Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Baterija - Usage in Standby enaka??
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.12.2010 23:04:16
Baterija - Usage in Standby enaka??
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V zadnjih par dnevih sem opazil, da mi po polnjenju kaže tako za Usage kot Standby isto cifro - tudi po več urah itd. Mogoče kdo ve, zakaj?

Sumim, da je mogoče zaradi uporabe teh kvazi "boosterjev" baterije, kot recimo opcija v aplikaciji System Manager, ki ga imam ponavadi prižganega med polnjenjem?? Imam tudi aplikacijo Battery Pro (deluje na isti princip kot Battery Doctor), ampak imam med polnjenjem prižgano samo eno od aplikacij. Sem pa poskusil polniti tudi tako, da sem zaprl obe aplikaciji, med drugim tudi ugasnil in prižgal telefon, ampak ni pomagalo. Resetiral sem tudi statistiko, ampak to tako in tako ne vpliva na podatke od baterije.

Mogoče bi moral baterijo kalibrirati, oz. pustiti, da pride pod 20% in potem do konca napolniti?

Sem pa na iPhone 4, 4.2.1, tovarniško odklenjen iz UK.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 29.12.2010 23:33:06
Klikni na link je bilo že govora o tem stvari, vrjetno je tako kot pravi mikrohard, da ti neka aplikacija gori v vzadju. Tudi meni se je to že zgodilo. jaz ugasnem in nazaj prižgem telefon in spet normalno deluje.

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=15874&postdays=0&postorder=asc&start=20[/url]
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 29.12.2010 23:35:56
Pri meni je ista težava Sad Ko sem sumil eno od aplikacij in jo zapiral, je pomagalo, zdej pa tud to ne pomaga več. Baterija sicer zdrži normalno dolgo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 29.12.2010 23:39:21
felix je napisal/a:
Klikni na link je bilo že govora o tem stvari, vrjetno je tako kot pravi mikrohard, da ti neka aplikacija gori v vzadju. Tudi meni se je to že zgodilo. jaz ugasnem in nazaj prižgem telefon in spet normalno deluje.

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=15874&postdays=0&postorder=asc&start=20[/url]

Ta link nima veze z mojim problemom... Ne gre se namreč za to, da mi žre baterijo, ampak za to, da mi kaže za tako Usage kot tudi Standby isto cirfro.

Npr.: trenutno mi piše Usage: 44 Minutes, Standby: 44 Minutes, kar seveda ne bi smelo, ker sem ga vmes malo uporabljal, malo pa je bil v Standbyju.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 29.12.2010 23:46:48
Re: Baterija - Usage in Standby enaka??
real001 je napisal/a:
V zadnjih par dnevih sem opazil, da mi po polnjenju kaže tako za Usage kot Standby isto cifro - tudi po več urah itd. Mogoče kdo ve, zakaj?

Sumim, da je mogoče zaradi uporabe teh kvazi "boosterjev" baterije, kot recimo opcija v aplikaciji System Manager, ki ga imam ponavadi prižganega med polnjenjem?? Imam tudi aplikacijo Battery Pro (deluje na isti princip kot Battery Doctor), ampak imam med polnjenjem prižgano samo eno od aplikacij. Sem pa poskusil polniti tudi tako, da sem zaprl obe aplikaciji, med drugim tudi ugasnil in prižgal telefon, ampak ni pomagalo. Resetiral sem tudi statistiko, ampak to tako in tako ne vpliva na podatke od baterije.

Mogoče bi moral baterijo kalibrirati, oz. pustiti, da pride pod 20% in potem do konca napolniti?

Imaš mogoče "cellular data" izklopljen in wi-fi vklopljen? Meni se je to začelo dogajat konec meseca, ko sem izklopil podatke, ker sem presegel zakupljeno količino.
Jabuček

Jabuček

Ženska

Prispevek: #6   Objavljeno 30.12.2010 00:03:30
Zanimivo, ampak to se je meni tudi pokazalo sredi prejšnjega tedna - in enako po uporabi BatteryDoctor, res pa da tudi potem ko sem naslednjič polnila brez uporabe te aplikacije, se mi stanje vseeno ni popravilo. Baterija je drugače tekla normalno, a usage je bil zmer enak standbayu. Sej sama stvar sprva me niti ni tolko motila, sam mi je pa po parih dneh že začelo malo presedat. Sem provirala izklop/vklop,... nič pomagalo. Na koncu sem provirala z Reset All Seting, in mi je uspelo. Res pa nevem kaj bi bil razlog za enak usage/standby - mogoče ima batterydoctor kaj prste vmes, al pa sploh ne.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 30.12.2010 11:45:30
Meni je to počelo ko sem naložil slovenski paket. Ko sem ga vrgel dol je bilo spet vse ok.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 30.12.2010 14:07:24
Meni to zacne delat ce igram Angry Birds, grem ven iz igre a je ne zaprem v multitaskingu. Tudi pri drugih igrah je isto. Pomaga mi restore v iTunsih ali pa Reset All Settings na telefonu. Raje imam restore v iTunes, ker mi pol ni treba nobenih nastavitev na novo pisat.
Telefon je iz UK. Nima JB. Izklopljeno imam Cellular Data.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 30.12.2010 14:15:13
multitasking ti pusti aplikacijo odprto se 10 minut mozno je to, drugace je pa meni to delal ko sem imel nalozen fring, sepravi voip apklicaijo ki je skoz v delovanju! nekaj takega, sem jo pa dol ruknil in mi deluje normalno!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 30.12.2010 14:49:42
iBros je napisal/a:
real001 je napisal/a:

Imaš mogoče "cellular data" izklopljen in wi-fi vklopljen? Meni se je to začelo dogajat konec meseca, ko sem izklopil podatke, ker sem presegel zakupljeno količino.

Hm, ja "Cellular data" sem imel izklopljen, Wi-fi pa vklopljen! Sem poskusil vklopiti še Cellular Data in potem ugasnil ter prižgal telefon, in izgleda da deluje! Trenutno telefon polnim, tako da bom poročal še enkrat potem, ko se napolni.

Drugače pa nisem presegel zakupljene količine podatkov - niti se nisem približal limitu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 30.12.2010 16:45:54
real001 je napisal/a:
iBros je napisal/a:
real001 je napisal/a:

Hm, ja "Cellular data" sem imel izklopljen, Wi-fi pa vklopljen! Sem poskusil vklopiti še Cellular Data in potem ugasnil ter prižgal telefon, in izgleda da deluje! Trenutno telefon polnim, tako da bom poročal še enkrat potem, ko se napolni.

Drugače pa nisem presegel zakupljene količine podatkov - niti se nisem približal limitu.

Tudi fetch imam vklopljen. Mogoče se zacikla Mail aplikacija, ko je v sleep, z izklopljenimi podatki in ko izgubi wi-fi povezavo. Ugibanje malo na pamet, ampak res sem na 4.2.1 šele zdaj (izklopljeni podatki) opazil ta problem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 01.01.2011 15:54:48
Evo, ko vklopim podatke šteje standby in usage time normalno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 01.01.2011 17:35:52
Sedaj mi spet normalno deluje, mi je pa zadeva še zmeraj skrajno čudna. Očitno je res bila povezava z izklopljenim Cellular Data. Ko sem ga vklopil in ponovno zagnal telefon, je očitno spet delovalo. Trenutno imam Cellular Data sicer spet izklopljen, ampak zaenkrat na srečo vse lepo deluje.

Moram reči, da ne razumem takšnega obnašanja iPhona in me včasih precej razjezi. Zelo čudno. Človeka npr. zjezi tudi ne-delovanje prenosa podatkov na terenu. Večkrat se mi je že zgodilo, da sem bil zunaj in sem hotel na hitro nekaj preveriti na spletu in sem za to priložnost vklopil Cellular Data (3G sem imel že tako in tako na ON), ampak povezava nikakor ni delovala. Šele, ko sem telefon ugasnil in spet prižgal, je delovalo. Skrajno idiotsko. Še posebej, ko kolegom poleg tebe prenos podatkov na istem operaterju dela brez problemov na 10x slabših telefonih kot je moj. Tak primer sem doživel prav danes, ko sem bil na EDGU in je kolegici poleg mene lepo delal prenos podatkov na enem zelo osnovnem telefonu, sam pa sem moral ugasniti in prižgati telefon, da je prenos sploh delal. Pa še potem, ko je delal, je bil svinjsko počasen.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 02.01.2011 09:31:09
Če se to zgodi (ne delujejo mobilni podatki) je dovolj, da kr vklopiš in izklopiš airplane mode, pa podatki sigurno delajo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 02.01.2011 11:14:16
iBros je napisal/a:
Če se to zgodi (ne delujejo mobilni podatki) je dovolj, da kr vklopiš in izklopiš airplane mode, pa podatki sigurno delajo.

Ja svašta. Bom poskusil naslednjič, ko se mi to zgodi, hvala.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 17.07.2011 23:54:42
končno mi je uspelo. oziroma ugotovil sem v čem tiči problem Smile
velikokrat sem vklapljal in izklapljal cellular data. In nato sem opazil da mi wifi noče iti v spanje ko je na telefonu izklopljen ekran. no to mi je kar požrešno žrlo baterijo. in sedaj sem prišel do ugotovitve.
1. vklopil sem cellular data, odprl multitasking in izklopil vse aplikacije.
2. restartal telefon (držal sem power in home button skupaj)
3. šel v nastavitve in izklopil cellular data.
4. STVAR DELUJE Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 18.07.2011 07:26:47
vauhau je napisal/a:
končno mi je uspelo. oziroma ugotovil sem v čem tiči problem Smile
velikokrat sem vklapljal in izklapljal cellular data. In nato sem opazil da mi wifi noče iti v spanje ko je na telefonu izklopljen ekran. no to mi je kar požrešno žrlo baterijo. in sedaj sem prišel do ugotovitve.
1. vklopil sem cellular data, odprl multitasking in izklopil vse aplikacije.
2. restartal telefon (držal sem power in home button skupaj)
3. šel v nastavitve in izklopil cellular data.
4. STVAR DELUJE Very Happy

in potem ti spet nomarlno deluje?? Jaz sem na ta problem pri meni opozarjal ze kar nekaj casa! in ce tako res deluje sem presrecen, sem veliko v tujini in mi je verjetno, zaradi izklopa podatkov, tudi tako zrlo baterijo, no upam pa da je sedaj to reseno!

hwala lepa

Apple Watch Series 3
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 18.07.2011 08:18:43
sej pa imap data roaming na off ko greš izven slovenije, zakaj bi izkplajal cellular data
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 18.07.2011 08:27:57
ja kaj pa je fora ce eno ali drugo??

Apple Watch Series 3
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 18.07.2011 08:36:45
tudi sam izklopim KOMPLET. ziher je ziher
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani