Tezava z mmsom- nujno
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 01.01.2011 06:54:44 Tezava z mmsom- nujno |
|
Najprej lep pozdrav vsem, trenutno sem v tujini, v tropskih krajih in sem imel data roaming izkljucen. Ker pa smo okoli novega leta, sem prejel zelo pomemebn mms, napisalo mi je sporocilo da sem ga prejel in od katere osebo, ter da ce ga hocem videti moram vklopiti cellular data in data roaming dati na on. To sem tudi storil, vendar mmsa nisem videl, naj opomnim, da tudi tisto sporocilo je bilo enkratno in ni vidmo med smsi tiste osebe. Tudi ko probam uporabljati internet preko cellular data ne deluje, je mogoce povezano s tem, nahajam se namrec na nekem otoku na maldivih, vendar je tukaj polno omrezje, imajo tudi wifi. Naj omenim se da imam iphone 4. Zanima me ce bom ta mms sploh imel moc videti?
Najlepsa hvala za vse odgovore, vsa mnenja bodo prisla prav.
Lep pozdrav.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 01.01.2011 09:48:47 Re: Tezava z mmsom- nujno |
|
thetappker je napisal/a: | Najprej lep pozdrav vsem, trenutno sem v tujini, v tropskih krajih in sem imel data roaming izkljucen. Ker pa smo okoli novega leta, sem prejel zelo pomemebn mms, napisalo mi je sporocilo da sem ga prejel in od katere osebo, ter da ce ga hocem videti moram vklopiti cellular data in data roaming dati na on. To sem tudi storil, vendar mmsa nisem videl, naj opomnim, da tudi tisto sporocilo je bilo enkratno in ni vidmo med smsi tiste osebe. Tudi ko probam uporabljati internet preko cellular data ne deluje, je mogoce povezano s tem, nahajam se namrec na nekem otoku na maldivih, vendar je tukaj polno omrezje, imajo tudi wifi. Naj omenim se da imam iphone 4. Zanima me ce bom ta mms sploh imel moc videti?
Najlepsa hvala za vse odgovore, vsa mnenja bodo prisla prav.
Lep pozdrav. |
če imaš vse nastavitve za mms ter prenos podatkov prav nastavljene ne bi smelo biti problema, kljub temu da gostuješ v tujem omrežju. Preveri ti dve nastavitve.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 01.01.2011 12:52:40 |
|
V tujini je lahko problem... sploh ce operater, pri katerem gostuje, nima podpisanega podatkovnega roaminga, kar posledicno pomeni tudi to, da ni mozno sprejemati in posiljati MMSov ...
Katerega operaterja uporabljas in pri katerem operaterju gostujes ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 01.01.2011 12:57:24 |
|
MMS-i so zelo zgrešeni v osnovi. Narejeni so na osnovi emailov (ista tehnologija), le da so integrirani v operaterjevo omrežje, kjer je potem možna hitra signalizacija (push), kot smo navajeni pri SMS-ih. Ampak potem je tukaj ena stvar, ki je nikoli ne bom razumel... čeprav so narejeni na osnovi emailov, so XY-krat manj zanesljivi. To pomeni, da se zelo lahko izgubijo (in to ponavadi ravno v takih primerih, kot ga imaš ti sedaj).
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 01.01.2011 13:43:10 |
|
Napise mi: New MMS from ______
To view this message turn data roaming on
Tudi ko to storim, resetiram telefon, ne dobim nicesar.
Sam sem na mobitelu, tukaj pa je omrezje wataniya.
Lp hvala
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 01.01.2011 13:47:54 |
|
thetappker je napisal/a: | Napise mi: New MMS from ______
Lp hvala |
Verjetno imaš izklopljeno gostovanje gprs v tujini.
Pošlji SMS z vsebino TUJINA GPRS DA na 1918
Lp,
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 01.01.2011 14:45:46 |
|
thetappker je napisal/a: | Napise mi: New MMS from ______
Lp hvala |
Pri tem operaterju naj bi GPRS bil omogocen, za MMS pa nic ne pise >> http://www.mobitel.si/ceniki.aspx?ct=1&cs=1&cc=462&co=4&pa=0
http://www.mobitel.si/ceniki.aspx?ct=1&cs=1&cc=462&co=4&pa=395
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 01.01.2011 16:23:01 |
|
najprej najlepsa hvala:)
hmm ce posljem in vklopim gprs tujina mi bo to skos zaracunavalo ali lahko takoj ko vidim tisti mms to tudi izklopim?
@jest hvala ti, tudi telefon odlicno sluzi(:
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 01.01.2011 19:52:20 |
|
thetappker je napisal/a: | najprej najlepsa hvala:)
hmm ce posljem in vklopim gprs tujina mi bo to skos zaracunavalo ali lahko takoj ko vidim tisti mms to tudi izklopim?
@jest hvala ti, tudi telefon odlicno sluzi(: |
Ce imas Itak Dzabest se mi zdi, da je bilo tako, da so lani poleti vsem izklopili mednarodno gostovanje in je potrebno s pomocjo SMSa vkljucit... Ko imas to vkljuceno, lahko takoj, ko prejmes MMS, v nastavitvah izkljucis podatkovni roaming ... in ti v tujini ne bo preneslo nic ...

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 01.01.2011 20:24:45 |
|
Tako je Jest..
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 02.01.2011 08:29:11 |
|
@Jest najlepsa hvala, tocno tam je tical problem, potem pa sem nemudoma dobil mmsa in kasneje izklopil gprs,res hvala.
lp
|
 |