Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Visok prenos podatkov NUJNO
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 27.01.2011 23:56:59
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
macata je napisal/a:

To maš zlo prav. Jaz sem poleti v tujini na telefonu 14 dni uporabljal GPS. Da se mi hitreje skonekta na satelite, imam vklopljeno, da dobi podatke o bližnjih satelitih preko neta. Ker sem štel, da to ni skoraj nič prenosa, sem pustil vklopljeno ... se mi ni dal čakat.

Podatkov je res malo, nabral se je pa za 50 EUR. Ko sem pogledal izpisek, je blo točno to kat praviš. Vsak konekt ti ornk spalijo ... pomoje si 10KB kar mal pre mal napisal.

To bi se moral pa prej pozanimat... Smile V tujini (roaming) je vecinoma obracunski interval 100 kb ... In toje ze splosno znano, da je tujina absolutno predraga za uproabo mobilnega interneta... ceprav so cene v EU precej znizali... so se vedno veliko previsoke ... Ravno zato imam jaz v tujini DATA striktno na OFF (oz. pri iPhone-u roaming na OFF) ... in vklopim samo ce res nujno potrebujem povezavo in ni druge variante (WiFi) ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 28.01.2011 00:00:06
Se spomnil, da so se na začetku ob izidu prvega iPhona pritoževali, da ob uporabi nekega Appa za borzo, iPhone pošilja podatke tudi na Applov server, čeprav nima razlago za to.

Sem mal pogooglal, če bi kaj našel pa mi pade tole ven ... ob potrditvi agreementa za apstor, potrdiš, da lahko Applezbira podatke o geo lokaciji telefona.

http://latimesblogs.latimes.com/technology/2010/06/apple-location-privacy-iphone-ipad.html

----
Sem že kdaj reku, da Orwell ni bil paranoik...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 28.01.2011 00:03:41
Jest je napisal/a:
macata je napisal/a:

To maš zlo prav. Jaz sem poleti v tujini na telefonu 14 dni uporabljal GPS. Da se mi hitreje skonekta na satelite, imam vklopljeno, da dobi podatke o bližnjih satelitih preko neta. Ker sem štel, da to ni skoraj nič prenosa, sem pustil vklopljeno ... se mi ni dal čakat.

Podatkov je res malo, nabral se je pa za 50 EUR. Ko sem pogledal izpisek, je blo točno to kat praviš. Vsak konekt ti ornk spalijo ... pomoje si 10KB kar mal pre mal napisal.

To bi se moral pa prej pozanimat... Smile V tujini (roaming) je vecinoma obracunski interval 100 kb ... In toje ze splosno znano, da je tujina absolutno predraga za uproabo mobilnega interneta... ceprav so cene v EU precej znizali... so se vedno veliko previsoke ... Ravno zato imam jaz v tujini DATA striktno na OFF (oz. pri iPhone-u roaming na OFF) ... in vklopim samo ce res nujno potrebujem povezavo in ni druge variante (WiFi) ...

V bistvu bi blo najbolje pri uporabi GPSa, da bi mel telefon stalno na netu. Da se ne odklaplja in priklaplja. Drugič bom vedel.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 28.01.2011 06:32:56
iApple je napisal/a:
Cavallo je napisal/a:
Sem imel pred mesecom dni enkae izkušnje. Simobil mi je zaračunal 280EUR za prenos podatkov! V soboto in nedeljo sme naročil dnevni internet (prenos 1GB podatkov) in ok jaz veselo visim na netu soboto in nedeljo in evo ga... v torek grem slučajno na simobilovo stran in pogledam trenutno porabo. Ni velik mankal pa bi mi skor uči vn vrgl! Vse podatke so mi zaračunali za v petek, torej dan pred tistim ko sem naročil dnevni internet!!! Porazno! Sem napisal pritožbo in vse... Zbili so mi ceno za 40EUR in to je blo to. Nevem sicer zakaj so mi sploh zbili teh 40EUR če sem bil sam kriv?? No, zdej sme to plačal ampak grem stran os simobila, ker to je čista nategancija...

Ne me strasit, jas sem bil tedn nazaj 6dni z tem dnevnim netom. Zaenkrat na orto u nulo nic ne kaze da bi nlo kaj za placat, mam pa shranjene smse ki sem jih poslal in dobil za vklop.

Tko je, žal! Sem že probal to in je blo ok, zdej so me pa pač "nategnil", prvič in zadnjič. Sem imel tut jaz shranjene SMS-e in vse... Še to, jaz sem bil ob 17h v lj. kjer je zoran prižgal novoletne lučke, še filmček imam, okoli 19h sem prišel v koper in ob 19:54 so mi zaračunali 650MB prenosa podatkov... Naj povem, da tisti dan sploh nisem bil na netu z telefon, ker imam izklopljeno, priklopim ko ga rabim. V Kopru pa pač nimamo neta in sem prkeo telefona na netu in zato pač vzamem dnevni internet. In evo ga, nategnil so me ko cucka. Še najbolj zanimivo je pa to, da pa v soboto in nedeljo ni zabeleženo nič MB prenosa, samo v petek, ko seveda še niem vklopšil dnevnega interneta, ker ga še nisem rabil...

V glavnem, simobil sucks! Prov zamerli so se mi. Danes greva oba z punco na Tušmobil, če tam nebo ok, grem pa pač nazaj na mobitel, kjer sem bil prvotno, ni druge.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 28.01.2011 06:51:30
Tuš mobil je tud zanič.
Na začetku zleda vse lepo in prav, potem pa gres malo gledat racune in ugotovis da so ti pristeli 50 minut kar tako.
Potem se pojavijo tezave z nepokritostjo v sloveniji, jih klices in poves da sredi ljubljane ne mores klicat, oni pa ti odgovorijo da imas verjetno tezavo s telefonom in da je najbolje ce se oglasis pri njih da kupis novega (takrat sem pa pri njih nedolgo nazaj kupil iphona 2g)

Mobitel/Debitel je še najbolje.

Lp, Tim (upam da je vredu napisan ker sem se malo zaspan Wink )
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 28.01.2011 08:10:49
ursic je napisal/a:
Tuš mobil je tud zanič.
Na začetku zleda vse lepo in prav, potem pa gres malo gledat racune in ugotovis da so ti pristeli 50 minut kar tako.
Potem se pojavijo tezave z nepokritostjo v sloveniji, jih klices in poves da sredi ljubljane ne mores klicat, oni pa ti odgovorijo da imas verjetno tezavo s telefonom in da je najbolje ce se oglasis pri njih da kupis novega (takrat sem pa pri njih nedolgo nazaj kupil iphona 2g)

Mobitel/Debitel je še najbolje.

Lp, Tim (upam da je vredu napisan ker sem se malo zaspan Wink )

Ne me strašit Smile Baba me že par dni kurca glede tuš mobila Smile Ma probal bom, če pa nebo ok, bom šel pa stran. A pa je pokritost res tolk slaba? Po enih podatkih, ki sme jih zasliedil, naj bi imel tuš več pokrito kot simobil??
Jablanator

Jablanator

Kraj: 01
Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 28.01.2011 08:28:25
Meni na tušu vse štima, sprejem dober... Sem prestopil iz dabest na tuš 1000 ker sem doma v dead zone pri mobitelu in sem imel telefon doma v hiši skoraj neuporaben.
Lp
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 28.01.2011 08:31:14
macata je napisal/a:

V bistvu bi blo najbolje pri uporabi GPSa, da bi mel telefon stalno na netu. Da se ne odklaplja in priklaplja. Drugič bom vedel.

V bistvu niti ne... ker se seje tudi same zakljucujejo ... sploh v tujini recimo, ko si enrkat povezano na eno omrezje, drugic na drugo... Najbolje je kupit SIM kartico za tisto drzavo, kjer rabis malo vec... Jaz sem recimo lani kupil nemsko kartico (dnevni flatrate za internet) in jo imam v MiFi mini routercku (walking hotspot Smile ) ... dnevna uproaba je slabih 5€ za neomejeno surfanje 24 ur ... Ce se dosti nahajas v tujini in potrebujes internet, je to vsekakor boljsa resitev, kot pa uproaba interneta po roaming tarifah ...

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani