Jabuk
Problem z monitorji
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.11.2010 09:54:03
Problem z monitorji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep pozdrav!

Imam Mac Minija , Intel Core 2 Duo - 2,26 GHz, 2 GB rama itd.
Problem imam z monitorji in sicer imam vezano takole:

Na Mini DVI video izhod sem priklopil Mini DVI to DVI adapter, na ta adapter pa sem priklopil DVI to HDMI adapter iz katerega potem peljem HDMI kabel do televizije - Sony Bravia KDL-40S4000.

Na Mini DisplayPort video izhod pa sem priklopil Mini DisplayPort to VGA adapter iz katerega peljem VGA kabel na ekran - Lenovo L191.

Sedaj pa je stvar naslednja:
Rad bi, da je moj primaren zaslon Lenovo (povezan preko Mini DisplayPort) in zato sem ga tako tudi nastavil in s tem ni večjih problemov.

Problem pa je sledeč:
Ko računalnik zaženem slišim uvodni zvok, ampak tista siva slika z Applovim logotipom pa je na televiziji (povezana preko Mini DVI port) čeprav je moj primarni ekran Lenovo. Sedaj pa vas naproščam za pomoč - (preden si populim vse lase) kako to vstopno sliko prestaviti iz TVja na monitor, saj ne želim ob vsakem zagonu računalnika prižigati TVja in izbirati med OSi itd. Stvar je zelo moteča.

In pa mogoče mi lahko pomagate še pri naslednji stvari - Zakaj moja Magic Mouse ne deluje v Windows 7 inštaliranih preko Boot Campa??

Že vnaprej se zahvaljujem Smile

EDIT: Tudi v Windowsih, v nadzorni plošči kjer lahko preveriš "indetiteto" mi kaže da je TV številka 1 in monitor številka 2, čeprav je primarni ekran nastavljen na monitor. Na ostalih (Windows) forumih sem zasledil, da lahko ta problem rešiš tako, da zamenjaš kable - v mojem primeru bi to pomenilo naslednje:

Ekran bi moral priklopiti na Mini DVI port in TV na Mini DisplayPort, kar pa je v mojem primeru neizvedljivo, saj nimam Mini DVI to VGA adapterja in ga tudi NE ŽELIM dokupiti.

Torej predvidevam, da je problem v tem, da je za primarni zaslon mišljen Mini DVI video izhod in ne Mini DisplayPort. Se mogoče da to programsko kako spremeniti?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 17.11.2010 16:55:11
Pozdravljen!

Ne lastim malega Maca, zato le pomagam pri iskalnih nizih v Googlu. Preglej temo na uradnem forumu, postopek za določitev je nekoliko primitiven, a bojda delujoč.

Če si do angleščine v neprijateljskem odnosu, lahko prevedem.

LP,
BIG_Yack
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 17.11.2010 23:17:52
BIG_Yack hvala Smile To sem našel tudi sam ampak se je tudi meni zdel, da to ne bo vžgalo. ..No sem vseeno probal in stvar res tako deluje! Pa brez zamere Wink

Zdej morem še pa poštudirati kako to stvar rešiti, ko hočem v Windowse, ker v njih je pa še vedno nastavljeno obratno... Upam, da se da tudi tam uporabit kakšna takšna fora Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 18.11.2010 08:37:33
Če se dobro spominjam je primarni izhod Mini DVI, ali pa Mini Displayport?
Nekako zlato nenapisano "pravilo" v preteklosti se je glasil, da naj bi bil primarni izhod tisti, za katerega Apple priloži adapter.

Sem pa našel eno temo, katera opisuje podoben problem kot ga imaš ti:
http://www.mac-forums.com/forums/apple-desktops/194588-mac-mini-mini-display-vga-adapter-problem.html

Še nekaj nasvetov za upravljanje dveh ekranoh na Macih, kjer je to mogoče:
http://osxdaily.com/2010/04/27/set-the-primary-display-mac/

Na zgornjem linku priporočam tudi branje tistih dveh komentarjev.

Recimo: Exchanging primary/secondary display in OSX via shortcut
http://www.magrolino.com/index.php/2009/11/18/exchanging-primarysecondary-display-in-osx-via-shortcut/
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 20.11.2010 11:25:14
Hvala lepa fantje, sem porihtal zadevco, da špila kot urica Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 06.02.2011 16:37:32
Nevem kje naj vprasam glede mojega problema pa bom kr v tej temi da se ne odpira nove.. Imam mac minija 1.83 GHz Inter Core 2 duo, 1gb 667 DDR2,Glede grafične mi pise to Intel GMA 950..Problem je naslednji..Kupil sem nov monitor ( http://www.bigbang.si/racunalnistvo/monitorji/lcd-monitorji/469481-lg-e2250v-led-5ms-5000000-1 ) in ko sem ga priklopil sem probal dat resolucijo na 1920 x 1440 in piše OUT OF RANGE,potem sem probal tudi nizjo in tudi ni slo.Komaj 1400 x 1050 je šlo naredit.Zdraj nevem v cem je problem,na prejsnem monitorju sem imel mislim da 1600x ... ? Zdaj nevem ce imam preslab racunalnik? Ali bi mogel prek HDMIja priklopi? Katerega tudi nimam na macu..? Prosim ce zna kdo pomagat,hvala lp

EDIT: Že porihtal Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani