Mac App Store in piratiziranje
|
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 15.11.2010 08:09:05 |
|
dimushi je napisal/a: |
Mogoče je pa nekdo dolgo časa šparal za to, ker si je pač res želel ... in ko je končno dobil stvarco, pa mora še več kot sam iPhone dat za aplikacije... ja lepo prosim!? Grem raje na jailbreak ne... in why in the hell bi se nekdo odločil kupit, ko pa lahko dobi brezplačno? Oni itak dovolj dobijo od ostalih debilov ki kupujejo, ko pa lahko dobijo brezplačno. |
Aha... fajn... torej sem jaz, ki sem med tistimi, ki vcasih poleg brezplacnih, tudi kupimo kaksno aplikacijo, debil??? Hvala, ker si me tako okarakteriziral, ceprav me niti ne poznas.
To, da je nekdo dolgo sparal za nekaj, se ne pomeni, da mora potem postati tat. Jaz si tudi ne morem privosciti novega Veyrona ali Lamborghinija... niti novega BMWja, Mercedesa ali Audija visjega cenovnega razreda si ne morem privosciti... Pa mi zato ne pride na misel, da bi zato pac kar enega ukradel.
Sploh pa so te aplikacije vecinoma tako poceni, da jih moras nakupiti res ogroooomnoooo... da dosezes ceno, ki si jo dal za nakup mobilnika... Tako, da tega, da bi zapravil vec, kot si dal za iPhone, ti ne odkupim  ... Pa ne sedaj reci, da navigacije kostajo 50 ali vec €. Res je... ampak ni treba, da kupis vse  ... Velika vecina programov in iger pa stane toliko kot ena kava... sem in tja kaksna je v vrednosti ene malice... drazjih je pa ze zelo zelo malo
dimushi je napisal/a: | Bottom line is: če lahko dobiš brezplačno in se greš dobrega človeka, svoj denar porabljaš za dobeseden nič, medtem ko nekateri nimajo jesti...
In ne, ne škodiš razvijalcem, ker kupcev je recimo 75%, jailbreakerjev pa 25%.
Kar se muske tiče... vsi pevci imajo vile po bog ve kok kvadratov, Lamborghinije itd... In jaz jim škodim, če si vzamem po*ukano musko brezplačno? Nimajo dovolj, ne? |
Zakaj pa tudi sam ne delas tega? Showbiznis navzven mogoce res izgleda tako, da imajo vse, kar si pozelijo... Ampak to je samo pescica takih... Ogromno je pa tudi takih, ki nimajo vsega tega. Pa tudi to drzi, da tak nacin zivljenja ni vedno ravno to, kar si nekateri predstavljamo  ... "Blisc in beda" bi lahko temu rekli ... Nemalokrat se zgodi, da taki "zvezdniki" koncajo polni dolgov... ali pa jih pobere zaradi takega tempa zivljenja (droge, pozivila, ...)
dimushi je napisal/a: | Nočem nobenega užalit, ampak res moraš bit debil da greš musko kupovat in podpiraš glasbenike, če greš pa na koncert, te pa ne jebejo, važno da si kupil vstopnico.
Isto za filme...
Oboževalci so annoying mozolji, ki njih dela bogate.
Ko gledam, kakšne vile imajo na MTV cribs pevci itd... in potem se mi grejo jokat zaradi piratiziranja? |
V tvojem pisanju je cutiti veliko mero fovsije. Zal vile, avtomobili ipd. ni vse v zivljenju. Je se mnogo drugi vrednot, ki so neprecenljive. Ce tako gledas na zivljenje, lahko recem, da spadas v krog ljudi, ki so materialisti
dimushi je napisal/a: | Ok, ta post ni bil mišljen biti tako dolg, I went down with a flow.  |
Jaz tudi nisem imena odgovorit... pa sem vseeno. Pac tako je moje videnje tega, ki se lahko razlikuje od tvojega. In prav je tako... drugace bi bilo pa dolgcas  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 15.11.2010 08:46:21 |
|
dimushi je napisal/a: | Puck0 je napisal/a: | Eee, začaran krog! Pa smo SPET pri finančnem stanju: kako si potem-takem lahko oseba privošči tako (preklemansko) drag telefon / comp? So recimo telefoni z Android platformo še kako cenejši v nekaterih paketih (+ velika večina applikacij je zastonj)
Tukaj se pridružujem mnenju Mikrohard-a! Dokler ne bodo ..  |
Mogoče je pa nekdo dolgo časa šparal za to, ker si je pač res želel ... in ko je končno dobil stvarco, pa mora še več kot sam iPhone dat za aplikacije... ja lepo prosim!? Grem raje na jailbreak ne... in why in the hell bi se nekdo odločil kupit, ko pa lahko dobi brezplačno? Oni itak dovolj dobijo od ostalih debilov ki kupujejo, ko pa lahko dobijo brezplačno.
Bottom line is: če lahko dobiš brezplačno in se greš dobrega človeka, svoj denar porabljaš za dobeseden nič, medtem ko nekateri nimajo jesti...
Kar se muske tiče... vsi pevci imajo vile po bog ve kok kvadratov, Lamborghinije itd... In jaz jim škodim, če si vzamem po*ukano musko brezplačno? Nimajo dovolj, ne?
Nočem nobenega užalit, ampak res moraš bit debil da greš musko kupovat in podpiraš glasbenike, če greš pa na koncert, te pa ne jebejo, važno da si kupil vstopnico.
Isto za filme...
Ko gledam, kakšne vile imajo na MTV cribs pevci itd... in potem se mi grejo jokat zaradi piratiziranja?
Haha, naj kar jokajo, cuz it ain't going anywhere!
Ok, ta post ni bil mišljen biti tako dolg, I went down with a flow.  |
Ko berem tvoj post, mi je postalo jasno, da se nisi izven pubertete. No, ko bos zrelejsi v glavi, bos dosti stvari razumel...
Ja, tudi jaz sem za svoj avto moral sparati, ker sem si zelel hitrega, lepega in doloceno znamko. Ker je sporten, porabi ogroooooomno bencina, a vseeno se nikdar nisem ukradel bencina. Tvoja logika razmisljanja ne zdrzi.
Ce se skrbis za ljudi, ki nimajo za jesti, daruj njim EUR, namesto da si kupujes iPhone, ki ga imas ocitno le za sminko.
Ko bos enkrat v zivljenju ustvaril sam nekaj, dal na trg, potem pametuj kako ne skodis razvijalcem, ki so tukaj v vecini mala podjetja in ne Adobe, MS itd... O dobicku, vlaganju v razvoj in sirjenju podjetja se tudi nisi nic slisal.
Kot Jest, tudi jaz opazam, da te je v veliki meri fausija, ker nekateri imajo nekaj, kar ti nimas. Verjemi, tudi jaz nimam vile itd. Ce le kaj spremljas novice, bi zasledil da mnogo zvezdnikov ima vleike finance tezave, ker se enostavno zafinancirajo, prevec zapravljajo, ne placujejo davka drzavi...
Ce koga zmerjas z debilom, verjemi si lahko to le ti. Zgodba je enostavna, ce si necesa ne mores privosciti, pac nimas. Tvoj izgovor za krajo pa je prav otrocji...
Sicer pa ne razumem, zakaj se na forumu dovoli sploh da se pise kako ukrasti in prenesti na napravo nelegalne aplikacije.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 15.11.2010 10:08:17 |
|
bravo Jest! lepo si to napisal, kapo dol 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 15.11.2010 10:46:17 |
|
Meni pa ni jasno, zakaj mi na Kliku pise, da mi je ITUNES EURO trgal 1,98 € (oz. mi bo trgal). Resda sem zadnje dni zloadal nekaj aplikacij za iPhone, ampak so to bile samo FREE aplikacije. Tudi, če grem pod Purchase Hisotry, povsod piše ali FREE ali 0,00 €. Se komu sanja, zakaj bi mi potem trgalo??
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 15.11.2010 10:49:14 |
|
Angus je napisal/a: | OSX imam legalen
iWork imam legalen
iLife takisto
kupujem si še redeem kartice za iTunes store - za appe.
|
Kako točno deluje ta sistem z redeem karticami?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 15.11.2010 10:49:55 |
|
če si komaj pred kratkim naredil račun ali vnesel podatke od kartice ti apple samo preveri kartico, da vidijo če vse štima. ta denar dobiš nazaj v nekaj dneh tako da se ne bat.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 15.11.2010 10:51:58 |
|
real001 je napisal/a: | Angus je napisal/a: | OSX imam legalen
iWork imam legalen
iLife takisto
|
Kako točno deluje ta sistem z redeem karticami? |
kupiš gift card, vneseš reedem kodo v iTunese in ti na račun nafila znesek vrednosti gift carda(zelo podobno polnjenju mobi računa) potem pa s tem denarjem kupuješ. ko ga zapraviš pa samo ponoviš vajo, ampak to ne gre v slo storu, ker nimamo možnosti gift cardov. gre pa US, UK, ITA, ...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 15.11.2010 10:53:49 |
|
sussi je napisal/a: | če si komaj pred kratkim naredil račun ali vnesel podatke od kartice ti apple samo preveri kartico, da vidijo če vse štima. ta denar dobiš nazaj v nekaj dneh tako da se ne bat. |
V bistvu sem račun odprl že kar nekaj časa nazaj, mi pa kaže 1,98 € na Kliku za 12.11. (takrat, ko sem nazadnje zloadal nekatere aplikacije za iPhone. Upam, da je potem to, kar praviš.
Saj ne, da se mi tako gre za ta 2 €, ampak zanima me le, kaj bi ti bilo. Človek ima rad razčiščene zadeve...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 15.11.2010 10:55:06 |
|
sussi je napisal/a: | real001 je napisal/a: | Angus je napisal/a: | OSX imam legalen
iWork imam legalen
iLife takisto
|
Kako točno deluje ta sistem z redeem karticami? |
kupiš gift card, vneseš reedem kodo v iTunese in ti na račun nafila znesek vrednosti gift carda(zelo podobno polnjenju mobi računa) potem pa s tem denarjem kupuješ. ko ga zapraviš pa samo ponoviš vajo, ampak to ne gre v slo storu, ker nimamo možnosti gift cardov. gre pa US, UK, ITA, ... |
Pa je kakšna prednost kupovanja gift cardov v primerjavi s kupovanjem preko kreditne kartice s svojim iTunes računom? So kakšni popusti, če kupiš določen znesek gift carda?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 15.11.2010 11:00:17 |
|
sigurno ti ne bodo trgali teh 1,98€, oz. jih dobiš nazaj. Popustov pri gift cardih ni. Prednosti jaz tudi ne vidim. Je pač GIFT card. 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 15.11.2010 11:18:28 |
|
Prednost gift cardov je ta, da ce nimas US kreditne kartice, lahko vseeno uporabljas ameriski racun na iTunes storu.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 15.11.2010 14:59:00 |
|
Dimushi oprosti ma ti si en bumbar
Pol pa daj vsak mesec 25% svojega denarja nekomu ce je 75% dovolj
Al pa pejt v trgovino pa jim na koncu ko dobis racun razlozi da ti ne mislis placat ampak samo vzet
Pa arabci tut zivio na veliki nogi pa vseeno placas bencin pa imajo veliko vec od teh ki jih ti nastevas
Ni mi jasen ta odnos do digitalnih stvari ... V real lifu nam je vse logicno da kupis kruh, avto, cevlje, placas frizerju, parkirnino, pivo
Pa nisem ne programer ne glazbenik ne igralec
Pa tudi mama mi ze veliko let ne placuje nic
Pa vseeno stvari ki jih uporabljam placam ... Tudi digitalne
Eh svasta ... Debata brez konca
Lp
Miha
dimushi je napisal/a: | Puck0 je napisal/a: | Eee, začaran krog! Pa smo SPET pri finančnem stanju: kako si potem-takem lahko oseba privošči tako (preklemansko) drag telefon / comp? So recimo telefoni z Android platformo še kako cenejši v nekaterih paketih (+ velika večina applikacij je zastonj)
Tukaj se pridružujem mnenju Mikrohard-a! Dokler ne bodo ..  |
Mogoče je pa nekdo dolgo časa šparal za to, ker si je pač res želel ... in ko je končno dobil stvarco, pa mora še več kot sam iPhone dat za aplikacije... ja lepo prosim!? Grem raje na jailbreak ne... in why in the hell bi se nekdo odločil kupit, ko pa lahko dobi brezplačno? Oni itak dovolj dobijo od ostalih debilov ki kupujejo, ko pa lahko dobijo brezplačno.
Bottom line is: če lahko dobiš brezplačno in se greš dobrega človeka, svoj denar porabljaš za dobeseden nič, medtem ko nekateri nimajo jesti...
Kar se muske tiče... vsi pevci imajo vile po bog ve kok kvadratov, Lamborghinije itd... In jaz jim škodim, če si vzamem po*ukano musko brezplačno? Nimajo dovolj, ne?
Nočem nobenega užalit, ampak res moraš bit debil da greš musko kupovat in podpiraš glasbenike, če greš pa na koncert, te pa ne jebejo, važno da si kupil vstopnico.
Isto za filme...
Ko gledam, kakšne vile imajo na MTV cribs pevci itd... in potem se mi grejo jokat zaradi piratiziranja?
Haha, naj kar jokajo, cuz it ain't going anywhere!
Ok, ta post ni bil mišljen biti tako dolg, I went down with a flow.  |
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 15.11.2010 16:30:30 |
|
lej dokler se bo dal, se bo to počel. pa nej bo karkol. ko ti bodo pa "odsekal prst", ker so te dobil s piratskim programom za 99centov, bo pa drugače. je!at ga tak je ta svet, nimaš kej.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 15.11.2010 16:42:29 |
|
Men je mal fanatično, da more človek vsako stvar "ukrast", 99 centov je pravzaprav simbolična cena, drugo pa so špili npr. za pc 50€ ipd., to pa je že too much.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 15.11.2010 18:13:50 |
|
Prav zato sem prodal PSP in kupil iPhone, ker so igre dosti cenejše.
(no, ne ravno zato, ampak to je sam še en plus)
PSP itak nima več za burek proti najnovejšim naslovom kar se grafike tiče
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 17.11.2010 21:28:50 |
|
lakai je napisal/a: | Gre se za to, da vsi piratiziramo tako ali drugače... princip pa je vedno isti... torej če piratiziraš glasbo ne obsojaj tistega ki piratizira aplikacije, ker gre za načeloma enako stvar.... |
Ni čisto enako. Prvič vsaj zame ni vseeno, ali piratiziraš nekaj za lastno zabavo ali s tem služiš. Druič, na mojem računalniku je razen nekaj glasbe in nekaj vodea praktino vse legalno. In tiste galsbe in videa, ki je dolpotegnjen, ne bi kupil v nobenem primeru in tu od mene ne bi bilo zaslužka. Pa recimo ne kupček filmov, ki bi jih kupil (DVD) pa jih ne morem, ker ga še ni v štacuni. Sorry, če mi nočejo prodati, so sami krivi. Enako e-booki. Če kupim hardback knjigo za 30€ si pač pridržujem pravico, da elektronsko obliko potegnem dol zastonj. Če je oni ne dajo, jo bom sam našel.
Mi pa pamet ne pade priratizirat nekaj, s čemer bi služil ali nekaj, kar bi itak kupil (o čemer priča skladovnica CDjev in DVDjev, računi z Amazona ...)
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 17.11.2010 21:32:53 |
|
Enako je....vsaka oblika kraje. Pol pa si še dol potegni ne, če si drugače ne bi... Nima smisla... s tem ko se ena oblika piratizacije opravičuje je že brezveze dalje debatirati... Ni tu zaj finta ni dosegljivo, nočem čakati, da pride v trgovino..... enim pa app-i niso dosegljivi, (starost, ne zaupajo izdati št. kartice itd...) Jebi ga.. tako je!
No sicer meni je itak vseeno... ker sam tudi to počnem (v glavnem glasba in serije)... ampak pravim, da ni opravičila za nobeno obliko! Nimam potrebe opravičevati svojih dejanj, ker se popolnoma zavedam kaj počnem...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 17.11.2010 22:57:44 |
|
mah, glede vesti (če seveda ne govorimo o pridobitnosti), je stvar lastnega etičnega normativa, kaznivost pa nam je seveda odmerjena...
http://www.youtube.com/watch?v=9gWURwGet5M
|
 |