Jabuk
Ne morem v sistem
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 24.10.2010 09:27:47
Ne morem v sistem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Vse je delovalo normalno, par dni nayaj pa pridem na comp in vidim, da ne morem v sistem. Uporabljam refit in v winse lahko pridem vmac os pa ne. Ko pride do logota apple se ne premakne nikamo. Kaj lahko naredim?

Verifz Disk in reair disk in permissions sem že naredil, pa je šlo ok.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 24.10.2010 13:20:53
Kaj pa kakšnega drugega uporabnika imaš ustvarjeno?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 24.10.2010 13:46:47
Nimam. Enkrat mi je šel še naprej pa se je potem ustavilo pri modrem oyadju in se ne premakne.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 24.10.2010 19:37:01
To na hackintosh sistemu?

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 25.10.2010 07:36:06
Ne...iMac
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 25.10.2010 08:30:12
Zakaj pa ne uporabiš kar Boot Camp?

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 25.10.2010 08:58:39
Uporabim za?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #8   Objavljeno 25.10.2010 10:19:44
DVD (SL ali L) not in držiš tipko alt... naj me kdo popravi, če sem se zmotil
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 25.10.2010 10:34:25
Imam občutek, da noben ni prebral prvega posta. Disk repair in verify disk sem že naredil - lahko še kaj drugega?

Ne razumem kaj mi bo bootcamp - napisal sem, da v winse grem lahko, v mac os pa ne. Winse pa mam jaz samo zaradi banke, na mac os pa imam kar precej dokumentov in nočem takoj na novo sistema dat gor, ker bom izgubil fajle.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 25.10.2010 10:46:02
jabuk je napisal/a:
Imam občutek, da noben ni prebral prvega posta. Disk repair in verify disk sem že naredil - lahko še kaj drugega?

Ne razumem kaj mi bo bootcamp - napisal sem, da v winse grem lahko, v mac os pa ne. Winse pa mam jaz samo zaradi banke, na mac os pa imam kar precej dokumentov in nočem takoj na novo sistema dat gor, ker bom izgubil fajle.

Ne bos izgubil datotek... ce ne bos brisal particije seveda... Lahko samo se enkrat cez namestis OS X (Archive and install) ... Med bootom drzis tipko C, da se boota iz CDja oz. DVDja in nadaljujes... vec >> http://www.wikihow.com/Reinstall-Mac-OS-X#Archive_and_Install

Aja... kaj pa je refit, ki je omenjen v prvem postu?

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 25.10.2010 10:51:18
Pozdravljen!

Kot je v navadi nekaterih uporabnikov, spet nisi navedel podrobnih specifikacij sistema in napake, ki si jo ogledujemo. Zdaj smo na točki znanja, kjer vemo, da imaš iMac, pomagala pa bi vsaj še različica nameščenega OS X-a, Windowsov (kar je pomembno za nadaljni postopek) in podobnega.

Na svojem Mac Pro sistemu sem imel v času Leoparda težavo podobnih razsežnosti. Ob vklopu računalnika se je vse ustavilo pri Apple logotipu, kjer se je spodaj obračal krog za nalaganje, vendar se niti po desetih minutah ni nič zgodilo. Ko sem "na trdo" izklopil računalnik (nekaj sekund držiš tipko za vklop) in ga ponovno vklopil, se je sistem brez težav zagnal, vendar je bila zadeva zoprna. Mene je rešila posodobitev na Snow Leoparda, kjer te težave več nimam, nisem pa v podrobnosti šel raziskovat, kaj je bilo narobe.

Zdaj k tvoji rešitvi. Najhitreje boš imel računalnik spet v funkciji, če investiraš v kopijo Snow Leoparda, v kolikor tega še nimaš. Sistem je definitivno potrebno naložiti na novo, reševati ga je zamudno in dokaj neuspešno (po moji izkušnji).
Če imaš na Boot Camp ali drugi Windows particiji dostop do spleta, si prenesi program MacDrive, ki bo omogočal tvojemu Windows sistemu branje in zapisovanje na OS X particijo diska. Ko ta program pridobiš, preprosto pomembne datoteke prekopiraj na varno (dovolj velik USB ključ, zunanji disk ali kar durig računalnik).
Če želiš zadevo s prenosom podatkov poenostaviti in imaš dva računalnika, ki jih lahko povežeš s FireWire kablom, poglej postopek za prenašanje datotek v Target Disk Mode.

Potem, ko spraviš podatke na varno, v CD-pogon vstavi namestitveni DVD za OS X, vklopi računalnik in takoj, ko zaslišiš "vklopni zvok", pritisni in drži tipko Option na tipkovnici. Ko vidiš meni, v katerem lahko izbiraš med particijami diska in CD-pogonom, tipko Option spusti in se s smernima tipkama pomakni na ikono s CD-jem ter pritisni Enter. Nadaljni postopek namestitve je bolj ali manj opisan med samo namestitvijo.

Poročaj, če se je stanje kaj izboljšalo.

LP,
BIG_Yack
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 25.10.2010 12:37:15
@jest, refit je program, ki ti na začetku ponudi izbiro med mac os in windows oz. med boot cd in podobno

@BIG_Yack, hvala za izčrpno poročilo. Danes sem naročil snow leopard in bom v parih dneh že lahko naložil novega. Se da tudi iz leoparda na snow leopard narediti update, brez izgube podatkov? Problem sva imela pa isti, le da meni ne pomaga nič oz. se na noben način noče premakniti. Tudi če dam ven iz štroma, pa probam 10krat. Včasih so mi potem tudi windowsi zamrznili preden sem prišel v sistem. Imam pa XP. MacDrive pa sprobam zdajle.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 25.10.2010 12:39:38
jabuk je napisal/a:
@jest, refit je program, ki ti na začetku ponudi izbiro med mac os in windows oz. med boot cd in podobno

Aha... zdaj mi je jasno, zakaj je nekdo ze prej vprasal, zakaj ne uporabis kar Boot Camp Smile ... Pa se mu pridruzim se jaz Rolling Eyes

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 25.10.2010 12:49:41
Refit mi je bolj simpatičen...počaka 15 sekund, da se odločiš ali pa izbere mac os. Pri boot campu pa moraš biti zraven ali pa mu povedati že prej kateri sistem. Je tako?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani