Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Peticija multiApple
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.02.2011 21:50:18
Peticija multiApple
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Multiapple.com je projekt, ki se zavzema za vključitev vseh evropskih jezikov v Apple programsko opremo. Med te jezike spadajo tudi:
slovenščina,
katalonščina,
češčina,
hrvaščina,
bolgarščina,
estonščina,
madžarščina,
slovaščina in ostali.

Podpisniki peticije zahtevajo od podjetja Apple, da:
- vključi vse evropske jezike v standardno namestitev Apple programske opreme (iTunes, Safari, Mac OS X, iLife, iWork and Mac OS X Server)
- prevod vseh priročnikov za Apple strojno in programsko opremo v vseh evropskih državah

Apple raste. Mi hočemo rasti z njim.
Apple naj bo večjezičen, odprt, Evropi prijazen in pošten.

Peticijo je odprta od 1.2.2011 do 31.3.2011, podpišete pa jo lahko na www.multiapple.com

VIR: KLIK
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 26.02.2011 22:10:48
zahtevate? mal smešno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 26.02.2011 22:38:35
ZAHTEVAMO...... na tisoče evrov, ki jih znosimo v podjetje... lahko zahtevamo spoštovanje, ki izhaja iz materinščine.
Če je linux skupnost to že zdavnaj uredila lahko tudi oni.

Dobički, ki jih kujejo na nas prinašajo tudi odgovornosti do strank, pa čeprav slovenskih.

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 27.02.2011 00:02:06
če noben slovenc več ne kup nobene applove stvari ne bodo dost zgubili Very Happy A misliš, da apple ne ve da ne podpira slovenščine? Pa recimo kolikor vem tudi ne vseh ostalih jezikov ki imajo kakršnekoli strešice, umlaute in podobno navlako. Ampak to so amerikanosi. sami sebi dovolj - fruktalčki do amena.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 27.02.2011 00:28:25
Bolj koristna bi bila peticija na MS Slovenija, da vključijo slovenski črkovalnik v Office 2011 (ker je ravno 2010 kompatibilen in so ga že itak naredili - samo nekdo bi mogu rečt, da se to nardi...).

Realno povprečen uporabnik večino časa preživi v brskalniku (če uporablja FF ali Chrome, potem je itak slovensko), iPhoto, Mail in Office. Glede na to, da so vsi ti programi uporabni brez znanja jezika (so ikone že dost logične za večino), je največja pomanjkljivost črkovalnik v Office. Ker z 2011 lahko končno narediš kompatibilen dokument tudi na Macu, ampak ker ni črkovalnika sem primoran vsem sorodnikom nameščati VMWare samo zaradi tega.

Mislim da bi se MS to celo splačalo, saj bi s tem naraslo število legitimnih Office-ov - ker pač Mac userji v povprečju manj piratiziramo. Baje... Pa še stroški so za njih dejansko minimalni.

Apple pa ne bo nikoli prevajal Mac OS-a. Če bomo imeli srečo, bo morda kdaj preveden iOS, ali pa bo vsaj datum na home screenu brez tiste glupe pike :p
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 27.02.2011 00:35:46
dnapolimeraza je napisal/a:
...ali pa bo vsaj datum na home screenu brez tiste glupe pike :p

baje je ni več v ta novi beti hehe Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 27.02.2011 02:33:05
V novi beti je vse urejeno. Sicer pa sem srecen, da ni OS X v slovenscini, ker potem imas OS v enem jeziku, programe v drugem...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 27.02.2011 02:45:53
4real je napisal/a:
...ali pa bo vsaj datum na home screenu brez tiste glupe pike :p

baje je ni več v ta novi beti hehe Very Happy

Žal nisem sprobal, ker pri meni ne bo šlo gor višje od 4.2.x Embarassed
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 27.02.2011 08:23:36
Re: Peticija multiApple
iKlancar je napisal/a:
Multiapple.com je projekt, ki se zavzema za vključitev vseh evropskih jezikov v Apple programsko opremo. Med te jezike spadajo tudi:
slovenščina,
katalonščina,
češčina,
hrvaščina,
bolgarščina,
estonščina,
madžarščina,
slovaščina in ostali.

Podpisniki peticije zahtevajo od podjetja Apple, da:
- vključi vse evropske jezike v standardno namestitev Apple programske opreme (iTunes, Safari, Mac OS X, iLife, iWork and Mac OS X Server)
- prevod vseh priročnikov za Apple strojno in programsko opremo v vseh evropskih državah

Apple raste. Mi hočemo rasti z njim.
Apple naj bo večjezičen, odprt, Evropi prijazen in pošten.

Peticijo je odprta od 1.2.2011 do 31.3.2011, podpišete pa jo lahko na www.multiapple.com

VIR: KLIK

Še na svetu obstajajo kreteni...

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 27.02.2011 09:08:12
Tudi jaz sem za angleščino. Zelo lepo je videti
"Are you sure you want to do... Da NE PREKLIČI"

"ZAHTEVAMO...... na tisoče evrov, ki jih znosimo v podjetje... lahko zahtevamo spoštovanje, ki izhaja iz materinščine.

Dobički, ki jih kujejo na nas prinašajo tudi odgovornosti do strank, pa čeprav slovenskih."

Lahko pa brez skrbi nosiš na tisoče evrov tudi drugim proizvajalcem, če se ti produkti in usluge zdijo primernejše in boljše. Kdo te tako sili v nakup?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 27.02.2011 09:30:43
HappyBit je napisal/a:
Tudi jaz sem za angleščino. Zelo lepo je videti
"Are you sure you want to do... Da NE PREKLIČI"

"ZAHTEVAMO...... na tisoče evrov, ki jih znosimo v podjetje... lahko zahtevamo spoštovanje, ki izhaja iz materinščine.

Dobički, ki jih kujejo na nas prinašajo tudi odgovornosti do strank, pa čeprav slovenskih."

Lahko pa brez skrbi nosiš na tisoče evrov tudi drugim proizvajalcem, če se ti produkti in usluge zdijo primernejše in boljše. Kdo te tako sili v nakup?

Ob tako arogantni, korporativni in slovensko nezavedni izjavi človek obnemi. Kot, da ni dovolj, da si ne upamo biti enakopravni, zahtevati tisto kar nam gre in se potegniti za narod, še pamet si bomo solili o tem kaj bo kdo uporabljal. Plemenito se je boriti za materin jezik, pa čeprav vemo, da do prevoda ne bo prišlo.

Če zaradi enake arogance proizvajalca (kot en post više uporabnika) ne moremo imeti niti solidne mreže prodaje, skrbi za kupca ter vključenosti v Applov zemljevid, potem je jasno, da ne bomo uspeli.

Nekje sem prebral, da smo Apple uporabniki drugačni, da smo dostikrat nekritični do odločitev "Našega Gospodarja" in kot taki ovce s katerimi se da najlažje manipulirat.

Sploh pa prevod ni tehnično vprašanje (kot kaže večina zgornih postov) ampak tipično moralno etično vprašanje.

Nivo kolektivne narodne zavesti je pa tam kjer je. Žalost. KDO BO ŠEL NAZAJ V GOZD, KO BO PRIŠEL ČAS. VAM BO POTREBNO POSLATI POZIV V ANGLEŠČINI, DA BOSTE RAZUMELI, DA VAS DOMOVINA POTREBUJE.... naprimer.

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 27.02.2011 09:33:43
Kaj si hotel sploh povedati?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 27.02.2011 09:41:39
Da je taka pobuda vredu..... ))))))) ..... vem, da bi lahko krajše in bolj razumljivo napisal. Sm se vznemiril, ker me nekdo pošilja k drugemu proizvajalcu samo zato, ker bi želel Applu dopovedat naj me bolj upošteva. Ne iz komercialnih razlogov, ampak čist iz občečloveških. Če tudi to ni jasno, potem predlagam nekje kavo in razgovor, kjer se bom v govorni obliki lažje pojasnil. Embarassed

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 27.02.2011 10:01:03
zee je napisal/a:
Kaj si hotel sploh povedati?

Ne delaj se nevednega.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 27.02.2011 10:05:30
Bolj koristna bi bila peticija na MS Slovenija, da vključijo slovenski črkovalnik v Office 2011 (ker je ravno 2010 kompatibilen in so ga že itak naredili - samo nekdo bi mogu rečt, da se to nardi...).

Realno povprečen uporabnik večino časa preživi v brskalniku (če uporablja FF ali Chrome, potem je itak slovensko), iPhoto, Mail in Office. Glede na to, da so vsi ti programi uporabni brez znanja jezika (so ikone že dost logične za večino), je največja pomanjkljivost črkovalnik v Office. Ker z 2011 lahko končno narediš kompatibilen dokument tudi na Macu, ampak ker ni črkovalnika sem primoran vsem sorodnikom nameščati VMWare samo zaradi tega.

Mislim da bi se MS to celo splačalo, saj bi s tem naraslo število legitimnih Office-ov - ker pač Mac userji v povprečju manj piratiziramo. Baje... Pa še stroški so za njih dejansko minimalni.

Apple pa ne bo nikoli prevajal Mac OS-a. Če bomo imeli srečo, bo morda kdaj preveden iOS, ali pa bo vsaj datum na home screenu brez tiste glupe pike :p

+1. Črkovalnik v Wordu bi bil veliko bolj koristen.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 27.02.2011 10:08:21
Narog je napisal/a:
zahtevate? mal smešno.

Beseda "zahtevamo" je mogoče res malo smešna in preveč ostra. Najbrž napisana v neki evforiji in preveč nabita s čustvi.

cnn je napisal/a:
Še na svetu obstajajo kreteni...

Res ne vem od kod in zakaj takšna izjava?

Res je, da je precej malo vrjetno, da se bo na tem področju karkoli spremenilo, vendar pa, če nekako uporabniki opozorijo nase, obstaja možnost, da pa se vendarle kje nekaj premakne. Dejansko je res, da Apple raste. Zakaj ne bi rasel še v tej smeri.

Kakorkoli, nisem imel namena vzpodbudit zdaj nekih težkih mnenj in prerekanj. Naj se ve, da se dela tudi nekaj na tem. Na koncu pa naj povem še, da se tudi sam strinjam, da bi, ČE že bi dobili vmesnike v Slovenščini, bi raje uporabljal Angleščino - zaradi tega, da je vse enako, Adobe zbirke tudi nebo v Slovenščini in tako je tudi prav.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 27.02.2011 10:11:49
"Nekje sem prebral, da smo Apple uporabniki drugačni, da smo dostikrat nekritični do odločitev "Našega Gospodarja" in kot taki ovce s katerimi se da najlažje manipulirat. "

Govori zase! Če je "tvoj gospodar" in si ti ovca, ne posplošuj prosim.

Jaz sem trenutno zelo zadovoljen z OS X. Sem ti pa tudi napisal primer, ki mi gre zelo na živce pri kakšnem drugem proizvajalcu.
Če si ti ovca in kupuješ izdelke, brez, da prej prebereš kaj ti nudijo, to ni moj problem. Če hočeš oz. ZAHTEVAŠ slovenščino se obrni drugam. Na mojem BMW tudi ni slovenščine v menijih. Arogantneži! Pa sem na enem avtomobilu zapravil več, kot na vseh Apple kompih do sedaj. A se tudi boriš za slovenščino v menijih raznih TV sprejemnikov in avtoradijev?

Ko sem sam prešel na Apple izdelke 15 let nazaj, sem si vse prebral in preizkusil sistem. Strinjal sem se s tem, da na Mac OS ni slovenščine. Kar je zame povsem sprejemljivo.

Lahko se pa seveda boriš in ZAHTEVAŠ slovenščino v OS X vsak dan, če hočeš. Nihče ti ne brani.
Kaj ti pa naj druga napišem, če zahtevaš od Apple-a slovenščino? Nisem prepričan, da jo boš sploh kdaj dočakal, zato te ne bi rad razočaral s kakšno napovedjo nečesa, kar ti zahtevaš. Edino kar ti lahko rečem je to: Če nujno potrebuješ slovenščino za vsakodnevno delo se raje ozri drugam. Resno!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 27.02.2011 10:17:19
Jaz osebno podpiram to, da se vključi vse navedene jezike. Sam bom vsekakor še vedno uporabljal ang. ampak sem siguren, da jih je kar nekaj, ki si pa želijo Slovenski jezik. In zakaj ga nebi smeli imet? V tem ni nič slabega, samo plus, velik plus.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 27.02.2011 10:24:39
Cavallo je napisal/a:
Jaz osebno podpiram to, da se vključi vse navedene jezike. Sam bom vsekakor še vedno uporabljal ang. ampak sem siguren, da jih je kar nekaj, ki si pa želijo Slovenski jezik. In zakaj ga nebi smeli imet? V tem ni nič slabega, samo plus, velik plus.

+1
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 27.02.2011 11:03:40
Jaz sem tudi za vključitev npr. Slovenščine v OSX ... zakaj pa ne?
Že zaradi službenih obveznosti veliko komuniciram v Angleščini ...

Ne razumem zakaj je to tako "mimo", če želimo svoj jezik uporabljat.

Saj, če želiš biti "fensi šmensi" naložiš OS v Anglešini in je.

« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani