Zeitgeist - Duh Časa | |||
mene je zadeva fascinirala, pogledati si moram samo še en film (še vseeno slabe tri urce) ampak že po prvem filmu sem spregledal vso stvar. priporočam. http://thezeitgeistmovement.com/ |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() pojavilo se je kako leto po 9/11... kar nekaj takih... zadnji zanimivi recimo kateri je dobil danes oskarja je INSIDE JOB (zlom v ameriki leta 2008) lp |
|||
![]() |
|||
Je pa zanimivo, kako so še danes komentarji o teorijah zarote, pa čeprav se nam pred očmi svet sesuva. Ko sem recimo pred 5 leti govoril o problemih in nevzdržnosti finančnega sistema, sem bil paranoik, teoretik zarote, bedak, tisti, ki si ne upa, ... Čez 3 leta se sistem sesuje. Kdo je zdaj bedak? Saj je samo sistem in ni težko pogruntat, da je navadna piramidna shema. Žal večina ljudi na tem svetu pojma nima kaj se okoli njih dogaja. Tudi če 100x slišijo resnico, je nočejo niti povohat, kaj šele malo globje raziskat. Za današnje katastrofalno stanje sveta je kriva masa, ki v svoji ignoranci dopušča lasten propad. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Obstaja še ena "teorija zarote", ki Zeitgeist šteje v enega od promocijskih sredstev za ponovno vzpostavitev vladavine strhu. Problem je namreč, da se nihče več ničesar ne boji (še "nebesa" in "pekel" niso več absolutna avtoriteta). In ljudje, ki se ničesar več ne bojijo imajo svobodno voljo (free will), ki je ni moč obvladati. Mislijo, da ne rabijo več države, kreditov, denarja ... predvsem pa se zavejo, da ni nujno kupit vsega, kar je na razpolago v trgovinah. In potm ugotovijo, da za življenje rabijo bore malo. Zato lahko začnejo uživati v tem kar imajo ... kar pa vodi v kolaps ekonomskega ustroja, ki je trenutno aktualen. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() pa zakaj take stvari nepridejo v kino-je? ali na tv-je? ker čim manj ljudi mora to videti... da bognedaj bi kaj slučajno drugače razmislilo... kot najpomebnejši podatke je recimo pomoje tisti napad na PENTAGON saj je očitno da letala ni nikjer + 2o letalo ko je padlo v penslivaniji in razbitin ni nikjer... to enostavno NI MOGOČE saj če pogledamo katero koli nesrečo v zgodovini človeštva OSTANKI so vedno bili in VEDNO bojo... simpl kak PASULJ ! LP |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |