Mac uporabnik sem, ker ...
|
Mac uporabnik sem, ker ... |
so Maci "kul" |
|
5% |
[ 19 ] |
sem ga dobil v dar |
|
0% |
[ 2 ] |
nisem Mac uporabnik, imam pa iPod ali iPhone |
|
17% |
[ 59 ] |
sploh nisem uporabnik kateregakoli Apple izdelka, ampak mogoče bom |
|
2% |
[ 7 ] |
sploh nisem uporabnik kateregakoli Apple izdelka, in nikoli ne bom |
|
0% |
[ 3 ] |
ker mi je všeč operacijski sistem in delovno okolje, ampak nisem Mac fanatik (Apple nalepke ne bi nikoli nalepil) |
|
26% |
[ 88 ] |
ker mi je všeč operacijski sistem in delovno okolje in sem Mac fanatik (z veseljem nalepim kakšno Apple nalepko) |
|
47% |
[ 159 ] |
|
Skupaj glasov : 337 |
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #81 Objavljeno 15.09.2009 11:13:50 |
|
Naj bo Mac ali pa PC. Se vedno je ena skupna točka: pomembno je, da deluje in služi tvojemu (in svojemu) namenu!. Za nekoga je Mac Pro najboljsi računalnik za nekoga drugega pa pac PC z i7 970 (ali kakšna oznaka že pač je). Koliko je kdo izmed njiju plačal tukaj ne igra vloge, ampak je pomembno njegovo zadovoljstvo in pomoč pri opravljanju svojega dela.
Žal je to res, da je kakovost Appleu upadla s prehodom na Intel platformo (posledica tega je tudi večje povpraševanje). Sprijaznite pa se vsi počasi, tudi največji Mac privrzenc,: Windowsi so še vedno vladarji na računalniškem področju. Še vedno vse pomembne in popularne aplikacije delujejo primarno za Windows. Tega se počasi zaveda tudi Apple zato vgrajuje podporo za te aplikacije v svoje.
Osebno pa sem pristaš OS X. S Snow Leopardom je zadeva res hitra. Morda sem še malce prehitro migriral na SL ampak do sedaj še nisem naletel na težavo tako, da se ne bom vračal na Leoparda.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #82 Objavljeno 11.01.2010 21:56:54 |
|
Ze zelo dolgo razmisljam o Mac-u ... verjetno bo 5 let, da ne pretiravam... In nekako se je zivljenje zasukalo tako, da je zeni cez dan kar prakticno uporabljat prenosnik (ki ni star se niti eno leto) in hisni racunalnik ostaja bolj za mojo vecerno uporabo.
Delal sem na vseh obstojecih windowsih od 98 dalje in tudi na kar nekaj linuxih... zadnja leta predvsem na Ubuntu Studio in se vedno obcasno razmisljal o Mac-u
In ker je pac tako naneslo, da bom tudi sam pocasi ponovno potreboval prenosnik sem ponovno spomnil MacBook-a ... pogledal, cene, razilike med modeli, stuhtal in ...
To sporocilo pisem iz mojega cca 9 ur starega MacBook-a in ze vse te ure razmisljam... KOJI MI JE BIL KLINAC DA SEM VSA TA LETA CAKAL...
No ja ocitno ni nikoli prepozno...
lp
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #83 Objavljeno 11.01.2010 21:59:45 |
|
Welcome to the club....
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #84 Objavljeno 17.09.2010 19:01:04 |
|
,ker delam v podjetju kjer je PC v manjšini (veliki, imamo samo enega pa še tisti več ali manj sameva) občasno ga uporabimo za kakšen špil da lih ne obremenjujemo naših Jonagoldov z neumnostmi.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ruše |
|
 |
|
Prispevek: #85 Objavljeno 06.12.2010 00:32:25 |
|
lokar56 je napisal/a: | Once you got Mac, you never go Back  |
Jaja.
Mam doma triple boot:win7, Mac Leopard in Ubuntu, pa zadnja dva redko zaženem. Mac je super za multimedijo (tu ne mislim poslušanje glasbe in gledanja videjev) , za ostalo pa mi je bol tak tak, celo raje uporablam ubuntu.Moje mnenje...
