Mac OS in mreža | |||||
Imam manjši problem...namreč v podjetju za katerega delam imajo celotno delovanje zasnovano na interni mreži, e-mail naslovi so na Outlook-u in tiskalniki prav tako v skupni uporabi...skratka vse temelji na Windows OS. Jaz (iz očitnih razlogov) ne želim preiti na PC in iščem rešitev, da bi lahko dostopal do e-mail-ov, podatkov in tiskal v mreži. Ima kdo podobne izkušnje oziroma rešitev. Hvala in lp Luka |
|||||
![]() |
|||||
Sam imam izkušnjo z občasno uporabo privatnega Maca v službi, kjer je cela mreža WIN računalnikov in printer v skupni rabi. Nikoli nisem ničesar nastavljal, pa mi je ob zahtevi printa (recimo iz Illustratorja) avtomatsko ponudilo printer v mreži. V System preferneces > Sharing imam obkljukano "File sharing" in pod options obkljukano "Share files and folders using SMB (Windows)". Ta funkcija sicer dovoli deljenje datotek PC uporabnikom in mislim, da pri printanju ne igra vloge Kolikor vem ima MAC po defaultu vključen velik nabor gonilnikov za printerje in ponavadi ni težav. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
http://support.apple.com/kb/HT3049 Nekje je omenjeno, da printerjev z imenom daljšim od 12 znakov, MAC ne prepozna avtomatsko. |
|||||
![]() |
|||||
Imam problem, namreč v Finderju mi ne pokaže računalnikov (nobenih) ki so prikljopljeni na mrežo (router). Na začetku (ko sem dobil Maca) je stvar delovala brez problema, sedaj pa se mi ne sanja več kje bi bil lahko problem. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
2x MAC OS Lion 2x Windows XP 2x Windows 7 Imam dva problema. 1. Windowsi v mreži ne vidijo MAC OS Lionov (oziroma včasih se pokažejo vendar zelo redko, praktično nikoli) 2. MAC OS Lioni redko vidijo v mreži ostale računalnike, problem je tudi ker rabijo celo večnost da osvežijo mrežo da sploh lahko vidim ostale računalnike v mreži, običajno ko prižgem računalnik MAC-a ni videti nobenega računalnika v mreži kar dolgo časa, ko pa jih končno vidim pa rabijo celo večnost da se povežejo da lahko brskam po računalnikih v mreži, včasih se na kakšen računalnik kar nočejo in nočejo povezati. Windowsi med sabo delajo odlično, brez problema in popolnoma brezhibno, tudi nastavite je bila enostavna, okli MAC-ov pa mi nikakor ne uspe ![]() Se da to kako rešiti ali je to, to in se je treba s tem sprijazniti? Rad bi da ko prižgem MAC-a da takoj vidim mrežo in da se lahko takoj povežem s podatki na katerem od računalnikov v mreži. _________________ 2014 MacBook Pro 13.3" Retina i5, 2.4 GHz, 8GB, 256GB iPhone 5 iPad Mini iMac 27" MacBook Air 13 Airport Extreme TV 3 |
|||||
![]() |
|||||
_________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
_________________ 2014 MacBook Pro 13.3" Retina i5, 2.4 GHz, 8GB, 256GB iPhone 5 iPad Mini iMac 27" MacBook Air 13 Airport Extreme TV 3 |
|||||
![]() |
|||||
Na Mac-u bi rad dal eno mapo in vse podmape in podatke v tej mapi v Sharing, problem pa je ker mi da v Sharing le glavno mapo, podmape pa moram vsako posebej dati v Sharing saj je na vsaki rdeč krogec z črtico v njem. Je možno kje označiti da ko dam glavno mapo v Sharing da so avtomatsko tudi vse podape v Sharingu ali je potrebno dodajati vsako posebej? _________________ 2014 MacBook Pro 13.3" Retina i5, 2.4 GHz, 8GB, 256GB iPhone 5 iPad Mini iMac 27" MacBook Air 13 Airport Extreme TV 3 |
|||||
![]() |
|||||
Jaz sem mislil, da je forum namenjen brezplačnemu svetovanju, zgleda, da nekateri to izkoriščajo v free reklamo... ![]() _________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey iPhone 4, 32Gb iMac 27", i5 mid 2011 Macbook Air 13, late 2008 New iPad , 32Gb WiFi iPod nano, 8Gb Apple TV 2013 Ipad Pro 64 Iphone X |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() _________________ 2014 MacBook Pro 13.3" Retina i5, 2.4 GHz, 8GB, 256GB iPhone 5 iPad Mini iMac 27" MacBook Air 13 Airport Extreme TV 3 |
|||||
![]() |
|||||
dodan je tale stavek: se da zelo elegantno in deluje vse. SI že kaj na Lionu nastavljal, ali je še vse po defaultu? Bo treba zacet brat malo ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Printer je v shared preko WINDOWSA in vsi računalniki lahko printajo iz njega.. Tudi v macu ga lahko vidim ter nastavim vendar zadeva ne dela? Prav tako tudi med nastavljanjem ne najde pravih driverjov in da kar univerzalne. lp |
|||||
![]() |
|||||
potegni za tvoj model tiskalnika gonilnike iz njihove internetne strani in namesti tisti gonilnik. Kaj pa imaš zaen tiskalnik? _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
na žalost prej nisem videl in da podam komentar dotični osebi. Če bi prebral vse moje poste in pomoč, bi videl da moj podpis ne služi za reklamo, ampak zgolj zato, da se identificiram z tem kdo sem in s čim se ukvarjamo in ni osebe tule na forumu, kateri bi dobil račun za moje storitve, s katerimi sem pomagal na forumu. _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
Najlepša hvala bom poizkusil.. Tiskalnik je Canon MF4150 |
|||||
![]() |
|||||
"The printed output may be incorrect because the printer information has not been acquired" in "Canon UFR II Printer Driver - Connection method not supported: - 9786" Pa sem šeenkrat vse preveril, izbrani so pravi driveri vendar ne dela.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |