu so začele srake krast...majku da jim nabijem!

Kaj misliš, da bo šel kar en naključni paket vkrast, ko niti ne ve kaj je not? Mislim da ne.

No to je moje osebno mnenje, tako jaz gledam na to.

Lep pozdrav,

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 12.03.2011 11:15:13
Jaz mislim, da bi se tudi Apple moral zmigat in preko DHL-a itd poiskat tiste, ki imajo ukradene telefone preko ativacije. Potem pa lisice na roke pa par let v čuzo potem pa naj kradejo. Pa ta ideja se lahko sprovede brez velikih stroškov in je 100% tna samo malo volje morajo pokazati dotične strani.
LP
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 12.03.2011 12:27:24
Res so nesramni, da kradejo iPhone.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 12.03.2011 21:59:45
Pa saj na paketu itak piše, kaj je notri (no, vsaj pri mojem iPhonu 4 je)... Kurir tako zagotovo ve, kaj prenaša....

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 12.03.2011 22:40:27
Vedno se najde nekdo, ki se rad pred kolegi hvali, kako je poceni dobil kakšno stvar. Včasih pa se vse skupaj ne konča, kot bi si želeli. Že samo na našem forumu se da dobit poceni iPhone 4, ne vem kaj komplicirate in naročujete iz tujine. Itak je samo ena igračka, cena je v vsakem primeru preterana.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 14.03.2011 10:56:41
Bravo fantje - čestitke!
Čestitam, da so objavili zgodbo o dolgih prstih DHL-ovih uslužbencev!

Le tako naprej...majhen korak ampak mogoče se bo kaj spremenilo.

BTW - za vse, ki ste pisali oz. pomagali pri izdelavi članka: sam obvladam nemščino in vam lahko spremenim kakšen "članke" v nemščino ter ga pošljem malo po nemških TV (recimo Spiegel TV, Stern TV in podobno).

lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 14.03.2011 11:03:18
Tudi jaz se strinjam...ne glede al krade en ali je cela skupina....DHL je moral opazit, da se stvari naenkrat zgubljajo (vedno iste) in očitno niso nič ukrenli. Mi za te stvari drago plačamo!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani