kako bi preveril na podlagi serijske številke, iz katere države izvira iPhone in ali je tovarniško odklenjen.
serijska št:
830359MVA4S
| iz katere države je iPhone | |||||||
kako bi preveril na podlagi serijske številke, iz katere države izvira iPhone in ali je tovarniško odklenjen.
serijska št: 830359MVA4S |
|||||||
Good question...s to kodoi zves na apple uradni strani samo, da je bil aktiviran v sptembru letos...nic drugega :-/...
|
|||||||
Po modelni stevilki (recimo MC605B) se vcasih da ugotoviti... po serijski pa ne ...
|
|||||||
Po serijski ne bo šlo.
Nekaj ostalih podatkov pa lahko izveš tudi na http://www.chipmunk.nl/cgi-fast/applemodel.cgi |
|||||||
kaj bi še pa torej vse rabil da izvem?
namreč kolega ima priliko zamenjat galaxy S za iPhone 4 z 200€ doplačila pa mi je poslal ponudbo na bolhi, zdej bi pa rad zvedu če je telefon odklenjen z unlockom. zadeva ima namreč naložen jailbreak in me zdej to skrbi da ni slučajn tovarniško zaklenjen |
|||||||
Pogledas v cydio ce je instaliran unlock. Lahko pa mu reces da nej ti telefon pred prodajo lepo restora in nej ne jailbraika ker bos to naredil ti. Pa preveri ce dela.
Se eno uprasanje mimogrede, sm preveril na http://www.chipmunk.nl/cgi-fast/applemodel.cgi in mi pise: So far 4 hardware problems have been entered for this model. Zdej me pa zanima a to pr vseh iphone 4 pise al sam pr mojem? |
|||||||
Evo da vam bo malo v pomoč:
Moj je recimo iz Švice tovarniško odklenjen. Model je MC603FD. |
|||||||
Men pise 3 problems pa je iz apple stora lol
|
|||||||
Moj MC605B je zaklenjen iz Anglije.
|
|||||||
Ne se zanašat na zgornji seznam. V dosti primerih ne velja točno kot piše.
|
|||||||
MC605B so angleški modeli... Ampak v angliji lahko dobiš tako zaklenjene kot tudi odklenjene. Hardwaresko so tako ali tako vsi iphoni čisto enaki... To ali je odklenjen ali zaklenjen je odvisno od tega, kako je označen na aplovem aktivacijskem strežniku.
|
|||||||
verjetno je najbolj sigurno, da ga lastnik frišno restora... pa se bo takoj vedelo.
|
|||||||
Mh kaj pa recimo moj ki je MC113B sje je pa to?
|
|||||||
Moj je MC131B ter je hrvaški T-mobile |
|||||||
na servis sem poslal iPhone 4 odklenjen model, nazaj dobil zaklenjen MC605B/A.
Kaj mi je storiti? Ne morem ga nemreč aktivirati z Mobitel sim. LP, Mitcho |
|||||||
Jaz bi ga nesel nazaj in jim pojasnil zadevo. Lahko pa da so zamenjali iphone z nekom drugim in tisti ki je prinesel zaklenjenega je dobil sedaj odklenjenega, ti si pa dobil zaklenjenega.
|
|||||||
Nest glih ne morem sem namreč in MS, pa še petek je
Dobim kje angleško O2, T-mobile,... mikro sim?? |
|||||||
Potem ji pa pokliči in jih vprašaj kaj se da naredit. Saj je to njihova napaka ne tvoja da so ti dal zaklenjenga.
|
|||||||
Pokliči na Apple Customer Support (obstaja tudi številka za Slovenijo). Obrazloži situacijo (verjetno jim boš moral poslati kopijo računa in kakšen papir s servisa) pa ti ga bodo "na daljavo" odklenili.
|
|||||||
Točno to se je meni zgodilo v Italiji v Trstu. Nazaj sem hodil 5x, ker sem še vsakič nazaj dobil zaklenjenega. Na koncu so zadevo le porihtali (so nekje dobili slovensko sim in probali z njo telefon aktivirat). Skratka..na daljavo se ni dalo nič narest. |
|||||||
| « Poglej prejšnjo temo - iPhone posodobitve in jailbreaki - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |