Jabuk
Težave z zagonskim DVD-jem Snow Leopard
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.10.2010 15:11:18
Težave z zagonskim DVD-jem Snow Leopard
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Preprosto sem ostal brez idej.

Prejšnji teden sem skušal ponovno naložiti Snow Leopard na moj Mac mini (late 2009). Vstavim DVD ki je bil priložen računalniku in mini začne klikat, zaganjat in ustavljat DVD, nakar se po 10 minutah ni zgodilo nič.

Kljub vsemu sem šel v meni pod Startup Disk in tudi tam DVD-ja ni našel.

Da bi testiral DVD enoto sem vstavil tri originalne filme na DVD-ju. Vse tri je odprl v trenutku in predvajal bp.

Ker sem bil prepričan da je očitno krivec sam DVD medij sem ga odnesel nazaj v trgovino, kjer so ga poslali na servis. Dobil sem tudi "nadomestni" DVD ker se mi je glede namestitve mudilo.

Doma vstavim posojen DVD v minija in zadeva deluje. DVD prebere, nastavim zadevo kot boot, restartam nakar mi javi da ne more namestiti OS X. Kolikor sem brskal po netu je krivec DVD ker ni model kateri je bil priložen mojemu računalniku. Očitno ima Apple to politiko da lahko priložen DVD koristiš samo na dotičnem računalu.

Ker sem želel zadevo imeti čim prej urejeno, sem prepričan da gre za zanič DVD danes kupil Retail verzijo Snow Leopard-a. Pridem domov, vstavim DVD in enaki problemi kot pri priloženem. Torej ni dejansko krivec medij temveč nekaj drugega.

Sedaj sem obstal na tej točki. Nimam pojma kaj bi bil problem in kako odpravit težavo. DVD enota sicer z izjemo teh dveh medijev deluje brezhibno. Hardware test ne morem pognat ker mi niti ne najde DVD-ja s katerega moraš pognat program (SL DVD).

Ima kdo kakšno idejo kaj bi bil razlog za omenjene težave??

Nazadnje urejal/a Otorinolaringolog Sob 23. Okt 2010 15:44; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 23.10.2010 15:20:17
Te DVD enote so kar konkretno izbirčne.
Tega najbolj ne podpiram, samo pri men je dolovalo:
Probaj DVD spucat z majco
jaz mam zaradi te izbirčnosti kr eno DVD enoto na kable od zunanjega diska priklopleno pa preko USB-ja, pa mi je na tak način uspelo spravit leoparda gor.
men je DVD enota uspela prebrat samo filme, pa muzike (pa še tiste samo kdaj)
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 23.10.2010 15:26:00
Hvala za odgovor. DVD kateri je na poti do servisa sem konkretno očistil z krpicami itd. in je bil problem še vedno enak. Danes pa sem kupil popolnoma nov DVD in je enak problem, torej DVD ni bil opraskan ali kako drugače umazan.

Nasploh mi je čudno kako sem lahko pred časom normalno z DVD-ja naložil Xcode, pred parimi dnevi pa ga niti prebrat ni hotel. Po nekaj minutah branja ga je izvrgel iz DVD enote.
Jabček

Jabček

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 25.10.2010 10:50:47
lahko da opticna enota crkuje ..

ce imas se v garanciji nesi na servis, ce pa ne; kupis zunanjo enoto in instaliras oz preko image fajla na disku

ce rabis pomoc, povej
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 25.10.2010 16:28:47
Pomoje da bo res Superdrive kmalu fuč. Sicer zunanje DVD enote nimam ampak se mi zdi škoda dat sedaj denar za zunanjo enoto če je sicer sploh ne rabim. V zadnjem letu sem mogoče 1x uporabil DVD.

Me pa zanima ali je mogoče preprosto odstraniti DVD enoto iz minija? Nameravam v kratkem zamenjati trdi disk pa bi sproti še Superdrive odstranil.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 26.10.2010 17:29:02
Ima kdo idejo kje bi lahko v Sloveniji dobil tole "DVD enoto" v katero lahko namestim dodaten disk?

http://www.newmodeus.com/pics/OBHD/OBHD-Matrix-6.html
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 27.10.2010 08:05:41
Otorinolaringolog je napisal/a:
Ima kdo idejo kje bi lahko v Sloveniji dobil tole "DVD enoto" v katero lahko namestim dodaten disk?

http://www.newmodeus.com/pics/OBHD/OBHD-Matrix-6.html

V Sloveniji pomoje nikjer... Jaz sem jo ravno vceraj narocil preko eBaya ...

Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 27.10.2010 10:25:31
Škoda ko nisi malo prej povedal bi lahko naročila skupaj. Confused
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani