Vključitev iMaca v obstoječe omrežje
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 28.02.2008 22:23:50 Vključitev iMaca v obstoječe omrežje |
|
Zaposlen sem v večjem podjetju z lastnim domenskim strežnikom.
Ali obstaja možnost, da se z OS X Leopard sistemom vključim v omrežje, da bom videl ostale PC računalnike v mreži in imel dostop do shareov in v Applovem Mailu naredim povezavo z exchange strežnikom za elektronsko pošto? Vidim namreč popolnoma vse računalnike a ko kliknem nanj mi napiše connection failed. Ima kdo kakšno podobno izkušnjo ali celo rešitev za moj "navidezni" problem? Hvala!
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 29.02.2008 01:06:21 |
|
Ko kliknes na nek racunalnik imas zgoraj desno (v oknu finderja) "connect as". Ce slucajno potrebujes kaksen usernam in password za dostop do teh stvari.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana - Golo |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 29.02.2008 07:32:33 Re: Vključitev iMaca v obstoječe omrežje |
|
besh je napisal/a: | Zaposlen sem v večjem podjetju z lastnim domenskim strežnikom.
Ali obstaja možnost, da se z OS X Leopard sistemom vključim v omrežje, da bom videl ostale PC računalnike v mreži in imel dostop do shareov in v Applovem Mailu naredim povezavo z exchange strežnikom za elektronsko pošto? Vidim namreč popolnoma vse računalnike a ko kliknem nanj mi napiše connection failed. Ima kdo kakšno podobno izkušnjo ali celo rešitev za moj "navidezni" problem? Hvala! |
Lahko se povežeš na exchange brez problema. Samo pod mail server moraš vpisati, ime_serverja.domena.si/com...tvoj username in password in deluje zelo lepo. Kar se tiče pa povezovanje na druge kompe, če nima noben nič posheranga se seveda ne boš mogel prijaviti na komp.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 29.02.2008 08:40:24 |
|
yurry je napisal/a: | Ko kliknes na nek racunalnik imas zgoraj desno (v oknu finderja) "connect as". Ce slucajno potrebujes kaksen usernam in password za dostop do teh stvari. |
HVALA! Zadevica deluje super!
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 29.02.2008 08:48:24 Re: Vključitev iMaca v obstoječe omrežje |
|
besh je napisal/a: | Zaposlen sem v večjem podjetju z lastnim domenskim strežnikom.
Ali obstaja možnost, da se z OS X Leopard sistemom vključim v omrežje, da bom videl ostale PC računalnike v mreži in imel dostop do shareov in v Applovem Mailu naredim povezavo z exchange strežnikom za elektronsko pošto? Vidim namreč popolnoma vse računalnike a ko kliknem nanj mi napiše connection failed. Ima kdo kakšno podobno izkušnjo ali celo rešitev za moj "navidezni" problem? Hvala! |
Ali morda obstaja možnost, da bi se ob zagonu OS X-a pojavilo prijavno okno na domenski strežnik, kot pri winsih in tako nebi bilo potrebno vsakih vpisovati uporabniškega imena in gesla? Mislim, da je to tudi težava za excnange... v winsih imam namreč kot ime strežnika napisano ex2003.xxxxxxxx.local in ne .si?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 29.02.2008 09:08:44 Re: Vključitev iMaca v obstoječe omrežje |
|
scratintosh je napisal/a: | besh je napisal/a: | Zaposlen sem v večjem podjetju z lastnim domenskim strežnikom.
Lahko se povežeš na exchange brez problema. Samo pod mail server moraš vpisati, ime_serverja.domena.si/com...tvoj username in password in deluje zelo lepo. Kar se tiče pa povezovanje na druge kompe, če nima noben nič posheranga se seveda ne boš mogel prijaviti na komp. |
Točno tako sem naredil in javi, da se ne more povezati s strežnikom...
Enako imam narejeno v winsih in zadeva deluje ok. Razlika je le v tem, da se ob štartu winsov prijavim na domenski strežnik... Any idea?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 29.02.2008 09:48:10 |
|
Ce uporabljate Active Directory, si podatke za prijavo na streznik nastimaj s programom Applications/Utilities/Directory Utility.app, kjer pod services oznaci Active Directory, pod Directory Servers pa dodaj streznik.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 29.02.2008 10:28:41 |
|
romci je napisal/a: | Ce uporabljate Active Directory, si podatke za prijavo na streznik nastimaj s programom Applications/Utilities/Directory Utility.app, kjer pod services oznaci Active Directory, pod Directory Servers pa dodaj streznik. |
Kako pa naštimam, da se ob zagonu OS-Xa pojavi okno za prijavo v domeno?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 29.02.2008 11:18:53 |
|
besh je napisal/a: | romci je napisal/a: | Ce uporabljate Active Directory, si podatke za prijavo na streznik nastimaj s programom Applications/Utilities/Directory Utility.app, kjer pod services oznaci Active Directory, pod Directory Servers pa dodaj streznik. |
Kako pa naštimam, da se ob zagonu OS-Xa pojavi okno za prijavo v domeno? |
Uf, mi je ratalo. Hvala!
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 29.02.2008 11:40:06 |
|
kako?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 29.02.2008 12:08:34 |
|
macuser je napisal/a: | kako? |
Imam težavo z nastavitvami Apple Maila z našim windows exchange strežnikom. Ko izberem Account Type Exchange moram vnesti Incoming M0ail Server (vpišem identično kot v nastavitvah pri MS Oultooku - EX2003.ac.local), User Name (vpišem identično kot v nastavitvah pri MS Outlooku), Password (vpišem identično kot v nastavitvah pri MS Outlooku), Outlook Web Access Server pa vpišem https://posta.autocommerce.si.
Imamo pa Active Directory, ki ga imam uspešno nastavljenega v OS Xu.
Any idea?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 29.02.2008 13:31:48 |
|
meni tudi ni nikoli ratalo zrihtat exchange serverja z Maila, čeprav eni pravijo, da se da, zato uporabljam Entourage, ki je prišel skupaj v paketu z Office 2008 za Maca. Nobody's perfect ...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 29.02.2008 13:37:05 |
|
macuser je napisal/a: | meni tudi ni nikoli ratalo zrihtat exchange serverja z Maila, čeprav eni pravijo, da se da, zato uporabljam Entourage, ki je prišel skupaj v paketu z Office 2008 za Maca. Nobody's perfect ... |
Bom očitno jaz tudi šel na tega iz Office 2008 paketa. Doma ga uporabljam, in je čisto kul... hvala za vso pomoč!
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 01.03.2008 13:49:51 |
|
iščem podprogram, ki bi omogočal, da Office 2004 Mac normalno bere Office 2007 file (docx in xlsx). Ali sem slep ali enostavno niso nastavili ustreznega vmesnika???

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Nova Gorica |
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 01.03.2008 15:53:52 |
|
Verjetno potrebuješ tole:
Microsoft Office Open XML File Format Converter for Mac 0.2.1 (Beta)
pa si ga dol potegni iz Microsoft Mac strani.
LP
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 02.03.2008 14:02:32 |
|
Tma je napisal/a: | Verjetno potrebuješ tole:
Microsoft Office Open XML File Format Converter for Mac 0.2.1 (Beta)
pa si ga dol potegni iz Microsoft Mac strani.
LP |
Sem ga potegnil, samo slabo dela. Sem pa preizkusil tudi Office 2008 in delajo b.p. Sicer odpirajo počasneje, vendar so pozneje z delom datotek hitrejši, vsaj pri meni, ker imam zelo velike datoteke, ki so v XML file formatu (office 2007, office 2008) precej manjše, tudi do 5 krat.

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 04.03.2008 08:15:45 |
|
macuser je napisal/a: | meni tudi ni nikoli ratalo zrihtat exchange serverja z Maila, čeprav eni pravijo, da se da, zato uporabljam Entourage, ki je prišel skupaj v paketu z Office 2008 za Maca. Nobody's perfect ... |
Entourage mi je uspelo povezati z exchange strežnikom. Vse dela super, le globalnega (skupnega) imenika (kontaktov) mi ne kaže? Any idea kje se to naštima?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 06.03.2008 13:27:49 |
|
ko daš nov mail imaš okno To: kjer napišeš komu pošiljaš mail, no zraven tega je odprt žepek s kontakti in tam izbereš Default Global Address List ali pa Choose Address Book
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana - Golo |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 07.03.2008 08:16:10 |
|
Čisto enostavno je. Samo pod mail server moraš napisat imestrežnika.domena.si/com/net in ne samo ime serverja...deluje zelo lepo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 07.03.2008 10:13:12 |
|
scratintosh je napisal/a: | macuser je napisal/a: | meni tudi ni nikoli ratalo zrihtat exchange serverja z Maila, čeprav eni pravijo, da se da, zato uporabljam Entourage, ki je prišel skupaj v paketu z Office 2008 za Maca. Nobody's perfect ... |
Čisto enostavno je. Samo pod mail server moraš napisat imestrežnika.domena.si/com/net in ne samo ime serverja...deluje zelo lepo. |
Meni to ne deluje. Težava je v tem ker smo v domenskem strežniku.
|
 |