Hitro praznjenje baterije
|
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 14.11.2010 16:08:48 |
|
hahahaha, prvo so vsi zelelei multitasking in da programi laufajo v ozadju, sedaj pa bi radi imeli program, da zapre programe... 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 14.11.2010 16:12:17 |
|
mortaL je napisal/a: | Kje bi se dalo naštimat, oz če je kakšen program, ki ti po ne vem 10 min ugasne programe, ki jih imaš odprte, ker je malo moteče da moraš skoz ugašat te programe, ki jih imaš v ozadju  |
Ne rabiš jih... preberi si FAQ o multitaskingu, ki ga je napisal mirkohard.
Telefon po 10min samodejno "ugasne" aplikacije...
@haroker to samo tisti, ki nimajo pojma o delovanju applovega mutitaskinga...  ki je, btw, superioren vsem ostalim mobilnim večopravilnim rešitvam... 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 14.11.2010 16:18:57 |
|
Mogoce je pa cas 10 min prevec?
Drugace je pa ziher kaj takega na cydiji.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 14.11.2010 16:38:04 |
|
Ne vem ampak men ne zapre programov po 10 min 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 14.11.2010 16:44:17 |
|
mikrohard je napisal/a: | Ker želim preprečiti čim več postov v stilu "kako štorasto je zapirati aplikacije, ki tečejo v ozadju", "aplikacije v ozadju mi bodo pokurile celo baterijo", ipd, sem se odločil napisati tale post.
Upam, da bo to razjasnilo par pojmov.
Aplikacije v ozadju NISO aktivne, temveč samo shranjene v ramu (suspended).... obstajajo pa izjeme:
1.) Audio aplikacije pri predvajanju glasbe so aktivne v ozadju (npr. NOVI SloRadio). Pa tudi te aplikacije postanejo v ozadju neaktivne, če ne predvajajo glasbe.
2.) GPS aplikacije pri spremljanju lokacije (bodisi tracking, ali pa navigacija) so aktivne v ozadju. Pa tudi te aplikacije bodo postale neaktivne, če ne bodo spremljale lokacije (če se ne boste trekali, ali pa če ne boste navigirali).
3.) VOIP aplikacije, kadar boste prijavljeni na strežnik, bodo aktivne v ozadju. Pa tudi te bodo neaktivne, če ne boste prijavljeni v omrežje. VOIP aplikacije se bodo tudi avtomatično zagnale ob rebootu, ali pa po "force quitu", če boste med tem dejanjem prijavljeni v omrežje.
4.) Vse ostale aplikacije, ki ne spadajo v te tri skupine, imajo po zaprtju (kliku na home button) maksimalno 10 minut časa, da v ozadju opravijo kakšno nalogo (upload, download kake stvari s spleta, računanje kake kompleksne stvari, ipd). Po najkasneje 10minutah (lahko tudi prej... ene takoj, ene čez minuto, druge čez par minut) bodo aplikacije postale neaktivne.
Kaj pomeni "neaktivna aplikacija"?
Neaktivna aplikacija je shranjena v ramu (s celotnim stanjem), a med tem ne izvaja nobene kode (ne kuri procesorja, grafične, podatkov, ničesar...) in posledično ne obremenjuje baterije. Ko boste neaktivno aplikacijo spet odprli, se bo odprla točno na tistem mestu, kjer ste jo prej zapustili... to je nek "navidezni multitasking" aka. "fast app switching". Za primer take aplikacije lahko vzamete npr. NOVI TV Spored, NY Times, Dropbox app, ... Takih aplikacij je že relativno veliko na app store-u.
Zakaj so potem tisti minuski tam spodaj v "fast app swithing" baru?
Tisti minuski so tam samo za zapiranje aplikacij, ki se čudno obnašajo. To je tako imenovano "zapiranje na silo" aka "force quit". To se uporablja samo v izjemnih situacijah (če npr. gps aplikacija noče nehat spremljat lokacije v ozadju in neprestano kuri baterijo, če se kaka fast app switching aplikacija zacikla v nekem čudnem stanju, ipd).
Kako naj potem poskrbim, da mi multitasking aplikacije ne bodo kurile baterije?
Zelo enostavno....
1.) Pri audio aplikacijah bodite pozorni, da vam ne predvajajo glasbe v ozadju (to zna biti problem samo, če je telefon na mute).
2.) Pri gps aplikacijah bodite pozorni, da vam ne spremljajo lokacije v ozadju (zato je apple uvedel tisto novo ikonco v status baru, ki nakazuje, kdaj imate vklopljen gps).
3.) Pri voip aplikacijah morate vedeti, kje ste prijavljeni v omrežje (in kdaj).
4.) Za vse ostale aplikacije bo pa poskrbel operacijski sistem. |
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 26.11.2010 21:24:15 |
|
Imel enak problem, po instaliranju 4.1 kot je opisano pri costum firmware se mi je baterija konstantno hitro praznila, ugotovil sem da je nenehno povezan na omrežje, pregledal vsemogoče nastavitve in nič pomagalo, prebral ogromno forumov nazadnje, rešil na način ki ga je napisal Bernardo in naredil svoj costum firmware.
Zgleda da je bilo nekaj narobe pri instalaciji costum firmware.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor-Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 28.11.2010 11:19:08 |
|
Ali se na 3G (OS 4.1) lahko kje nastavi, da se baterija polni tudi takrat, kadar je telefon popolnoma ugasnjen?
Zgodi se mi, da ugasnem telefon, ga priključim na 220, ampak se samodejno spet vklopi.!?
Nazadnje urejal/a racka11 Ned 28. Nov 2010 14:54; skupaj popravljeno 1 krat
_________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12
Daj kolikor vzameš in vse bo dobro!
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 28.11.2010 11:21:44 |
|
racka11 je napisal/a: | Ali se na 3G (OS 4.1) lahko kje nastavi, da se baterija polni tudi takrat, kadar je telefon popolnoma ugasnjen?
Zgodi se mi, da ugasnem telefon, ga priključim na 220, ampak se samodejno spet vklopi.!? |
ne ne vrjamem da obstaja kšna takšna opcija. prižganga priklopi na napajanje, potem ga pa ugasni. mislm da bi potem mogu ostat ugasnjen.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 28.11.2010 11:26:03 |
|
racka11 je napisal/a: | Ali se na 3G (OS 4.1) lahko kje nastavi, da se baterija polni tudi takrat, kadar je telefon popolnoma ugasnjen?
Zgodi se mi, da ugasnem telefon, ga priključim na 220, ampak se samodejno spet vklopi.!? |
Saj se polni... tudi, ko je ugasnjen... Ce se prizge, ga pac spet ugasnes ali pa ga ugasnes sele, ko ga priklopis na polnilec ...
http://www.iphonefaq.org/archives/97310
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor-Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 28.11.2010 14:46:43 |
|
Hvala! Ker se ni pojavila baterija oziroma kaksen znak za polnjenje na ekranu (kakor je to ponavadi na ostalih telefonih), sem domneval, da se ne polni, ce ni prizgan. Ker imam telefon sele 10 dni, mi oprostite za taksna vprasanja.
_________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12
Daj kolikor vzameš in vse bo dobro!
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 01.12.2010 06:35:16 baterija |
|
zdravo, jaz sem imam na iphone ios 4.2 in se mi baterija izprazni v roku dveh ur, ko sem imela 4.0 mi je baterija trajala celo vecnost.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 01.12.2010 08:38:35 Re: baterija |
|
ka3nb je napisal/a: | zdravo, jaz sem imam na iphone ios 4.2 in se mi baterija izprazni v roku dveh ur, ko sem imela 4.0 mi je baterija trajala celo vecnost. |
Jailbreakan? Odklenjen? Ce je odgovor DA, potem prebrskaj malo forum... ker je ze veckrat napisano ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: apple |
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 01.12.2010 22:03:03 |
|
Amm, telefon se na 4.2.1 res bolje prazni; prej sem imel 4.1 in je zdržal 2x dlje; v Obeh primerih je bil JB !!! Enaki programi, 3G, brez multitaskinga, wallpaperja..., samo fresh OS in JB!
lp
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 01.12.2010 22:11:19 |
|
Ista stvar se dogaja pri novem reds0w, da telefon nenormalno prazni baterijo. Rešitev je samo za 4,1 in sicer po postopku kot sem napisal že prej. Za 4.2 še ni rešitve, saj popolne še ni. Tole edino http://www.limera1n.cc/2010/12/how-to-fix-iphone-3gs-3g-battery-drain.html
sem imel zopet ta problem in sem rešil z sn0wbreze vendar samo z 4.1. 4.2 ne nalagam zaradi tethered jailbreaka, ki mi je bedast.
Če si pa že na 4.2 pa je opcij bolj malo, ker ni orodja za custom ispw. Nisem pa še probal če se da naložit custom 4.1 na iphone ki že ima 4.2. Kdor ima ta problem naj si proba narediti custom ispw z sn0wbreze in potem naloži z itunes. Original tako ne gre gor pa še apple je danes ustavil podpisovanje 4.1
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 02.12.2010 14:11:42 |
|
Problem je samo pri hackaktiviranih. Zaradi push certifikatov. tako na 4.1 in na 4.2. Rešitev, ki je pomagala tebi, ni nujno da pomaga vsem, ker vsi tweaki, ki trenutno obstajajo za push niso namenjeni SPECIFIČNO temu problemu. tak tweak še pride na cydio...
Če imaš shsh blobse lahko komot resotarš na poljuben os (pač seveda ob predpogoju, da imaš ustrezne blose...)
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 02.12.2010 17:43:52 |
|
lakai je napisal/a: | Problem je samo pri hackaktiviranih. Zaradi push certifikatov. tako na 4.1 in na 4.2. Rešitev, ki je pomagala tebi, ni nujno da pomaga vsem, ker vsi tweaki, ki trenutno obstajajo za push niso namenjeni SPECIFIČNO temu problemu. tak tweak še pride na cydio...
Če imaš shsh blobse lahko komot resotarš na poljuben os (pač seveda ob predpogoju, da imaš ustrezne blose...) |
Tweak je še v izdelavi, tisti ko imajo original kartico lahko aktivirajo z njo in problema ne bo, ker je kot praviš v pri zaobitvi aktivacije problem. Je pa tudi res da je napaka v redsnow, ker sn0wbreze pa te napake ni. lp.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 02.12.2010 17:55:32 |
|
lakai je napisal/a: | Problem je samo pri hackaktiviranih. Zaradi push certifikatov. tako na 4.1 in na 4.2. Rešitev, ki je pomagala tebi, ni nujno da pomaga vsem, ker vsi tweaki, ki trenutno obstajajo za push niso namenjeni SPECIFIČNO temu problemu. tak tweak še pride na cydio...
Če imaš shsh blobse lahko komot resotarš na poljuben os (pač seveda ob predpogoju, da imaš ustrezne blose...) |
Ocitno se ne dogaja samo pri hacktiviranih... Kolega je nadgradil iPhone 3GS na iOS 4.2.1 ... in mu je tudi precej hitro "zrlo" baterijo ... Ima pa "Cellular Data" na OFF... In ocitno teh certifikatov ali karkoli ze isce, ne zna pobrati preko WiFI... Ko je za nekaj casa vklopil "Cellular Data" je menda preneslo nekaj malega (1 KB) ... in potem je ugasnil "Data"... Od takrat dalje mu ne "zre" vec baterije.. oz. se normalno obnasa ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 02.12.2010 20:01:51 |
|
Celo to?... Ne vem... sem upal, da bo 4.2.1 rešil ta problem... namreč nisem se še spravil polek. Čakam na Jb...
|
 |