Jabuk
macbook baterija
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.07.2008 12:49:43
macbook baterija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nevem ali ste na to temo že kaj pisali. Verjetno ste že slišali za macbooke in težave z baterijami, ko se v statusbaru pojavi na bateriji "X". Znima me ali mi kdo od vas zna povedat ali sem zamenjave baterije upravičen, če vam podam serijsko številko baterije in prenosnika. Na epl.si sem pisal, pa mi kot zgleda nočejo odgovoriti.

S/N baterije: 6C62400STUJXA

Če podatki niso pravi, jih bom še 1x pogleda.

Hvala in lp.

Nazadnje urejal/a adrijan Tor 22. Jul 2008 14:05; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 22.07.2008 12:55:47
Kar sem uspel zgooglat ima samo 15'' macbook pro battery exchange program, za macbooke pa nisem nič našel.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vulcan
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 22.07.2008 12:57:44
Na EPL moraš kar vztrajat, oziroma jih raje pokliči, drugače pa poglej na uradni Applovi strani, če je bil kak vpoklic glede MB baterij.

Jaz sem nazadnje imela vpoklic zaradi baterije na Ibooku in so mi na EPL-u menjali brez problema.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 22.07.2008 13:03:56
taja, klical sem jih pa so mi rekli da morem poslati podatke na mail, pa mi niso hoteli več odgovoriti, ker prvo sm jim poslal samo od baterija, pa so rekli da naj še od macbooka pošljem S/N, potem pa ni blo več odgovora. Kar sem jaz zasledil na internetu mislim da so te baterije kr menjali. Ker verjetno čene niti na eplu nebi rekli, da naj jim serijske sploh pošljem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 22.07.2008 13:59:52
Jaz kadar sem pisal mail na EPL sem vedno dobil se isti dan oz. najkasneje naslednji dan odgovor. Magar se enkrat poklici pa jim povej, da si poslal serijske in nisi dobil odgovora.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 22.07.2008 14:01:35
Js na tvojem mestu ne bi na forumih objavljal serijske tvojega računalnika.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 22.07.2008 14:06:17
ok, sm jo zbrisal, pa čeprav ne vem zakaj bi to lahko bil problem. Bom pa jutri še 1x poklical na epl in vam sporočil kaj so rekli. Če ma kdo še kako idejo o teh baterijah naj pa prosim pove.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 22.07.2008 20:15:21
Na forumu je ze ena zelo podrobna tema o tem. Pobrskaj malo. Je ena dedektna seeija macbookov. Se mi zdi da do aprila 2007 kupljeni. Tudi na apple straneh vse pise.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 22.07.2008 20:53:02
Sem imel enake težave- macbook naenkrat ni več prepoznal baterije. Macbook je bil kupljen pri iStylu in so mi baterijo zamenjali. Za določene serije (zgodnejše) Macbookov je garancija za baterijo podaljšana na 2 leti. To piše tudi na nekje na Applovi strani.

LP.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Domžale
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 22.07.2008 21:09:29
EPL kot vsak drug pooblaščeni servis ti bo baterijo zamenjal v garanciji, v kolikor boš napako prijavil v garancijskem roku in predložil račun. Če tvoj prenosnik ni več v garanciji povprašaj na servisu, če morda baterija ne spada v t.i. battery exchange program (se pravi, da gre za določeno serijsko napako). Na servisu ti to preverijo na podlagi serijske številke prenosnika in serijske številke baterije.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 23.07.2008 12:47:03
Adrijan verjetno si to že prebral:

http://www.apple.com/support/macbook_macbookpro/batteryupdate/
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 25.07.2008 11:35:08
To sem že vse sprobal, zdaj bom poklical na apple servis. Macbook je bil kupljen leta 2006.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 25.07.2008 11:39:17
Bodi kar vztrajen.

Je pa res, da je možno, da so na podlagi tvoje serijske že naročili drugo baterijo, traja pa vseeno nekaj časa, da jo dobijo. Vseeno pa preveri po telefonu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 25.07.2008 11:54:34
taja je napisal/a:
Bodi kar vztrajen.

Je pa res, da je možno, da so na podlagi tvoje serijske že naročili drugo baterijo, traja pa vseeno nekaj časa, da jo dobijo. Vseeno pa preveri po telefonu.

Sem enakega mnenja, zagotovo je tvoja baterija na poti in te bodo obvestili šele takrat ko prispe.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 01.08.2008 08:50:25
Jaz jih na eplu ne morem dobit. Prvo mi rečejo da ne dobijo maila. Jim ga še 2x pošljem. Potem jih kličem, se jih ne da dobiti ipd.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 03.08.2008 15:17:32
Samo da povem, na eplu so preverili serijsko prenosnika in mi bodo zadevo v roku 2-3 dneh zamenjali brez nobenega plačila, tako da so se res izkazali.
Jabček

Jabček

Kraj: Lj.
Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 07.11.2010 14:20:17
Da nebi odpiral nove teme,bom kar tu opisal svoje zgodbo z baterijo pri MB white(2008).

Pred časom je računalnik prišel v stik z vodo preko zadnje odprtine ventilatorjev ,nakar se je seveda takoj ugasnil.Takoj sem seveda izklopil
napajalnik in odprl računalnik,posušil vsak delček posebej in pustil odprtega čez noč...Naslednji dan sestavil,priklopil na napajalnik in zagnal.Danes je že več kot 6 mes. od tega in računalnik dela normalno.Tisti dan,pa je nastal problem z baterijo,ki jo nikakor ni hotel polniti.Pokazal se je X znak in mislil sem že,da je baterija odpisana,ko se je na moje veliko presenečenje zgodilo nekaj neverjetnega.

Odklopil sem napajalnik in kljubtemu da je bil na bateriji X znak je bil računalnik še
vedno pri življenju.Delal je popolnoma nemoteno,seveda dokler nisem baterije izpraznil do konca.Baterijo sem ponovno napolnil na prijateljevem macbooku(ker jo moj seveda ni zaznal,kaj šele da bi jo polnil) in zgodba se je ponovila.Prejšnji teden sem dobil popolnoma novo baterijo,jo seveda napolnil na drugem računalniku in sprobal.Nič se ni spremenilo,X znak še vedno v menu baru,računalnik pa dela normalno razen takrat ko ga dam v sleep.Iz sleep stanja pa se noče zbuditi,če je priklopljen samo na baterijo,ko pa priklopim napajalnik,pa se računalnik zbudi v prvotno stanje isti trenutek.

Naj še omenim,da ob zagonu računalnika,kadar je priklopljen samo na baterijo,sprednji indikator na desni utripa,računalnik pa ni ma dovolj moči da bi se zagnal.Torej neka povezava med računalnikom in baterijo le obstaja?!

Težavo sem probal odpraviti z resetiranjem SMC,updejtom za baterijo,3rd party softwerom itn..
A žal nisem uspel rešiti ničesar.

Vse skupaj sem dokumentiral in poslal tudi na 5th avenue,kjer je bil računalnik tudi kupljen.
Odgovorili so ,da problem lahko rešijo edino če jim pošljem računalnik.Kar seveda nima smisla.
Na naših uradnih servisih še nisem probal iskati rešitev in jih verjetno tudi ne bom saj jih predobro poznam,da bi se spuščal v to.

Ker istega problema še nisem zasledil,se zato obračam na vas, vaše izkušnje in nasvete.
Hvaležen bi bil če bi mi lahko svetovali kak dober micro računalniški servis,kjer imajo po možnosti
izkušnje z servisiranjem applovih računalnikov.

Že vnaprej sem vam zahvaljujem za vse odgovore

Hvala

Lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani