Težava z internetom | |||||
Imamo novega ponudnika interneta Telemach, modem in router sta njihova last. En kabel gre iz modema v router, drug pa iz routerja v prenosni računalnik (kar je običajno). Problem pa nastane ko se poskušam brezžično povezati na internet, ki ne deluje. S kablom vse dela lepo, brezžično pa ne. Kar je pa še bolj čudno - torrent deluje na brezžičnem (tudi ni znakov da bi bilo kaj narobe), ko pa odprem chrome ali explorer napiše "napaka 101 strežnika ni mogoče najti". Ko kliknem da naj diagnosticira povezavo napiše, da je nekaj narobe z DNS-jem. Pomoč? |
|||||
![]() |
|||||
DNS je odgovoren za to, da tvoj računalnik iz domene (npr. jabuk.si, siol.net, google.com) dobi IP (npr. 192.168.1.1, itd.). Torrent pa ne uporablja doment, temveč direktno IP-je in to zato deluje. Lahko npr. uporabiš DNS strežnike od googla: 8.8.8.8 8.8.4.4 |
|||||
![]() |
|||||
kako se pa to "popravi"? čudno se mi tudi zdi, da pri prijateljevem routerju dela brezžični internet (na mojem računalniku) čisto normalno tukaj pa ne.. |
|||||
![]() |
|||||
Edit: Tukaj imaš navodila, kako nastaviti OpenDNS na različnih sistemih: https://store.opendns.com/setup/computer/ |
|||||
![]() |
|||||
najlepša hvala! bilo je naštimano na nek določen server pa sem popravil na samodejno (očitno ima Telemach čudno logiko.. Siol je lepo delal) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |