Signal? Dosegljivost?
|
Jabi
Kraj: Portorož |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 08.02.2011 00:01:14 Signal? Dosegljivost? |
|
Pozdravljeni vsi skupaj, prvo bi se opravičil, če je morda moja tema neaktualna oziroma v napačni rubriki. Sem nov applov uporabnik in bi rabil nekaj pomoči. Imam iphone 3g in sem kar nekajkrat čez dan nedosegljiv in dostikrat se mi dogaja da mi med pogovorom kar "vrže ven" kljub temu, da so na displayu 2 al 3 črtice. Pol me seveda kdo želi nazaj poklicat in sem nedosegljiv in dobim sms sporočilo o zgrešenih klicih. Stvar je zelo zoprna ker se dogaja skorajda ob vsakem klicu. Je pa telefon kupljen v italiji in NI jailbreakan. Sem pa tudi izključil 3G funkcijo v settingsih pa še zmeraj ne pomaga. Bi se dalo to na bilokakšen način softwersko rešiti? Morda zamenjava antene--> ima kdo to izkušnjo?
hvala za pomoč in odgovore,
Robert
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 08.02.2011 07:16:28 Re: Signal? Dosegljivost? |
|
Chilibar je napisal/a: | Pozdravljeni vsi skupaj, prvo bi se opravičil, če je morda moja tema neaktualna oziroma v napačni rubriki. Sem nov applov uporabnik in bi rabil nekaj pomoči. Imam iphone 3g in sem kar nekajkrat čez dan nedosegljiv in dostikrat se mi dogaja da mi med pogovorom kar "vrže ven" kljub temu, da so na displayu 2 al 3 črtice. Pol me seveda kdo želi nazaj poklicat in sem nedosegljiv in dobim sms sporočilo o zgrešenih klicih. Stvar je zelo zoprna ker se dogaja skorajda ob vsakem klicu. Je pa telefon kupljen v italiji in NI jailbreakan. Sem pa tudi izključil 3G funkcijo v settingsih pa še zmeraj ne pomaga. Bi se dalo to na bilokakšen način softwersko rešiti? Morda zamenjava antene--> ima kdo to izkušnjo?
Robert |
To se tudi meni dogaja na 4ki in tusmobilu. Imam dve ali tri crtice in sem nedosegljiv. Zakaj, pa nevem 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 08.02.2011 08:12:45 Re: Signal? Dosegljivost? |
|
Chilibar je napisal/a: | Pozdravljeni vsi skupaj, prvo bi se opravičil, če je morda moja tema neaktualna oziroma v napačni rubriki. Sem nov applov uporabnik in bi rabil nekaj pomoči. Imam iphone 3g in sem kar nekajkrat čez dan nedosegljiv in dostikrat se mi dogaja da mi med pogovorom kar "vrže ven" kljub temu, da so na displayu 2 al 3 črtice. Pol me seveda kdo želi nazaj poklicat in sem nedosegljiv in dobim sms sporočilo o zgrešenih klicih. Stvar je zelo zoprna ker se dogaja skorajda ob vsakem klicu. Je pa telefon kupljen v italiji in NI jailbreakan. Sem pa tudi izključil 3G funkcijo v settingsih pa še zmeraj ne pomaga. Bi se dalo to na bilokakšen način softwersko rešiti? Morda zamenjava antene--> ima kdo to izkušnjo?
Robert |
3G imej vklopljen. Je manjša možnost, da boš nedosegljiv zaradi prenosa podatkov. Če si na edge in telefon prenaša podatke boš nedosegljiv, ker operater (vsaj pri Mobitelu je tako) ne da prioritete klicu.
Preveri kakšen signal ti lovi telefon (Edge ali 3G) tam kjer imaš težave. Če je Edge z dvema črticama se lahko zgodi, da postaneš nedosegljiv. Tudi telefon ne osvežuje moč signala v realnem času, ampak intervalno.
Katerega operaterja pa uporabljaš?
|
 |
Jabi
Kraj: Portorož |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 08.02.2011 09:41:40 |
|
Simobil....sem pa probal vstavit mobitelovo kartico od punce, ker sem mislu, da je mogoče problem v sim kartici pa očitno ni 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 12.02.2011 08:54:43 Re: Signal? Dosegljivost? |
|
Cavallo je napisal/a: | Chilibar je napisal/a: | Pozdravljeni vsi skupaj, prvo bi se opravičil, če je morda moja tema neaktualna oziroma v napačni rubriki. Sem nov applov uporabnik in bi rabil nekaj pomoči. Imam iphone 3g in sem kar nekajkrat čez dan nedosegljiv in dostikrat se mi dogaja da mi med pogovorom kar "vrže ven" kljub temu, da so na displayu 2 al 3 črtice. Pol me seveda kdo želi nazaj poklicat in sem nedosegljiv in dobim sms sporočilo o zgrešenih klicih. Stvar je zelo zoprna ker se dogaja skorajda ob vsakem klicu. Je pa telefon kupljen v italiji in NI jailbreakan. Sem pa tudi izključil 3G funkcijo v settingsih pa še zmeraj ne pomaga. Bi se dalo to na bilokakšen način softwersko rešiti? Morda zamenjava antene--> ima kdo to izkušnjo?
Robert |
To se tudi meni dogaja na 4ki in tusmobilu. Imam dve ali tri crtice in sem nedosegljiv. Zakaj, pa nevem  |
Probajta izklopit še Cellular Data in opazovat če je kaka razlika.
Problem je lahko, če hkrati letijo podatki po luftu in pride klic. Reč je še posebej aktualna pri 2G signalu, pri 3G podatki in govor gresta lepo skupaj istočasno, če le je signala dovolj.
Pri mojem iPhone 4 in Tušmobilovem 3G signalu, sem opazil nepričakovano varijanto. Če izklopim Cellular Data in telefon ostane priklopljen na 3G omrežje, le ta v standby načinu kuri precej manj baterije, kot če je priklopljen na 2G. Če izklopim 3G, se baterija v stanju mirovanja hitreje izprazne kot na 3G omrežju. Reč velja izključno, če je Cellular Data izklopljen. Sprobajte še sami, če se vam gre za daljše trajanje baterije, pa ne rabite, da iPhone v ozadju vleče podatke. 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 12.02.2011 13:26:26 |
|
Jaz imam vse izklopljeni. Mam 3 crtice in sem nedosegljiv. Mam 1 crtico in sem dosegljiv. Nevem kaj je to :/
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 12.02.2011 14:12:19 |
|
To se je meni dogajalo s Simobil sim na enem iPhone 4 z 4.2.1 sistemom. Nato sem nadgradil iOS na 4.3 beta in je problem izginil...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 12.02.2011 17:14:11 |
|
Jaz imam zadnjo 4.3 beta (3) verzijo gor... Prov smotano je.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 12.02.2011 18:28:03 |
|
Mogoce bo restore pomagal... Jaz sem ga takrat restoral na novo na 4.3 beta 3
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 12.02.2011 18:52:55 |
|
meni se je to dogajalo na 3GS in se mi dogaja sedaj na 4.
Ampak ne vedno, samo občasno.
Zakaj, nimam pojma. Prebral po netu, pa ni rešitve....

|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 13.02.2011 10:28:33 |
|
sole je napisal/a: | meni se je to dogajalo na 3GS in se mi dogaja sedaj na 4.
Ampak ne vedno, samo občasno.
Zakaj, nimam pojma. Prebral po netu, pa ni rešitve....
 |
tusmobil ?
|
 |