Naj še dodam, da uporabljam http://rocketdock.com/ ( s funkcijo skrivanja) in tak mam namizje povsem prazno. Ni ga lepšega

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: blizu |
|
 |
|
Prispevek: #86 Objavljeno 06.12.2010 01:29:49 |
|
lordjimy je napisal/a: | Naj bo Mac ali pa PC. Se vedno je ena skupna točka: pomembno je, da deluje in služi tvojemu (in svojemu) namenu!. Za nekoga je Mac Pro najboljsi računalnik za nekoga drugega pa pac PC z i7 970 (ali kakšna oznaka že pač je). Koliko je kdo izmed njiju plačal tukaj ne igra vloge, ampak je pomembno njegovo zadovoljstvo in pomoč pri opravljanju svojega dela.
Žal je to res, da je kakovost Appleu upadla s prehodom na Intel platformo (posledica tega je tudi večje povpraševanje). Sprijaznite pa se vsi počasi, tudi največji Mac privrzenc,: Windowsi so še vedno vladarji na računalniškem področju. Še vedno vse pomembne in popularne aplikacije delujejo primarno za Windows. Tega se počasi zaveda tudi Apple zato vgrajuje podporo za te aplikacije v svoje.
Osebno pa sem pristaš OS X. S Snow Leopardom je zadeva res hitra. Morda sem še malce prehitro migriral na SL ampak do sedaj še nisem naletel na težavo tako, da se ne bom vračal na Leoparda. |
Podpis pod tole!!!
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #87 Objavljeno 06.12.2010 08:03:30 |
|
Kje pa je opcija:
Ker preprosto vedno vse dela.

|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #88 Objavljeno 06.12.2010 09:31:04 |
|
no9 je napisal/a: | Kje pa je opcija:
 |
To velja predvsem, ce uproabljas OS X na pravem hardveru... Ce pa ga uproabljas na "nepravem" hardveru (hackintosh)... pa uproabniska izkusnja ni povsem enaka...
Sam se vedno trdim, da odkar uproabljam OS X, se veliko manj ubadam s samim racunalnikom... in v bistvu bolj s tistim, kar zelim narediti  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #89 Objavljeno 06.12.2010 09:44:56 |
|
Jest je napisal/a: | no9 je napisal/a: | Kje pa je opcija:
 |
To velja predvsem, ce uproabljas OS X na pravem hardveru... Ce pa ga uproabljas na "nepravem" hardveru (hackintosh)... pa uproabniska izkusnja ni povsem enaka...
Sam se vedno trdim, da odkar uproabljam OS X, se veliko manj ubadam s samim racunalnikom... in v bistvu bolj s tistim, kar zelim narediti ... |
Točno tako!
iMaca sem kupu 2008. Od nakupa mi še ni nič crknilo (sistemsko), zaštekalo, zmrznilo, resetiralo, pobrisalo ...
Če nebi zaradi službe mogu laufat visual studio nebi winse nikol več niti povohu.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #90 Objavljeno 06.12.2010 10:17:13 |
|
To kar je povedal @Jest je čisto v redu samo se spomnite koliko časa ste bili na Winsih in niste prav nič pljuvali po Applu, sedaj, ko ste presedlali vas je bolna malha nevem kakšnih očitkov proti Windows-om itd itd malo se bi lahko tudi zadržali..Windowsi so še vedno ZELO prevladujoč OS in to bo še dolgo, ker OSX ne bo in ne more na določene segmente nikoli prodret, ker enostavno tako je.
Drugače pri meni ima cela famlija Mac-e tako da nisem niti proti enemu in proti drugemu OS-u ampak imam tisto kar potrebujem in to je trenutno oba sistema in mi delujeta zelo v redu (Win7) je zelo dober sistem, če bi bil še optimiziran za samo določen hardware kot je OSX bi bil skoraj popoln OS tako pa pač je kot je.
LP
P.S. Ja OSX je bolj dolgočasen OS napram Win7 kot bi primerjal žensko v letih in kakšno mlado pri 22-ih. 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #91 Objavljeno 06.12.2010 10:31:38 |
|
Kdo pa pljuva po Windowsih? Jaz se vedno pravim,d a vsak naj uporablja tisto, kar mu najbolj pase... Glede pljuvanja... pa se mi zdi,d a je vec pljuvanja Windows userjev cez OS X, kot pa obratno  ... In se vedno uproabljam v sluzbi Windows, ker za vse ni podpore v OS X... ceprav poskusam za cimvec zadev uporabljati OS X... V treh letih, kolikor je star moj prvi iMac, mi ni bilo potrebno niti enkrat na frisno namestiti OS  ... Samo nadgradnje ... In ne potrebujem AV programov, ki bi bremzali sistem... ni se treba ubadati z update-i vsak teden  ...
Windows pa bo se vedno ostal najbolj razsirjen OS... in tako tudi najbolj ranljiv za hackerje in pisce virusov  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #92 Objavljeno 06.12.2010 11:18:36 |
|
Ja tako je jaz imam Win7 nameščene (so legalni) in od prvega dneva me še nič ne zajebava je pa res, da kot praviš sistem naredi nestabilen vsa mogoča šara ki se namešča in ščasoma ugotoviš da tega in onega sploh ne potrebuješ ampak, ko je sistem že zapacan skoraj ni več rešitve kot na novo naložen sistem. Pri OSX ne bi bilo nič drugače če bi tako delali kot na Win sistemu po kakem letu bi bilo isto sranje in sledi ista zadeva.
Ja te borbe kdo ima daljšega in oh in sploh so po moje za nedorasle osebe ker itak nikamor ne vodijo vedno v prepir.
Je pa na vseh forumih enako tukaj in tudi na drugih kjer prevladuje določena skupina, ki uporablja pretežno en OS. Tako da so te vojne brez konca in kraja.
Lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #93 Objavljeno 06.12.2010 11:25:24 |
|
pa sej se noben ne krega
delimo mnenja ...
sicer pa mislim, da so uporabniki tega foruma zelo dorasli, da se v takšne boje niti ne spuščajo.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #94 Objavljeno 06.12.2010 11:45:46 |
|
jaz ga uporabljam, ker je oh in sploh
ne resno, uporabljam zelo star laptop in osx je temu laptopu dal novega življenja. cel sistem je 10x bolj odziven kot windowsi. win7 + aero to na temu laptopu ne obstaja, nemogoče. v osx-u pa pač laufajo vse animacije, film se v exposeju lepo predvaja, tud show desktop, dashboard, vse dela fino, odzivno, odpre v momentu ko si to zahočeš, os se redko kdaj zacikla.
smejim se ljudem okol sebe k odpakeravajo zip file na 1 let starih laptopih + win 7 in jim doji cel računalnik.
res je očitna razlika, pomoje predvsem zarad, boljšega rokovanja z ramom v osx-u.
jup igrice so pa za windowse, ampak dosbox se žene tud na osx tko da ni panike
abak:
hp nx6110, 1,73 ghz intel mobile, 1,5 ghz rama, 60gb diska, gma 915 64mb shared memory, osx 10.5.8, windowsu xp sem dal 5gb placa pa sem jih zbrisu, ker jih jih nism mel za kej uporabljat.
še UI:
iz glave ne vem točno vse, ampak, zadeva je bolj pošlihtana kot windows. vse skupi je recimo bolj pregledno, expose, showdesktop, nardijo tud navadn symantecov trackpad uporaben, dashboard, dock je bomba itd.
recimo moj dedek (76) ni meu skor nobenih problemov pri prehodu iz windows 7 na osx 10.5, naložil sem mu ga skor eno leto nazaj (hackintosh seveda) in zadeva še zdej funkconira izvrstno. pa ga uporablja tud sestra, k je fekalurka, downlouda vse možno sr..je, torrenti gadni takšni in drugačni, razne te e-mule varjante gadne..
vrjetno ma pa tud os-x svoje napake/probleme, ampak za 1x sem jih najdu bolj mal, pa še vsi problemi na mojmu laptopu niso čist relavantni. hackintosh je še vseen za geeke. čeprov ded nima nobenih težav
uglavnem to so moje ugotovitve, zato prisegam na osx, in bo nasledn kalkulator ziher orižinal jabučnik.
edit: pa ja tko k pravte, tud jaz nobenga ne posiljujem v nič, vsi jabučni produkti so dragi k ps, zato pač mejte kar hočte.
ampak ljudem okol sebe ne morm svetovat, ja ja, kupi si tega asusa ker je odličen, ne ni, crap je, pač ne laufa osx-a.  Nazadnje urejal/a hhsk Pon 06. Dec 2010 11:51; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jablanator
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #95 Objavljeno 06.12.2010 11:47:01 |
|
Se tudi jaz strinjam s tem, kaj komu paše in mu koristi, naj tudi uporablja. Jaz osebno na OSX-u porabim za isto delo manj časa kot na W7, OS bolj gladko teče, se ne obeša... OS se mi zdi bolj logičen nasploh, vse je pregledneje...
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #96 Objavljeno 06.12.2010 12:10:42 |
|
najmoD je napisal/a: | Ja tako je jaz imam Win7 nameščene (so legalni) in od prvega dneva me še nič ne zajebava je pa res, da kot praviš sistem naredi nestabilen vsa mogoča šara ki se namešča in ščasoma ugotoviš da tega in onega sploh ne potrebuješ ampak, ko je sistem že zapacan skoraj ni več rešitve kot na novo naložen sistem. Pri OSX ne bi bilo nič drugače če bi tako delali kot na Win sistemu po kakem letu bi bilo isto sranje in sledi ista zadeva.
Ja te borbe kdo ima daljšega in oh in sploh so po moje za nedorasle osebe ker itak nikamor ne vodijo vedno v prepir.
Je pa na vseh forumih enako tukaj in tudi na drugih kjer prevladuje določena skupina, ki uporablja pretežno en OS. Tako da so te vojne brez konca in kraja.
Lp |
Ravno to me fascinira pri OS X... Cperav namescam gor tudi vse zivo... v bistvu v enaki meri kot pri Windows ... pac probam "svega in svasta"... mi se vedno deluje OK, brez da bi bilo potrebno na novo namestiti...
Jaz se vedno pravim... da kdor zeli, bo sam probal... Ni pa potrebe po tem, da se "pljuva" cez nekaj, kar ni to, kar uporabljamo sami ... sploh ce nismo se nikoli probali tisto "drugo"  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #97 Objavljeno 06.12.2010 12:12:29 |
|
Eden izmed problemov, ki jih vidim (zame niti ni problem, marsikomu pa zna predstavljati problem), je to, da OS X ni v slovenscini...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #98 Objavljeno 06.12.2010 12:43:58 |
|
Tudi to jim je lahko izgovor
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #99 Objavljeno 06.12.2010 12:46:02 |
|
jerca je napisal/a: | Tudi to jim je lahko izgovor |
Niti ne.. predvsem starejsi ljudje, ki nimajo pojma o anglescini... in NISO vesci uporabe racunalnika, imajo ponavadi s tem probleme... oz. odpor do uporabe... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #100 Objavljeno 06.12.2010 17:53:08 |
|
leta 2008 sem kupil prvega Maca, MacBooka, 2,1 GHz, 3GB rama(sem nadgradil), 500GB disk(menjal nedolgo nazaj, zaradi želje poe večjem disku čeprav imam zafilanih ravno 70GB). Od prvega dne dela ko mora, nikoli nobenih težav, nikoli se ni sesul ali zmrznil kot se mi je prej znalo zgoditi na windowsih in to je zame najpomembneje, da veš da bo računalnik delal in se ne boš bal kaj če kaj zmrzne ali pa če se kaj sesuje. Zase vem, da nikoli več ne menjam OS X-a. Čeprav priznam da še včasih, ampak zelo redko, vsedem tudi za windowsovo kišto in odigram kakšen online špil. Plus treba je omenit, da ti OS X omogoča tudi super kombinacijo z iPhonom(če si ga lastiš) v smislu synca ipd. in ko enkrat ugotoviš vse finte iTunesov jih tudi več ne boš menjal, vsaj za to kar jaz rabim ne. Jaz še vsak dan odkrijem kako novo finto v OS X-u ali v dock dodam kakšen nov app. Naslednja kišta bo sigurno imela svetlečo jabolko.
|
 |