Jabuk
Predlog za app-gostilne
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 31.10.2010 21:43:51
Predlog za app-gostilne
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo,

ne vem, če je že kdo kaj takega predlagal...nekoč so se izdajale knjige kot seštevek nekakšnih undercover gostilniških revizij (jedec Pavel, "s kruhom pomazano ipd...), spomnim se takih člankov v Mladini...

Velikokrat se mi zgodi, da se najdem v kakšnem predelu SLO, kjer bi šel nekaj pojest pa nimam pojma kam in kaj bi me tam potem sploh čakalo.

Ne znam oceniti iPhone populacije ampak zame je taka aplikacija vredna kar precej €...sploh v povezavi z GPS... Morda obstaja kaj takega v primerni obliki kamor bi se dodala GPS lokacija...

Kaj prav'te?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 31.10.2010 21:50:19
Odpiralni časi so zelo blizu temu kar ti hočeš, ampak v kakih odrezanih krajih še vedno bolj slabo pokriti, če bi še kaj delali v ravoju in bi se jo trudili še bolj izpopolnit bi bila še bolj fantastična kot je sedaj Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 31.10.2010 21:51:57
Ja, vsekakor, nekakšne recenzije, ocene, whatever. Na netu je polno tega, mogoče v povezavi s kakšno spletno stranjo in odpiralnimi časi?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 31.10.2010 22:20:22
Vsekakor zanimiva ideja.... AMPAK slovenski trg je premajhen za plačljive aplikacije take vrste. Ocenil bom, da bi tako aplikacijo kupilo v Sloveniji okoli 100 ljudi... če smo optimistični, recimo da 200. Ampak še to samo, če bi bila cena ranga 1-2€ (pri tem bi zaslužil razvijalec, ali pa ponudnik storitev od 100 do 200€). Če bi pa postavili ceno višje... mogoče 10 ali 20€, bi se pa število nakupov ustrezno znižalo.

Taka aplikacija lahko zaživi samo na tri načine:
1.) Da se dela loti nek novinec, ki se želi naučiti programiranja za iPhone in si je iz kakršnegakoli razloga izbral točno tako zadevo za štart.
2.) Da se zadeve loti kak uveljavljen developer... to bi se verjetno zgodilo samo, če bi našel kak profitabilen poslovni model, ali pa če bi si sam zadeve tako zelo želel.
3.) Da se nek obstoječ ponudnik takih storitev (nekaj ste jih sami našteli) odloči, da bi želel povečati svojo prepoznavnost in bazo uporabnikov in bi zaradi tega dal aplikacijo izdelati po naročilu. Ampak to je spet vprašanje, če se bi jim to zares splačalo.

Sedaj pa sami ocenite, koliko je možnosti, da bomo kaj takega videli? Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 31.10.2010 22:24:59
Fora omenjenih recenzij je bila v temu, da so bile krvavo objektivne, torej ne v stilu "nikomur se zameriti" in poiskati vsaj eno dobro stran pa četudi so povsem za en k***c. Objektivno pomeni tudi nič reklamiranja restavracij na app...

Eh, saj sem ujel debato med developerjema kolko sta zaslužila s SLO app...
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 31.10.2010 22:34:08
Takle imamo... pravzaprav smo lahko prekleto zadovoljni, da imamo toliko različnih slovenskih aplikacij, kot jih je. Ampak to je bila bolj ali manj dobra volja developerjev in njihovo učenje. Nekaj tega bo verjetno še... ampak pomoje vedno manj. Bo pa mogoče več aplikacij izdelanih po naročilu (kot npt. rtvslo.si, avtocenter.si, ipd.). Ampak za to se morajo odločiti ponudniki storitev.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 31.10.2010 23:00:55
Ma sej, ko zdajle tole berem, se sprašujem kaj je gnalo ljudi ocenjevat slovenske gostilne, se (iz objektivnosti!) zažirat za svoj denar in vse skupaj potem spravljati v bralno obliko. Pomoje so bili že tam na zgubi...še preden začnemo premišljevati o iphone aplikacijah...

Po drugi strani pa sem zgrožen, da so ljudje pripravljeni za telefon plačati 650-750€, pri aplikacijah pa jih zanimajo le free variante. Saj je nekaj res uporabnih, večinoma pa je junk in to n-krat ponovljiv... Eh, se mal sam s sabo pogovarjam Very Happy

Ampak ideja se mi pa še zmeraj dopade...a le v tej hudo kritični varianti...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 31.10.2010 23:12:56
mah, te gostilna aplikacije so itak useless.

važn da teče pa da se pije, nima veze kje!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: apple
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 01.11.2010 10:54:00
mikrohard je napisal/a:
Vsekakor zanimiva ideja.... AMPAK slovenski trg je premajhen za plačljive aplikacije take vrste. Ocenil bom, da bi tako aplikacijo kupilo v Sloveniji okoli 100 ljudi... če smo optimistični, recimo da 200. Ampak še to samo, če bi bila cena ranga 1-2€ (pri tem bi zaslužil razvijalec, ali pa ponudnik storitev od 100 do 200€). Če bi pa postavili ceno višje... mogoče 10 ali 20€, bi se pa število nakupov ustrezno znižalo.

Taka aplikacija lahko zaživi samo na tri načine:
1.) Da se dela loti nek novinec, ki se želi naučiti programiranja za iPhone in si je iz kakršnegakoli razloga izbral točno tako zadevo za štart.
2.) Da se zadeve loti kak uveljavljen developer... to bi se verjetno zgodilo samo, če bi našel kak profitabilen poslovni model, ali pa če bi si sam zadeve tako zelo želel.
3.) Da se nek obstoječ ponudnik takih storitev (nekaj ste jih sami našteli) odloči, da bi želel povečati svojo prepoznavnost in bazo uporabnikov in bi zaradi tega dal aplikacijo izdelati po naročilu. Ampak to je spet vprašanje, če se bi jim to zares splačalo.

Sedaj pa sami ocenite, koliko je možnosti, da bomo kaj takega videli? Smile

Ne razmišljaj samo za zaslužek vedno! Predvidevam, da ne živiš od razvijanja appsov za iPhone, bi pa rad zaslužil. trg majhen, gor ali dol, obogatel s tem v SLO ne boš;
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 01.11.2010 11:30:30
A si prebral moje besedilo? Napisal sem, da je več možnosti.

1.) Zaslužek --> ki ga tukaj pač ni
2.) Pridobivanje znanja
3.) Želja po izdelavi točno take aplikacije za lastno uporabo (in potem seveda tudi za ostale)

Name pač nobena izmed zgornjih točk ne pade. V dobrodelne namene pa nihče ne razvija. Vedno je nek motiv v ozadju.

Sicer pa... ne... ne živim od razvijanja aplikacij. Sem zaslužil samo par tisoč evrov na letni ravni. Ampak to še ne pomeni, da se od tega ne da živeti (je veliko ljudi, ki od tega živi). Pa ne samo to... tudi "obogateti" se da. Ampak pač ne z razvojem za slovenski trg. Zato je pa dobro, da je app store globalen Smile

PS: Če bi jaz gledal samo na zaslužek, bi kar nekaj slovenskih aplikacij manjkalo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 01.11.2010 15:02:24
Jabolčno seme je napisal/a:
Ma sej, ko zdajle tole berem, se sprašujem kaj je gnalo ljudi ocenjevat slovenske gostilne, se (iz objektivnosti!) zažirat za svoj denar in vse skupaj potem spravljati v bralno obliko. Pomoje so bili že tam na zgubi...še preden začnemo premišljevati o iphone aplikacijah...

Po pogovorih s sodelavci časopisov in revij ti lahko zagotovim, da je bilo večino preizkuševalcev za opravljeno delo plačanih. Če so imeli le honorar ali še tega ne, so jim bile poravnane vsaj cene popitega in zmazanega - kar tudi ni slaba služba, če lahko zastonj ješ iz dneva v dan po različnih lokacijah v Sloveniji. Objektivni pa so tako ali tako morali biti, saj so denar dobili od časopisa in ne gostincev (spet večina, nekateri so se pa znašli).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 01.11.2010 15:17:16
Re: Predlog za app-gostilne
Jabolčno seme je napisal/a:
Živjo,

ne vem, če je že kdo kaj takega predlagal...nekoč so se izdajale knjige kot seštevek nekakšnih undercover gostilniških revizij (jedec Pavel, "s kruhom pomazano ipd...), spomnim se takih člankov v Mladini...

Velikokrat se mi zgodi, da se najdem v kakšnem predelu SLO, kjer bi šel nekaj pojest pa nimam pojma kam in kaj bi me tam potem sploh čakalo.

Ne znam oceniti iPhone populacije ampak zame je taka aplikacija vredna kar precej €...sploh v povezavi z GPS... Morda obstaja kaj takega v primerni obliki kamor bi se dodala GPS lokacija...

Kaj prav'te?

Jaz si pomagam s programom Študentska prehrana. Ceprav nisem študent, mi program pomaga najti lokal v bližini.

Lp,
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJUBLJANA
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 01.11.2010 16:44:16
mikrohard je napisal/a:

2.) Pridobivanje znanja
3.) Želja po izdelavi točno take aplikacije za lastno uporabo (in potem seveda tudi za ostale)

Name pač nobena izmed zgornjih točk ne pade. V dobrodelne namene pa nihče ne razvija. Vedno je nek motiv v ozadju.

Sicer pa... ne... ne živim od razvijanja aplikacij. Sem zaslužil samo par tisoč evrov na letni ravni. Ampak to še ne pomeni, da se od tega ne da živeti (je veliko ljudi, ki od tega živi). Pa ne samo to... tudi "obogateti" se da. Ampak pač ne z razvojem za slovenski trg. Zato je pa dobro, da je app store globalen Smile

PS: Če bi jaz gledal samo na zaslužek, bi kar nekaj slovenskih aplikacij manjkalo.

Katere aplikacije si ti naredil?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 01.11.2010 16:49:24
@BIG_Yack: Hvala za namig. Težava itak ostane, ker se delo z recenzijo ne konča. Pojavljajo se novi lokali in stari propadajo, poleg tega se gostilne "kvarijo" ali "popravljajo"...hmm, razen Joe Pena's ostaja na nivoju že 12 let.
Verjamem, da je zato edini poslovni model po tom pitanju, da se gostilna prijavi na tovrstni guide, ki jih je po svetu malo morje (po možnosti plača, da se znajde na spisku!)...guide pridobi tudi glaševalce....zato pa so ocene čisti poden in tega ne gre resno jemati.

@Thaking: Ni fora guziti Mikroharda s humanitarnimi projekti, je prav, da najprej sami pred svojim pragom pometemo. Kar se mene tiče, sem ektra vesel, da ga imamo...j****i leksikon...draj mal bis boden...

In če se še naprej mal sam s sabo pogovarjam...razlike med dobro in slabo poslovno idejo so precej manjše kot si ljudje ponavadi mislijo, evolucija, ne revolucija...

Vse najboljše za Dan mrtvih!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vnanje Gorice
Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 01.11.2010 16:49:36
Iseba touch je napisal/a:
mikrohard je napisal/a:

2.) Pridobivanje znanja

Katere aplikacije si ti naredil?

http://www.razvijalci.si/apple/15
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJUBLJANA
Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 01.11.2010 18:02:26
hvala
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani