Kako bi ga lahko zbristal, mogoče prek terminala
| brisanje filma | |||||
Na zunanjem diskusem v neki mapi našel nek star film, ki sem ga hotel zbrisat, ampak se ga neda, nemorem ga niti prestavit v drugo mapo, niti odpret.
Kako bi ga lahko zbristal, mogoče prek terminala |
|||||
1.) Odpri terminal
2.) v terminal napiše "rm " (rm in presledek) 3.) Datoteko drag & dropaj v isti terminal 4.) Sedaj mora pisati v terminalu "rm /pot/do/datoteke" 5.) Pritisni enter Če ne deluje, probaj s "sudo rm ". |
|||||
ha, ja
nemorem jo dat noter, bi moral naredit tisti zelen +, pa ga ne negre noter |
|||||
Ne ga dropat v ikono, temveč direktno v okno.
|
|||||
Ce je zunanji disk ntfs potem ne bo slo brisati.
|
|||||
zakaj ne?
|
|||||
Ker OSX privzeto nima podpore za pisanje po NTFS particijah. Si pa lahko to omogocis na razlicne nacine.
|
|||||
Ja ampak iJean lahko piše po disku. |
|||||
Najprej poglej kako je formatiran disk...ce je NTFS...si kaj drugega ze lahko zbrisal ali pisal na ta disk...ever iz OSX?
|
|||||
Jaz nisem nikjer zasledil, da lahko pise. Omenil je samo, da je na nekem zunanjem disku pac nasel ta film. Je pa dobro, da mu tudi omenimo, da ce je ntfs particija na tem disku se potem potrebuje ntfs-3g ali tuxera ntfs ali paragon ntfs ali pa SL hack, ki omogoci pisanje po ntfs particiji. S tem potem tudi omogoci spreminjanje podatkov na njej, ker privzeto os x podpira samo branje. Aja mogoce pa ima particijo v ext2 ali pa ext3 formatu (unix) ampak v to dvomim
Sedaj ce je ta disk v obliki fat32 ali pa hfs+ brisanje ni problem. |
|||||
Saj prav zato naj najprej to pogleda, preden mu karkoli drugega predlagamo...
|
|||||
OK
1. Imam NTFS-3G 2. Ja lahko pišem na disk. Z ostalimi datotekami ni težav. Le z to. |
|||||
Probaj na drugem rac, mogoce je pa kaj narobe z datoteko...po moznosti na winsih...
|
|||||
jah bo res to treba
|
|||||
sam še kr pa nis napisu kaj ti sporoči ko hočeš brisat/muvat fajl...
|
|||||
Napiše, kot da bi normalno brisal:
sicer film zbriše ampak se takoj na istem mestu naredi nov |
|||||
definitivno težava s pravicami. Uporabljaš več accjev? Kdo je lastnik fajla? Imaš pravice za brisat? |
|||||
1.Nevem kaj je acc.
2.Lastnik fajla sem jaz. 3.Pomojem da bi moral imet pravice za brisat. Kje to vidim? |
|||||
Če je problem s pravicami, bi "sudo rm /pod/do/filma/Mrtav.Ladan.2002.avi" moralo izbrisati film...
Sicer pa... desni klik na datoteko, Get info. Čisto spodaj vidiš pravice. Če hočeš spremeniti, pa klikni na ključavnico, vpiši password in daj "Everyone" pravice "Read&Write". |
|||||
ta fajl je čudn, spodaj ni nič |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |