Težave z zagonskim DVD-jem Snow Leopard | |||||
Prejšnji teden sem skušal ponovno naložiti Snow Leopard na moj Mac mini (late 2009). Vstavim DVD ki je bil priložen računalniku in mini začne klikat, zaganjat in ustavljat DVD, nakar se po 10 minutah ni zgodilo nič. Kljub vsemu sem šel v meni pod Startup Disk in tudi tam DVD-ja ni našel. Da bi testiral DVD enoto sem vstavil tri originalne filme na DVD-ju. Vse tri je odprl v trenutku in predvajal bp. Ker sem bil prepričan da je očitno krivec sam DVD medij sem ga odnesel nazaj v trgovino, kjer so ga poslali na servis. Dobil sem tudi "nadomestni" DVD ker se mi je glede namestitve mudilo. Doma vstavim posojen DVD v minija in zadeva deluje. DVD prebere, nastavim zadevo kot boot, restartam nakar mi javi da ne more namestiti OS X. Kolikor sem brskal po netu je krivec DVD ker ni model kateri je bil priložen mojemu računalniku. Očitno ima Apple to politiko da lahko priložen DVD koristiš samo na dotičnem računalu. Ker sem želel zadevo imeti čim prej urejeno, sem prepričan da gre za zanič DVD danes kupil Retail verzijo Snow Leopard-a. Pridem domov, vstavim DVD in enaki problemi kot pri priloženem. Torej ni dejansko krivec medij temveč nekaj drugega. Sedaj sem obstal na tej točki. Nimam pojma kaj bi bil problem in kako odpravit težavo. DVD enota sicer z izjemo teh dveh medijev deluje brezhibno. Hardware test ne morem pognat ker mi niti ne najde DVD-ja s katerega moraš pognat program (SL DVD). Ima kdo kakšno idejo kaj bi bil razlog za omenjene težave?? Nazadnje urejal/a Otorinolaringolog Sob 23. Okt 2010 15:44; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
Tega najbolj ne podpiram, samo pri men je dolovalo: Probaj DVD spucat z majco jaz mam zaradi te izbirčnosti kr eno DVD enoto na kable od zunanjega diska priklopleno pa preko USB-ja, pa mi je na tak način uspelo spravit leoparda gor. men je DVD enota uspela prebrat samo filme, pa muzike (pa še tiste samo kdaj) |
|||||
![]() |
|||||
Nasploh mi je čudno kako sem lahko pred časom normalno z DVD-ja naložil Xcode, pred parimi dnevi pa ga niti prebrat ni hotel. Po nekaj minutah branja ga je izvrgel iz DVD enote. |
|||||
![]() |
|||||
ce imas se v garanciji nesi na servis, ce pa ne; kupis zunanjo enoto in instaliras oz preko image fajla na disku ce rabis pomoc, povej |
|||||
![]() |
|||||
Me pa zanima ali je mogoče preprosto odstraniti DVD enoto iz minija? Nameravam v kratkem zamenjati trdi disk pa bi sproti še Superdrive odstranil. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
V Sloveniji pomoje nikjer... Jaz sem jo ravno vceraj narocil preko eBaya ... |
|||||
![]() |
|||||
![]() |