Jabuk
Dostop do omrežnega diska
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.11.2010 23:29:01
Dostop do omrežnega diska
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Prosim za pomoč oz. pravo usmeritev kako omogočiti dostop do omrežnega diska WD Mybook, ki je priklopljen na router Linkysis. Rad bi dostopal z iPadom tudi drugje kot samo doma.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 11.11.2010 15:28:56
Hmm... tole sicer spada v temo ipad...

Če hočeš iz druge mreže dostopati najprej itak potrebuješ strežnik... potem pa nek app za dostop... npr. FileBrowser ali pa AirSharing

http://itunes.apple.com/us/app/filebrowser-access-files-on/id364738545?mt=8http://itunes.apple.com/us/app/air-sharing-hd/id365541415?mt=8
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 12.11.2010 12:01:25
Ce hoces dostopati do serverja na lokalnem omrezju (mrezni disk je zares "server") iz Interneta imas dve opciji. Ali si naredi NAT (Network address translation) in preslikas notranji IP (port) na zunanji IP, ali pa skonfiguriras VPN. Ta druga je definitivno krepko bolj varna. Kako je z Ipadom in VPN clienti ne vem, se pa ne bi prav pretirano cudil, ce ta resitev za Ipad ne obstaja.
PS: Za obe resitvi potrebujes nekaj znanja ter pa seveda opremo (router), ki ti podpira to konfiguracijo.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 12.11.2010 12:19:03
pj je napisal/a:
Kako je z Ipadom in VPN clienti ne vem, se pa ne bi prav pretirano cudil, ce ta resitev za Ipad ne obstaja.

Jabi

Jabi

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 21.01.2013 17:51:49
Re: Dostop do omrežnega diska
Jaz imam enako opremo (Linksys, WD) in enako željo Smile Rad bi namreč tudi izven svoje mreže dostopal do strežnika, pa naj bo to preko FileBrowser-ja ali VPN-ja, vendar mi še ni uspelo zadeve vzpostavit. Lahko kdo pomaga?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 22.01.2013 08:17:40
Re: Dostop do omrežnega diska
Jaz sem se pred časom igral s SFTP protokolom za dostop in imam zdaj tako naštimano na Synology. Pridem od povsod do vseh podatkov s programčkom iFiles na iPadu/iPhoneu.

Kolikor me spomin ne vara ima WD tudi opcijo vklopa SSH, probaj s tem, če dela SFTP. Če dela, je potem vse kar rabiš naredit to, da preusmeriš port 22 na WD (greš v opcijo "virtual servers" ali "port mapping") na routerju.
Seveda pa boš moral imet ali DDNS ali fiksen IP za enostaven dostop od zunaj.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani