Ali je Vaš iTelefon jailbreakan?
|
Ali je Vaš iTelefon jailbreakan =) |
Ja |
|
54% |
[ 111 ] |
Ne |
|
44% |
[ 92 ] |
Ne želim razkriti |
|
0% |
[ 2 ] |
|
Skupaj glasov : 205 |
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #81 Objavljeno 27.12.2010 13:30:28 |
|
Pretorian je napisal/a: |
Aja in sploh ni res da ti telefon dela počasneje zaradi JB ali da je zato odprt za napade in viruse ti pa tudi nasedeš vsaki floskuli iz applelandije;) |
Nikjer nisem napisal, da je odprt za napade ali za viruse... Virus so uproabniki sami, ki tlacijo gor vse mogoce in nemogoce... In napisal sem tudi, da je VECINA takih... ki jaiulbreaka predvsem zaradi kraje igric... Ne pomeni pa to, da so VSI taki... Se vedno po mojih izkusnjah vecina hoce jailbreak zgolj zaradi tega (razen tistih seveda, ki imajo zaradi kakrsnegakoli razloga ze, zaklenjene iPhone)...
In ja... jailbreakan iPhone dela malce pocasneje... tudi baterija zato malce manj zdrzi... In to govorim iz lastnih izkusnenj... in ne na podlagi "floskul in applelandije"  .. Sem imel tudi jailbreakanega... sploh takrat, ko je bil se problem s prikazom stevilk... in podobno... Sedaj so vecino teh drobnih pomanjkljivosti ze odpravili... Res da se jih vedno kaj najde... ampak meni osebno se zato ne zdi vredno jailbreakati iPhone ... Seveda pa naj vsak pocne s svojim iPhone-om, kar ga je volja  ... jaz tudi nobenemu ne vsiljujem, naj si kupi iPhone... To mora vsak pri sebi razcistit  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #82 Objavljeno 27.12.2010 13:31:26 |
|
No me veseli da sem te uspel nasmejat
Ja mislil sem na funkcijo sharing datotek z ostalim bluetooth device ali recimo pairing z soundbsri itd itd torej to bluetooth funkcijo ne vem kako se ji rece ne tisto da se poveže z bluetooth slusalko!
LP
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #83 Objavljeno 27.12.2010 13:33:45 |
|
Jest če sma že pri baterijah by the way a imaš kakšno idejo zakaj mi 4 toliko hitreje žere baterijo kot pa prejšnji?
push off multitasking redno zapiram dol "force close" pa mi baterija prav leti dol???
Sicer pa ja vsi imamo svoje razloge jaz ga zaenkrat nimam JB kot sem pa povedal pa ga bom ko Comex naredi svoj JB.
LP
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #84 Objavljeno 27.12.2010 13:37:53 |
|
@Pretorian  & uporabljaj EDIT funkcijo no. Kaj si forumsko nepismen?
Glede blututa pa tak... maš mail, maš tono "cloud" rešitev... kdo še dandanes sploh uporablja blutut za sharing...? Tisti ki imajo stare sonieriksone. Če tebe to spravlja v zadrego si, oprosti, pač čuden.
No glede počasnega delovanja itd... Lahko povem iz prve roke, da JB nima nikakršnega vpliva na hitrost delovanja,vsaj za človeško oko ne - (za 2g ne more nihče tega trdit ali dissat, ker nihče ni uporabljal ne JB) sploh če uporabiš pre-JB firmware...
Druga zgodba se pojavi potem, ko ti nalagaš krekane aplikacije in tono nepreverjenih mod-ov... da sploh ne omenjam kakšnega winterboard-a...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #85 Objavljeno 27.12.2010 13:58:41 |
|
No če pa sem jaz čuden pa mi ti obrazloži kako naj enemu z nokio n95 pošljem pesem ali sliko preko clouda?
Ja zgleda sem res forumsko nepismen za tebe pa bi "komot" lahko rekel kar nepismen;) blutut,dissat itd
Glede Jb pa ti dam 100% prav.
Lp
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #86 Objavljeno 27.12.2010 14:01:38 |
|
Ehz... Padalec. Nima smisla debatirat  Nazadnje urejal/a lakai Pon 27. Dec 2010 14:02; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #87 Objavljeno 27.12.2010 14:02:18 |
|
Pretorian je napisal/a: |
Sicer pa ja vsi imamo svoje razloge jaz ga zaenkrat nimam JB kot sem pa povedal pa ga bom ko Comex naredi svoj JB.
LP |
Nimas JB samo zato, ker pac zaenkrat NI nobenega nacina za kolikor toliko normalen JB  ... Ker tethered JB je bolj kot ne neuporabna resitev ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #88 Objavljeno 27.12.2010 14:05:12 |
|
Pretorian je napisal/a: | No če pa sem jaz čuden pa mi ti obrazloži kako naj enemu z nokio n95 pošljem pesem ali sliko preko clouda?
Lp |
In zakaj bi nekomu moral posiljati pesmi preko BT? Pomoje to namenoma ni implementirano... zaradi kraje avtorskih vsebin ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #89 Objavljeno 27.12.2010 14:07:13 |
|
+1
in še tole... zakaj bi ti bil kriv, če ima telefon, ki je za današnje standarde pač zastarel (to je bilo moderno, ko se je pojavil ir prenos in kasneje bluetooth.. pošiljanje slik in melodij...) potemtakem bi še morali vsi veselo uporabljati SCART...
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #90 Objavljeno 27.12.2010 14:16:22 |
|
Jaz se samo cudim ze odkar obstaja ta bluetooth tole s posiljanjem datotek.. Ok ne recem kako sliko, dve..
Ampak zakaj sploh bi ti nekdo posiljal musko na fon? Ce ze moras si jo doma zloudej ne .. Pa tut kaj ti bo na mobitelu.. Poslusas doma ali pa na iPodu. Ne pa na mobitelu.
Edit : Rezultat ankete je 50:50.. Zanimivo.. Skoda ker ni zraven se starostne lestvice.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #91 Objavljeno 27.12.2010 14:26:19 |
|
Jest točno tako
Ker ni uporabnega JB samo zato ampak še enkrat ne zaradi appsov ali tistega installousa.
Da je bluetooth zastarel ta pa je močna a nimate boljšega izgovora za pomankljivosti naših aparatur in na koncu zakaj sploh zagovarjati pomankljivosti?
Hlapčevska mentaliteta mogoče?
gpc17 kaj bi ti pa starostna lestvica povedala? a za tebe tisti, ki JB so otroci tisti, ki pa ne pa so odrasli , zanimiva konstatacija.
Pa dobro glede pesmi nekateri ne znajo urejat si pesmi na compih niso vsi računalniško pismeni in zato niso nič manj vredni od tebe ali mene ali kogar koli drugega avtomatsko pa jih etiketirat kot slabe ljudi, zabite,pirate in lopove pa samo dosti pove o vas.
LP
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #92 Objavljeno 27.12.2010 14:31:21 |
|
pa kdo pri bogu je rekel, da je bluetooth zastarel? Je namreč ODLIČEN za brežžično povezljivost... miške, tipkovnice, gamepadi, slušalke,itd...
pa replika na zadnji stavek... zabite? Mislim, da je lažje kupiti kot kaj uspešno ukrasti...
Če te tako moti, boš najbrž moral zamenjati telefon. Dvomim, da bo tole kdaj native omogočeno. Jaz se pač posmehnem laikom, ki se smejijo dejstvu, da ima iphone pač onemogočen prenos prek bluetootha  Ti pa se jim tudi daj  Kdo si ne želi iphona?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #93 Objavljeno 27.12.2010 14:58:58 |
|
Hahaha Lakai bravo to pa maš prav vsi so nam pa "fovš" na teh iPhonih sej zato pa bi jim rad vzel še tisto zadnjo bilko katere se oklepajo to pa je bluetooth
Ne zamenjam pa ga za nič na svetu sej vsi poznate tisto "once you go iPhone you never go back"
lp

|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #94 Objavljeno 27.12.2010 15:02:59 |
|
Kaj se sploh sekiras za druge  naj si dajo ta bluetooth nekam..
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #95 Objavljeno 27.12.2010 15:37:22 |
|
Pretorian je napisal/a: | Hahaha Lakai bravo to pa maš prav vsi so nam pa "fovš" na teh iPhonih sej zato pa bi jim rad vzel še tisto zadnjo bilko katere se oklepajo to pa je bluetooth
Ne zamenjam pa ga za nič na svetu sej vsi poznate tisto "once you go iPhone you never go back"
lp
 |
In tebi je recimo iBluenova, ki omogoca posiljanje datotek tako pomemben? Meni osebno se je takrat, ko sem probal, zdel poden od softvera  ... in nikoli ni bil do konca razvit... samo delali so na zdruzljivosti novih verzij. Zal meni osebno ne pase, da bi uproabljal program, ki mi onemogoci oz. otezi delovanje BT slusalk oz. BT avtoinstalacije... Da pa moram stalno gledat, ali imam aktiven native bluetooth ali iBluenova... pa ne pride v postev...
Glede starostne skupine, ki jo je gpc17 omenjal... Pomoje je vecina tistih, ki imajo jailbreakn iPhone iPhone v starostni skupini do 15 ali mogoce do 20 let  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #96 Objavljeno 27.12.2010 16:11:11 |
|
Meni se zdi tole tako od 15-20 let za jb bv. Namrec imam samo zaradi tega jb ker pac kdo pa danes ne gleda na proračun, veliko je zelo uporabnih programov ki pac jih prek instalusa dobim brezplacno ne da zanj placujem nevem kaksen denar.. Pa tudi tako je tisti ki ste zato proti in za bresplacne app ceprav so placlive dobis free, ne vrjamem da iz neta prek pc ali mac... niste nikoli nalagali komadov filmov itd..
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #97 Objavljeno 27.12.2010 16:45:20 |
|
@Peternelj
Ti si ze eden izmed teh verjetno ane  ... ki jailbreaka prvenstveno zaradi Installous-a  ...
Sicer je ta debata tako lahko brezkoncna ... Ce bi bili sami razvijalci, tudi verjetno nebi bili ravno veseli, ce bi vam nekdo na tak nacin kratil proracun  ... Pa sam nisem razvijalec... zagovarjam pa kupovanje apliakcij predvsem zato, ker ne kostajo celega premozenja... Sploh ce primerjamo ceno, ki ste jo dali za telefon ...
V trgovini tudi ne gres mimo blagajne, brez da bi placal, ce ti je kaksna stvar vsec, pa nimas denarja zanjo... ali se motim? In zakaj je materialna dobrina drugace vrednotena kot intelektualna dobrina?
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #98 Objavljeno 27.12.2010 16:47:25 |
|
eh Jest... smo že prevečkrat probali razložit situacijo s krajo aplikacij... eni pač nikoli ne bodo dojeli... 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #99 Objavljeno 27.12.2010 16:52:03 |
|
To bo ena od debat, ki so never ending story..predlagam da se jo zaklene
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #100 Objavljeno 27.12.2010 17:12:21 |
|
Jest jaz imam 32 let in otroka tako da tvoja konstatacija lahko kvecejmu govori o tvoji zrelosti.
Glede appsov pa dam Jestu prav kajti, če mi je program všeč , mi res ni težko dati tistih 0.79 € ali 1.50€ to pa res niso drage aplikacije in to mi je ful všeč na iPonu kot mu reče moj mali.
Res pa da me moti to da sem kupil že vsaj 50 aplikacij katere sem pol videl da so navaden "crap" in jih nisem vec koristil moti me to, da nimas opcije "try before you buy" to bi bilo fajn.
Razvijalci dobrih aplikacij si vsekakor zasluzijo tiste cente ,vsekakor.
V glavnem jest vidim da nekako nasprotuješ JB a sam si ga imel lool
Ja blue nova je slaba ampak deluje in je edina in vidim da jo poznaš torej tudi tebi fali ta Bluetooth funkcija a ne ampak pustimo to v glavnem eni smo za drugi ne.
Ljudje se vedno delimo na taksne in drugacne in seveda nasa stališča se spreminjajo, taksni pac smo.
LP
|
 |