Jabuk
Automator - printanje kot PDF?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 12.01.2011 01:56:32
Automator - printanje kot PDF?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,

ali je možno v Automatorju konfigurirati, da ti printa kot PDF, tako kot je to sicer v OS X (jaz imam Leopard). Jaz te opcije ne vidim, samo hardverski tiskalnik.

Zakaj bi to imel? Prenos večje količine člankov z Wikipedie na iPhone za offline čtivo preko iBooks. Imam namreč lepo tematsko urejene folderje s članki, shranjenimi kot WebArchive, ki mi prav pridejo pri delu in jih lahko berem offline na MacBooku. Zdaj imam še iPhone, kjer se zelo lepo vidijo PDF "printi" strani z neta.

Klasična pot je: odprem WebArchive -> odpre se stran na netu -> Command + P -> PDF -> Save as PDF -> iz imena odbijem pripono "-Wikipedia the Free...", ker je predolga in ni več berljivo -> Save -> potem pa te fajle v iTunes, sync s telefonom, pa pometati v ustrezno kategorijo v iBooks.
Evernote, Dropbox in podobno mi ni tako všeč kot iBooks. Se lepše pregleduje PDF-e.

Precej dela, kajne? Idealno bi bilo, če bi lahko to avtomatiziral (vse do prenosa v itunes, jasno), da bi samo izbral fajle, Automator, in piči.

A se kdo toliko spozna na Automator, da to zna narediti?

Hvala vnaprej.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 12.01.2011 09:08:30
hm, mors si nardit "virtual" pdf printer tako kot se v winsih naredi, potem pomoje lahko gres direkt "print finder items" action, potem "rename finder items" action potem je pa ubistvu vse ze gotovo.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 12.01.2011 12:26:45
E super, bom poskusil, hvala.

Zdaj pa naj mi še kdo pove, kako downloadam zadeve z repozitorijev - ta CUPS printer je na Bitbucket, na to se pa res ne spoznam. Vpisal sem se v Bitbucket, kaj pa zdaj?

LP

EDIT: Zdownloadal (ne vem, kako, ampak saj ni važno...Wink), zdaj pa poskusim z Automatorjem, in sporočim kako je šlo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 12.01.2011 12:48:39
em.. da si malo sposodim temo ...

kaj pa se da na mac-ih nariktat da ko dobiš e-mail od določenega pošiljatelja da ti izprinta na printer "avtomatsko" ? in če ja z kerim programom ?

Lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 12.01.2011 12:56:26
ka, a uporablaš mail? nism ziher ce se to da Surprised mislim, da se ziher, sam ne spomnem se nobene preproste poti..

edit opa, da se, ce uporabljas Apple Mail, zrihtat z Apple Scripts.
lahko pogledam ce se nihce drug ne oglasi ker drugace ne uporablam Apple Mail. gmail ftw
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 12.01.2011 14:10:06
pa za1x imam thunderbird... apak če bi se dalo bi ta takoj prešaltal na to saj dobimo (v podjetju) kar neakj takih e-mailov (ponudbe,povpraševanja,....) in vedno se mora iti čekirat... saj pride x-krat reklame,norosti etc...

no thxn za pomoč če bi se ti dalo pomagati! Smile

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 12.01.2011 15:23:51
Axis69 je napisal/a:
E super, bom poskusil, hvala.

Zdaj pa naj mi še kdo pove, kako downloadam zadeve z repozitorijev - ta CUPS printer je na Bitbucket, na to se pa res ne spoznam. Vpisal sem se v Bitbucket, kaj pa zdaj?

LP

EDIT: Zdownloadal (ne vem, kako, ampak saj ni važno...Wink), zdaj pa poskusim z Automatorjem, in sporočim kako je šlo.

Nič ne gre, ker sem sicer zdownloadal CUPS PDF, naložil iz tiste "rjave škatle" ipd., ampak variante za dodajanje novega printerja pa zdaj ni.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 12.01.2011 15:46:54
si zihr da mas binary?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 12.01.2011 15:49:49
http://www.macupdate.com/app/mac/20219/cups-pdf

tle sm ga zvleku

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 13.01.2011 10:33:25
Hvala, Ploki, ampak meni pravi Installer "Installing this software requires no additional space". To nekaj ne štima, a? Kaj pa je "binary"? Lahko prosim razložiš? Pardon, ampak v take detajle se ne razumem na kompjuterje.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 13.01.2011 12:17:43
Jah, problem je v Leopardu:

Citat iz http://hints.macworld.com/article.php?story=20100517133516145 :

The latest version of CUPS-PDF does not work in Leopard (10.5); when you go to add the printer, the CUPS-PDF printer-type option never appears. Here is how you can make it work.

The problem is that the current version compiles by default as a 64-bit executable, and it doesn't seem to play nicely with Leopard. After installing the Mac-ready version of CUPS-PDF, if CUPS-PDF doesn't appear as an available type of printer when you click the '+' in the Print/Fax System Preference panel, look in /Library/Logs/CrashReporter for relatively new files with names that start with cups-pdf (you can do this using Console, in Applications » Utilities).

Open one of these files, if you find them. If you see anything that says x_64 in there, you are probably having a bit width conflict. If so, you will need to replace the actual cups-pdf executable at /usr/libexec/cups/backend/cups-pdf with one that you compile yourself using the 32-bit flag for gcc.

Download the cups-pdf source, and compile it according to the included readme -- but add one more flag to gcc: -m32. Note that you will need a version of XCode installed that is correct for your system. For 10.5.x, that is probably XCode 3.1.3, which is no longer available at the Apple Developer Connection -- you'll have to use the version on your original 10.5 installation disc.

You'll get a warning, but the resulting cups-pdf should be 32-bit. When you replace the one that the installer put in, at /usr/libexec/cups/backend/cups-pdf, you should be fine. You may have to restart cups itself with sudo killall -HUP cupsd.

A mi zna kdo razložit tole višjo matematiko po slovensko, se pravi, kaj moram naredit, da bo delovalo?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani