Jabuk
HDMI in Philips HD TV
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 09.02.2011 17:04:18
HDMI in Philips HD TV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Vidim, da je tu dobra tehnična pomoč in imam še eno vprašanje.

Včasih sem televizijo in računalnik povezoval z VGA kablom in z kablom za zvok, da sem na TV gledal HD filme . Prejšnji teden sem se odločil, da hočem imeti vse v 1 kablu in da bi rad gledal 1080p kar pa VGA ne podpira.. Kupil sem HDMI kabel. Sedaj je pa pri kablu problem, da ne deluje kot bi moral.

Če nastavim resolucijo zaslona na TV (prek računalnika) na 1920x1080 ne pokaže slike čez cel zaslon, ampak naredi spodaj in ob strani rob. (Televizija IMA podprto resolucijo 1920x1080 in zaslon je 16:9 -VGA je lepo delal na tej resoluciji). Da je slika čez cel zaslon moram dati resolucijo 1600x1200, kar pa nima smisla glede na to, da mi je do HD filmov.

Je kabel pokvarjen ali kaj drugega?

Hvala za odgovor..
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 09.02.2011 17:07:57
V nastavitvah grafične poišči "Overscan" funkcijo. V nastavitvah TV-ja pa "Full pixel", "Screen fit", ipd. Potem se pa igraj s kombinacijami vklopljene/izlklopljene nastavitve.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 09.02.2011 17:27:15
oj,

jaz imam hd philips pa mi je pomagala pri povezavi z mac minijem ko mi nikakor ni uspelo nastaviti da je bilo tak kot treba... (resolucijo) kar nastavitev na TV-ju in zdaj lepo vidim robe etc. kot na monitoru!

sepravi probaj nastavitev na TV-ju ! Jaz imam 720 izhod za pravilno prikazovanje pa na TV

lp
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 10.02.2011 08:51:49
ja mi je to pomagalo.. hvala Smile

sedaj je pa problem da se te nastavitve nočejo shraniti in moram vsakič ko povežem računalnik in tv zagnati Catalyst Control Center (sf***n software) in dati iz 9% na 0%..

to se pa verjetno ne da rešiti?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 10.02.2011 09:35:07
ja nevem jaz z mac minijem nimam težave.. saj zdaj lepo špila... res pa je če sem kdaj povezoval win notebuk preko hdmi-ja mi je vedno potem nekaj kompliciralo... ikone skup zmetalo (ker edini načini kako je šlo povezat na hdtv) je bil "clone" zaslona... in kot ti rečeš vedno znova preko nastavitev se igračkat... :/ ampak če imaš ga ti vedno pomešano pol nebi smelo delati težave ali ?

lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani