Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
AirPrint
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 23.11.2010 19:57:54
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Bellerophon je napisal/a:
haroker je napisal/a:
In ja, v casu nase ekonomije je tak, da proizvajalci na nacin kot je recimor ta sedaj, nas uporabnike prisilijo v nov nakup. To je osnova danasnje ekonomije. Ocitno se sam zivis v casu socializma ali kako?

Sam pa sem z iPadom zelo zadovoljen, je vse kar potrebujem, ko sem na poti.

Čestitam, če si ti uspel tole "tržno logiko" asocirat z današnjo ekonomijo, vse ostale načine pa uvrstit v socializem. Čez tole res nimam argumenta. Niti ne verjamem, da ga lahko kdo drug spesni.

In čestitam, da si z iPadom zelo zadovoljen. Samo imam občutek, da bi bila situacija z zadovoljstvom ista, če bi ipad delal samo "bip, bip, bip" in čisto nič drugega.

Imel bi namreč izredni lep "bip", brez zatikanja. In seveda, točno to bi bilo napisana tudi v reklami za ta izdelek. Vse v najlepšem redu.

P.S.: 1gb gonilnikov? WTF? (sej niti ne vem koliko si mislil s tem, ampak predvidevam, da 1GB)

P.P.S.: Lep pozdrav!

Sam ne kupujem stvari zato ker je na njih jabcek, ampak zato ker jih pretestiram in pogledam ali ima realno vrednost zame. Zato ne pametuj. Ce pa si sam taksna ovca da kupis nelkaj kar tako, pa ok, tvoj problem in tebi ocitno dela bip, bip, bip...

Ja misljeno je bilo 1GB gonilnikov za vse tiskalnike... Sicer pa se res prvo nauci osnov in ne pametuj kar tako naprej. Ce zate neka stvar nima realne vrednosti, ne pomeni da je kr nekaj. Tudi zame airprint nima, ker enostavno ne printam.

K j... pricam pa se kar sam prijavi. prvo pa se nauci se obnasanja in kulture, katere ti ocitno zelo primanjkuje.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 23.11.2010 20:17:03
AirPrint si predstavljaj kot recimo usb3. Gre za nov standard in kdo je zdej kriv, da ga podpira le peščica notebookov in matičnih. (kljub temu, da je že nekaj časa na trgu). Tisti, ki ga je naštudiral? A bodo matične začele kar same od sebe podpirati usb3? Res da gre za drug hw priključek, ampak četudi ne bi šlo verjemi, da bi kmalu po izzidu to podpiralo le nekaj modelov. Tudi tukaj to zaenkrat podpira le nekaj tiskalnikov. Pa so tudi usb3 obešali na veliki zvon kako oh in sploh je to. Enako je tle. Gre za nov standard, ki lahko da se bo, ali pa tudi ne prijel. Enako je AirPlay in še marsikaj drugega.

Nehajte že bluzit od tem kako nekateri poveličujejo Apple in ga zagovarjajo. Zagovarjamo tehnologijo, ki bo, če se bo prijela, odlična. Zakaj zaboga mora vsak JEBENI printer imeti svoje driverje. A so neumni? Vsak printer na koncu naredi enako. Natisne ti stran ali dve, pa naj bo to čb ali barvno. Zakaj torej ne bi obstajal le 1 driver, ki bi bil vgrajen v napravo in bi ta delovala povsod. In očitno si je Apple to tudi zamislil in vse skupaj maksimalno poenostaviti. Basta! Če ti ta hip zadeva zgleda neuporabno naj bo tako (gre za nov standard), samo ne bluzit in pametovat čez Apple, ker ta hip ni popolnoma nič zakrivil, le dal je updanje, da bo nekoč vse skupaj malce bolj enostavno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 23.11.2010 20:19:57
sekundek je napisal/a:
AirPrint si predstavljaj kot recimo usb3. Gre za nov standard in kdo je zdej kriv, da ga podpira le peščica notebookov in matičnih. (kljub temu, da je že nekaj časa na trgu). Tisti, ki ga je naštudiral? A bodo matične začele kar same od sebe podpirati usb3? Res da gre za drug hw priključek, ampak četudi ne bi šlo verjemi, da bi kmalu po izzidu to podpiralo le nekaj modelov. Tudi tukaj to zaenkrat podpira le nekaj tiskalnikov. Pa so tudi usb3 obešali na veliki zvon kako oh in sploh je to. Enako je tle. Gre za nov standard, ki lahko da se bo, ali pa tudi ne prijel. Enako je AirPlay in še marsikaj drugega.

Nehajte že bluzit od tem kako nekateri poveličujejo Apple in ga zagovarjajo. Zagovarjamo tehnologijo, ki bo, če se bo prijela, odlična. Zakaj zaboga mora vsak JEBENI printer imeti svoje driverje. A so neumni? Vsak printer na koncu naredi enako. Natisne ti stran ali dve, pa naj bo to čb ali barvno. Zakaj torej ne bi obstajal le 1 driver, ki bi bil vgrajen v napravo in bi ta delovala povsod. In očitno si je Apple to tudi zamislil in vse skupaj maksimalno poenostaviti. Basta! Če ti ta hip zadeva zgleda neuporabno naj bo tako (gre za nov standard), samo ne bluzit in pametovat čez Apple, ker ta hip ni popolnoma nič zakrivil, le dal je updanje, da bo nekoč vse skupaj malce bolj enostavno.

+1 Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 23.11.2010 20:20:20
Citiram:
Ja misljeno je bilo 1GB gonilnikov za vse tiskalnike...

Koda:
Zakaj zaboga mora vsak JEBENI printer imeti svoje driverje.

Kako da printcentral dela brez 1 giga driverjev?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 24.11.2010 10:30:27
@sekundek: Narobe si predstavljaš. Airprint ni hardwareska rešitev ampak softwerska. Tako, da primerjava s USB3 ni ravno na mestu. Se pa strinjam, da je zadeva v tem trenutku neuporabna, ker je ob poplavi mrežnih printerjev, ki obstajajo, podprtih le 10 HPjevih.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 24.11.2010 11:49:45
Mene zanima, kaksna je uporaba printanja z iPada/iPhona? Skratka, ali je to res feature, po katerem res vsi "hlastamo" ali je pac to le marketinski 'checkbox' (v smislu, ja, da se printat tudi na iPadu, ceprav ne vemo tocno, kaj).

Mar ni ravno ideja iPada oz prenosnih devicev, da se ZNEBIMO papirja (in ne kreiramo novega)?

Ok, tu in tam, v res sili sil bi clovek kaj sprintal tudi iz teh naprav, ampak to je res bolj v sili... Da ne omenim, da je AirPrint le tehnologija/protokol in da bodo morale aplikacije na iOSu tudi podpirat AirPrint.

Drugace pa, tisti ki se vam mudi: zelo elegantna resitve (in printerji sedaj to ze podpirajo) je printanje preko emaila - posljes (to zna pa vsak iPhone in vsak iPad) email z pripopnko na email naslov printerja in le ta ti priponko sprinta (Office, JPEG, PDF, ...):
http://www.tcmagazine.com/tcm/news/hardware/28564/hp-bringing-anywhere-printing-through-email-cloud-use

In se vam mirno jebe za AirPrint Wink

LP.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 24.11.2010 12:51:17
Eh, sekundek in haroker sta itak uber stručnjaka.

Nima smisla kontrirat takšnim veleumom. Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 24.11.2010 12:56:54
A je kdo že probal prek airport expresa printat, načeloma bi mogl delat z vsakim printerjem, ki je navezan na airporta..
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 24.11.2010 13:46:49
WildTHink je napisal/a:
@sekundek: Narobe si predstavljaš. Airprint ni hardwareska rešitev ampak softwerska. Tako, da primerjava s USB3 ni ravno na mestu. Se pa strinjam, da je zadeva v tem trenutku neuporabna, ker je ob poplavi mrežnih printerjev, ki obstajajo, podprtih le 10 HPjevih.

Sem kje to napisal? Gre zgolj za primerjavo, ko se nekaj novega pojavi na trgu, kjer je potrebno počakati, da 3rd party to implementira.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 24.11.2010 13:51:26
Jaz sem za hec probal zadevo (čeprav je sploh ne potrebujem).

Printer imam priklopljen na Windows PC in sharean preko mreže. Na macu sem uporabil airprint hacktivator in printer še enkrat shareal Smile iPhone ga normalno zazna in printa brez težav.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ruše
Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 26.11.2010 00:05:16
mikrohard je napisal/a:

Printer imam priklopljen na Windows PC in sharean preko mreže. Na macu sem uporabil airprint hacktivator in printer še enkrat shareal Smile iPhone ga normalno zazna in printa brez težav.

Jaz sem tut zaj probal. Mam ful staro multi napravo hp psc 1210 povezano prek usb kabla na win 7. Inštaliraš sem AirPrint Activator for Windows in iphone je že našel printer, vpisal sem upor. ime in geslo za windowse in sem že lahko printal. Zna še kdaj prav prit ta zadeva Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 29.11.2010 13:00:40
badguy999 je napisal/a:
mikrohard je napisal/a:

Jaz sem tut zaj probal. Mam ful staro multi napravo hp psc 1210 povezano prek usb kabla na win 7. Inštaliraš sem AirPrint Activator for Windows in iphone je že našel printer, vpisal sem upor. ime in geslo za windowse in sem že lahko printal. Zna še kdaj prav prit ta zadeva Smile

Hvala za tole, bom probu ko pridm domov in poročam Wink

Sicer pa ja, tko kt ste ze napisal - kaj je fora da omogoca printanje ce gre use v digitalno sceno kar pomeni cim manj nepotrebnega papirja. No morda, pa kdaj prov pride Wink Recmo si neki za j*** pr seminarski, popravs na ipadu, gres v prvo fotokopirnco in jim tm posles na printer in si vs srecn Cool Tko da, zna kdaj pa kdaj prov pridt. Jst vem da jo bom mogoče parkrat na let uporablu.

@unedva k se kregata: Dejta se mal kontrolirat no, sej nista 7 stara Smile Na forumu smo, da si pomagamo ne pa da se kurčimo med sabo kdo ma prou zakaj ma prou, lala. Rolling Eyes Mal zasmetite temo in je velik neuporabnega branja (pa brez zamere!).

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 30.12.2010 11:28:08
Re: iOS 4.2-AirPrint
Jabolčno seme je napisal/a:
Malo mi gre na živce, ker mi edina zame uporabna novost na iPhonu ne dela. Vem, da se je nekaj govorilo o delnem kenslanju AirPrint funkcionalnosti tik pred zdajci ampak nič nisem razumel, poleg tega je bilo govora tudi o izboru tiskalnikov, ki jih AP podpira ampak tega spiska ni nikjer (na Applovi strani). Imam Samsunga 300, vse je prek Time Capsula na Wi-Fi-ju...a telefon mi javlja, da ni nobenega printerja v bližini... Nastavitev tudi nisem nikjer zasledil...

Imate kakšno idejo?

Uporabljam tale program

http://www.ecamm.com/mac/printopia/

Enostavna instalacija in dela super!

Lp,
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 30.12.2010 12:57:46
se ena zadeva (edina, ki je meni delovala Very Happy )

http://jaxov.com/2010/11/download-airprint-installer-for-windows-7-xp-vista/

Berite komentarje, ce naletite na tezave Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 12.01.2011 22:11:01
Meni najde tiskalnik, samo se ne poveže, grrr...ma še kdo podoben problem?

Tudi opcije mi ne ponudi, da vpišem upor. ime in geslo Confused
Jablanator

Jablanator

Kraj: M.Rakitovec
Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 14.01.2011 08:46:56
Ropret je napisal/a:

Meni najde printer,in zahteva up ime in geslo.Kaj naj napišem,vse sem že probal pa nič ne rata.Imam windows 7 64bit
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 14.01.2011 08:56:47
dmart je napisal/a:
Ropret je napisal/a:

Meni najde printer,in zahteva up ime in geslo.Kaj naj napišem,vse sem že probal pa nič ne rata.Imam windows 7 64bit

Vpises uporabnisko ime in geslo, ki ga imas na Win7 ... Ce nimas nastavljenega gesla, je lahko to problem... ker je zaradi varnosti blokiran dostop za uproabnike brez gesla Smile ...

Ce pa imas geslo, pa poskusi vpisati uproabnisko ime v obliki "domena\username" ali "workgroup\username" ... ali pa "username@domena" oz. username@workgroup"

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 13.02.2011 22:02:05
Jaz sem danes povezal Xeroxov printer (3250) na Airport express in ga seveda "šeral" z ostalimi računalniki. žal ga ipad ne najde. Boste rekli, da zadeva deluje samo preko HP-jevih printerjev (iz Aplovega seznama)? Je kakšna možnost, da bi zadeva delovala?
Jablanator

Jablanator

Kraj: M.Rakitovec
Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 27.11.2011 22:23:47
iPad2. Bluetooth in air print
Zdravo
Vprasal bi kako bi lahko prenasal fotke in druge datoteke iz iPad 2 na iMac.
Rata mi vse da se napravi prepoznata med seboj once pa se povezat.Napise na iMacu " Not connected" In kako je z air print iz iPad 2 na wifi tiskalnik Canon.
Hvala vesm.

LP Dušan
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #40   Objavljeno 27.11.2011 22:28:10
Najlažje bi bilo preko icloud photo stream, seveda če si updatal na ios5 in liona.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani