Jabuk
iPhoto 7 (arhiviranje)
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 19.01.2008 14:17:53
iPhoto 7 (arhiviranje)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok, imam en problem, oz. se ne znajdem Embarassed

V letu in pol se mi je na HD nabralo ogrooomno fotk (60k vecinoma RAW po 8MB) in muzike. Imam Externi HD in bi rad prenesel originale in recimo 3/4 knjiznice na ta zunanji disk, ampak, da bi preko iPhota lahko se vedno dostopla do njih. Tiste na HD naiMacu pa logicno izbrisal, da bi lahko pridobil prostor.

Ja, vem, vprasanje je totalno n00b, Embarassed

H V A L A

Stevie Jabuk

Kraj: Modrej
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 20.01.2008 10:03:38
jaz sem enostavno prenesel vse slike na zunanji HD in potem v iPhoto v zavihku advanced odkljukal naj ne kopira slik na računalnik. tako z iPhoto lahko gledam slike, ki so shranjene na zunanjem HD.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 20.01.2008 11:04:35
a sigurno ne kopira slik v Library - ker datoteka "iPhoto Library" se vseeno veca. kaj potem kopira tja? in ce sliko iz "moje" mape na disku izbrisem, je v iPhotu se vedno prisotna. Sad

jaz iPhoto ne uporabljam ravno iz tega razloga, da ne bi imel dupliciranih slik.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Modrej
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 20.01.2008 12:05:24
meni se iPhoto library ne veča, povečuje se samo datoteka (menim da so tam shranjene neke informacije o slikah - naj me kdo popravi, če temu ni tako). sicer je res, da je datoteka kar velika, vendar v primerjavi z velikostjo/številom slik je majhna.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 20.01.2008 13:22:35
@ddd: ze lepo in prav, ampak, ko bi prenesel slike iz HD na ext HD in nato izbrisal fotke na HDju in jih uvozil iz ext HD, bi moral se enkrat delati vse? ali bi mi iPhoto povzel vse prejsnje nastavitve. Fora je v tem, da imam vse lepo katalogizirano Sad

dodatek: kar bi rad, je to, da bi del knjiznice prenesel na extHD s cim manj dela in cim manj spreminjanja do katere bi normalno dostopal.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 20.01.2008 14:22:21
torej tole:
http://www.iphotobuddy.com/

Citiram:
iPhoto Buddy is a free OS X application that allows you to create, manage and switch between multiple iPhoto Libraries quickly and easily. The advantages of splitting your one large iPhoto Library into multiple, smaller ones includes improved iPhoto performance and flexibility in organizing your digital photo collection.

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani