Pred kratkim sem v mojega MBP vtaknil USB ključek, katerega sem pred tem vtaknil v računalnik v službi (tam so vezani v mrežo, kjer kroži nešteto zloveščih virusov in podobnih programčkov). Na ključek nisem ne kopiral, niti nisem iz njega pobiral stvari - samo not in ven. Doma sem za hec ključek vtaknil v komp in ga prečekiral s ClamXav programom. Našel sem en file (xop32.exe), katerega mi je skopiralo v folder Quarantine na disku (tko mam naštimano). V tem folderju nisem potem našel nič - prazno. In sem si mislil: kul je tale av-program da tkole zradira hudodelne programe.
Potem sem še enkrat (kasneje, čez nekaj dni) z istim antivirusnim programom prečesal disk in mi je našlo ponovno taisti file - xop32.exe ... čudno mi je bilo le, da je sistem javljal, da ga ne more odstraniti, ker nima dostopa. Pa sem si mislil, kaj mi pa more, saj .exe itak ne dela na macu.
no, danes sem ponovno opravil scan sistema (po predhodnem apdejtu) in sprva mi je našlo cca. 300 okuženih filetov, ni jih skopiralo 2. Takoj zatem sem še enkrat zagnal AV-program in, madona, tega je vedno več!
Tole je izpisek zadnjega scana:
----------- SCAN SUMMARY -----------
Known viruses: 880876
Engine version: 0.95.2
Scanned directories: 4467
Scanned files: 62616
Infected files: 938
Not copied: 8
Data scanned: 35476.37 MB
Data read: 141860.41 MB (ratio 0.25:1)
Time: 2330.489 sec (38 m 50 s)
ClamXav v1.1.1 - ClamAV 0.95.2/12644/Tue Feb 8 19:17:14 2011 - ClamXav
One or more infected files were found and were moved to the quarantine folder: "/Users/davidlestan/Quarantine/".
...btw, v folderju Quarantine ni nič!
Ne vem kaj nej nardim! Nekje na netu sem zasledil, da je ta pogram lahko tudi keylogger.

Načeloma je tko, da .exe fileti na macu ne delajo (aja nimam paralellsov al pa česa podobnega, kar bi dišalo po win)... sam zakaj se ta pesjan pol množi !?!?!?
prosim, če ma kdo kako idejo...