| lakai je napisal/a: |
![]() |
to mi je všeč
| OS X Lion Dev preview | |||||||||
to mi je všeč |
|||||||||
Ne, Aqua se vedno ostaja, le dodelali so jo, nekoliko spremenili... Je pa se vedno to Aqua, kar pise tudi na Dev portalu.
|
|||||||||
Odvisno je tudi od resolucije ane... |
|||||||||
Drgač pa, AirDrop v iOS 5 a ?
|
|||||||||
Kakor vidim, so izgleda sedaj vse ikone v Lionu sive. Ne morem verjeti, a mislijo kdaj nehati s to neumno, dolgočasno sivino??
Najprej iTunes, sedaj pa še celoten OS?? Brezveze. Dajte developerji malo pojamrati, da se bodo mogoče še streznili do uradnega izida, ker te sive ikone mi gredo pa res na živce. Veliko bolj pregledno je, če je barvno - menda bi jim to ja lahko bilo jasno. |
|||||||||
Sprememba ikon in celotnega UI v nevtralno barvo je povsem logicna. Bistvo UI je pravilen UX, bistvo vsega pa je da pride vsebina do izraza in ne sam UI.
Kot designer podpiram smer v katero gredo. Vsebina dokaj bolj izstopi. Seveda pa bo mnogo ljudi, ki s tem ne bodo zadovoljni... Enako kot z iOS izgledom, ki ga spreminjajo s svojimi ikonami, logotipi operaterjev... |
|||||||||
Točno to, sive ikone so pač orodja, neke funkcije, izbire in so sekundarnega pomena, medtem, ko je content primarnega pomena. Tudi sam sem designer spletnih vmesnikov in raznih GUI-jev in se mi zdi pristop, ki so ga ubrali veliko bolj clean in sproščujoč, ko delaš. lp, Mitja |
|||||||||
Točno to kar si napisal. To je isto, ko kak dopisni papir, ki je ves "nakranclan" - 4 barve, podlaga čez celo stran, zlatotoisk, slepi tisk, UVlak, pa še na reliefnem papirju. Besedila pa nimajo kam napisat... Važna je vsebina, ne pa ikonce. |
|||||||||
fora tisti "shiney" GUIjev je da jih na koncu skos menjaš, če dolgo preživiš za računalnikom. Na XPjih sem vedno na koncu mel "grey theme", originalen
na 7 bi morali vzet ta grey theme pa ga posodobit, pa bi bilo super duper. na iPhone mi tut cist sede clean design.. vem da ce bom zacel enkrat menjat ikone jih bom menjal vecno. _________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||||||
Kaj pa je s tem narobe? Vsekakor se mi zdi to bolje...
![]() |
|||||||||
V bistvu se to kar vidm ni koncno... GUI se bo se sigurno popravljal. To je le prva Dev verzija. Soomnim se da se je GUI za SL od Dev verzije, do prve prave bete kar spremenil, hkrati pa skozi vsako novo beto se dalje...
Dokler se bete ne blizajo GM je brezveze debatirati... Vsekakor pa mislim da bod barve dokaj nevtralne za GUI, kar je prav. |
|||||||||
Ja sej to že... ampak načeloma očitno res gredo proti tem barvnam z UI-jem... škoda, ta black mi je všeč
|
|||||||||
Lahko da bo crn na koncu... Beta verzije 10.6 so imele na zacetku pop-up okna za icon bar spodaj siv, nato ga spremenili v eni beti v crnega... pa se potem so ga popravljali...
|
|||||||||
Roko na srce, ampak ta Levcek ni nic posebnga... vsaj ta dev verzija ni...
mi je pa vsec full screen |
|||||||||
Roko na srce, odvisno kako gledas na stvari... Zate mogoce ni, za druge bo. Vsakemu svoje. Meni se zdi napredek, par zanimivih funkcij... Je pa le dev verzij. Vprasanje kaj vse se pride v beta verzijah v prihodnjih mesecih.
Do konca septembra bomo vidli koncno, saj takrat je konec poletja |
|||||||||
Meni je posebno, da bo že imel strežnik vgrajen ... mislim, to je res cool za mala in mikro podjetja. _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||||||
Meni je zelo všeč Lion.
|
|||||||||
A komu dela katerikoli program za virtualizacijo? Probu sem Paralells in pa VB pa ni sans da kjerkoli instaliram winse.
|
|||||||||
Na RedmondPie sem prebral novico, da se je Lion že pojavil na torrent straneh.
http://www.redmondpie.com/mac-os-x-10.7-lion-torrent-download-hits-the-web/ |
|||||||||
Jap, jaz sem ga že na hitro probal
|
|||||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |