Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
mac office 2008
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 20.01.2008 15:56:38
mac office 2008
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hej!

Že odkar je bil izdan zadnji paket iWork uporabljam Pages in sem z zadevo zelo zelo zadovoljen. Edino kar me moti je to, da je treba v .doc format vedno exportat/importat in da ne zna delat neposredno s tem formatom, ampak se človek navadi na to malenkost.

Danes sem namenil pol ure igranju z novim Officom... in sem bil zelo prijetno presenečen. Prvi komentar je, da je M$ isti program spet naredil bolje za Maca kot za Windowse. Prav neverjetno. Kako lahko naredijo Office za Maca bistveno bolj prijeten za uporabo, kot tistega za windowse? In moram priznat, da Office še naprej ostaja (oz. spet prihaja) na moj seznam dobrih programov. Toplo priporočam ogled zadeve Wink

A ima morda kdo kakšno idejo, kako Word pripravit do tega, da uporablja naš črkovalnik?

lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 20.01.2008 16:31:20
Re: mac office 2008
Uporaba slovenskega črkovalnika v Wordu Office 2008 je POPOLNOMA NEMOGOČA.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor-Žalec
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 01.02.2008 18:30:18
Kaj natančno pomeni "uporaba slovenskega črkovalnika" ? Ali je to spell checking?

Meni osebno je office 2008 zelo funkcionalen in še lep! Najbolj pa sem bil vesel programa Entourage, saj mi osnovni Mail nikakor ni bil všeč. Ampak to je moje mnenje!

LP

r.

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 01.02.2008 18:46:21
racka11 je napisal/a:
Kaj natančno pomeni "uporaba slovenskega črkovalnika" ? Ali je to spell checking?

Meni osebno je office 2008 zelo funkcionalen in še lep! Najbolj pa sem bil vesel programa Entourage, saj mi osnovni Mail nikakor ni bil všeč. Ampak to je moje mnenje!

LP

r.

Office 2008 je totalno zanič! Zanimivo je, da je počasnejši od Office 2004, čeprav se je ta poganjal v emulatorju Rosseti!!! Sram naj bo Microsoft! Zadeva je neuporabna za resno delo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 01.02.2008 19:02:32
MitjaP je napisal/a:
racka11 je napisal/a:

LP

r.

Office 2008 je totalno zanič! Zanimivo je, da je počasnejši od Office 2004, čeprav se je ta poganjal v emulatorju Rosseti!!! Sram naj bo Microsoft! Zadeva je neuporabna za resno delo.

Res je žalostno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 01.02.2008 19:22:28
Totalno zanič?? Meni se ne zdi! Res pa je da uporabljam največ word za seminarske naloge.

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 01.02.2008 21:13:32
Zaprisegam na Neo Office (Open Office)!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 01.02.2008 23:33:15
racka11 je napisal/a:
Totalno zanič?? Meni se ne zdi! Res pa je da uporabljam največ word za seminarske naloge.

Ja, totalno. Verjetno nisi nikoli imel PowerPCja in na njemu uporabljal Office2004. Tam je še deloval vredu.

Sploh pa od Office 2001 je Office za maca slabši in slabši. Vedno manj je optimiziran.

M.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 02.02.2008 00:47:07
No totalno zani ravno ne more bit. Resda je veliko počasnejši od 2004, ampak še vseeno se da na njem napisati kakšno enostavno besedilo. Pri meni je velik plus že izgled, ki pa je res všečen.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 02.02.2008 05:59:27
GraniX je napisal/a:
Pri meni je velik plus že izgled, ki pa je res všečen.

Upam, da se poslušaš....

Seveda je lahko totalno zanič: za resno delo je totalno zanič. Razultate v Excelu recimo račun 3x dlje kot je to počel 2004. In to na veliko zmogljivejši mašini!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 02.02.2008 07:48:12
Na PC sem delal z office 2007 in sem bil z njim zelo zadovoljen!
Na macu sem imel dosedaj 2004, zdaj pa imam 2008. Res je da odpira bolj počasi ampak se mi vseeno ne zdi zanič program, ker lahko delaš z njim praktično vse! Glede na to, da je ta program pisalo ogromno število ljudi, da je šel skozi mnoge teste in da so ga na koncu odobrili strokovnjaki, ne more biti zanič!? Počakajmo na kakšen "speed update" pa bomo videli. Če bi se v to temo vključil kakšen avtor programa, bi nam povedal zakaj je tako. Do takrat pa lahko laično iz tega izpeljujemo gostilniške debate!

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 02.02.2008 07:57:26
Račka, mogoče so tebi gostilniške debate znane. Meni niso. Jaz vedno baziram na podatkih. In podatek je, da je znatno počasnejši. Sploh pa se Officu v svetu priznava vedno manj veljave. Sedaj prihaja v ospredje OpenOffice. MS Office je zaenkrat v uporabi še v corporate okoljih, kjer ne uporabljajo Lotus rešitev (ki je tudi zelo razširjen). Državni organi prehajajo v večini na OpenOffice (recimo celotno sodstvo že uporablja OpenOffice). S tem bodo tudi corporate okolje počasi prisilili v prehod.

Ms Office pa je padanju. Tudi samemu Microsoftu se nasploh slabo piše.

To, da je 2008 počasnejši kot emuliran 2004, pa je konkretni indic, da je 2008 totalno zanič, hroščat. Pač da programerji niso znali napisati programa v XCode, kot ga je treba. Namreč njihovo prejšnje programsko okolje se od PowerPC verzije ne izdeluje več. Niti nimajo svojega programerskega okolja, pač pa uporabljali kupljenega.

Kolikor mene moja 12 letna Mac zgodovina ne vara, Microsoft še nikoli s kasnejšimi verzijami ni prinesel kakšnega upoštevnega speed bumpa.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 02.02.2008 09:10:35
Lahko...
Ampak trenutna ima MS rekordne dobičke in delnico v naraščanj, Apple pa delnico v padanju (za dobičke pa ne vem predvidevam pa da so dobri - vem da se iMac-i v zah. Evropi zelo dobro prodajajo - faktor 3x glede na prejšnja leta)
LP
Jablanator

Jablanator

Kraj: Amsterdam/Ljubljana/Komen
Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 02.02.2008 09:30:08
Komentarjev o gibanju delnic pa se raje vzdržite, ker so "na gostilniški" osnovi. Rast cene delnice tehnoloških podjetij - stanje ZDA je trenutno odvisna od drugih faktorjev kot pa samo dobičkov.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 02.02.2008 10:06:51
Sam sem malo sprobal office 2008 bolj iz firbca kot kaj drugega in pri tem je tudi ostalo. Osebno vedno skušam uporabljati mac programe nad katerimi sem čisto navdušen. Pri pages me edino moti oz. bolj druge kot mene, da ko exportam dokument kot doc, se dostikrat zgodi da pride do kakšni modifikacij...

Pri mac app mi je ravno všeč njihova filozofija, in človek jih res z veseljem uporablja. Konec koncev sem zato prešaltal na maca...Ko sem odpru Entourage me je začela boleti glava Very Happy

V kolikor pa bi se odločal za alternativno rešitev pa bi res verjetno poskusil OpenOffice oz. NeoOffice.

To pa je seveda samo moje mnenje Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 02.02.2008 10:34:37
Zame je office GUI še vedno eden izmed manj dodelanih vmesnikov.
Po tem kaj so naredili z office 2007 sem od office 2008 pričakoval več.

Funkcionalno sem prepričan, da so veliko stvari prenesli, vendar je implementacija mnogih zelo okorna.

Za primer bi dal pivot tabele, ki so v excel 2007 dosegle uporabnost, ko jih bolj ali manj lahko razume malce nadpovprečen uporabnik excela, medtem ko v excel 2008 ostajajo v dobi excel 2003.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 02.02.2008 10:56:12
MitjaP je napisal/a:
Državni organi prehajajo v večini na OpenOffice (recimo celotno sodstvo že uporablja OpenOffice). S tem bodo tudi corporate okolje počasi prisilili v prehod.

To je pa ZELO pohvale vreden podatek.
Ko bo še šolstvo presedlalo na OpenOffice bo pa sploh kul. Uporaba odprte kode v izobraževalnih ustanovah bi se morala se bolj spodbujati.

Upam, da bo OpenOffice za OSX kmalu normalno uporaben, brez potrebe X.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 02.02.2008 11:16:31
kenz76 je napisal/a:
Upam, da bo OpenOffice za OSX kmalu normalno uporaben, brez potrebe X.

Saj je:
NeoOffice

OpenOffice 2.3 beta ima native OS X GUI.

Septembra naj bi prišel OpenOffice 3. Več si lahko prebereš tukaj
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 02.02.2008 12:11:45
MitjaP - moj tekst ni bil namenjen kot osebna nota, temveč kot splošno vedenje računalniških navdušencev!
Jaz verjamem da ima vsak program svoje privržence in nasprotnike, ter da obstajajo vedno boljši a tudi slabši programi. Kam spada office 2008 jaz ne bom sodil, ker spadam med laične poznavalce!

Stevie Jabuk

Kraj: 1 Infinite Loop
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 02.02.2008 13:24:28
malce off-topic, popravek šlamparije, ki jo naredi office-ov installer

http://www.macuser.com/security/temporary_office_2008_helps_yo.php

Citiram:
The team at Microsoft’s Mac Business Unit (that’s MacBU to you) has issued a temporary fix for the file ownership snafu, though it doesn’t fix the problem that all the files are also set executable. Fire up Terminal in any administrator account and issue the following commands (on one line, each), entering your password when prompted:

/usr/bin/sudo /bin/chmod -R a-st “/Applications/Microsoft Office 2008” “/Library/Automator” “/Library/Fonts/Microsoft” “/Library/Application Support/Microsoft”

/usr/bin/sudo /usr/sbin/chown -h -R root:admin “/Applications/Microsoft Office 2008” “/Library/Automator” “/Library/Fonts/Microsoft” “/Library/Application Support/Microsoft”

So, that’s the fix.

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani