iPhone se ugaša ob uporabi neta (najdena začasna rešitev)!! | |||||
|
|||||
![]() |
|||||
Ce bojo kej ugotovili. |
|||||
![]() |
|||||
![]() stvar sem rešil tako, da sem zamenjal operaterja in siceer ker imam naročnino tako pri mobitelu kot pri tušmobilu in mi z mobitelovo sim kartico ni delalo (niti ta staro in niti ta novo) sem se odločil, da bom uporabljal tušmobilovo sim kartico v iphona, katera mi NE povzroča prav nobenih nobenih težavih.. res pa je zanimivo to. mobitelova simka (tudi ta stara in ta nova pametna) sta mi ugašale telefon med nalaganjem videa iz youtuba oz prebiranjem mailov oz brskanjem po safariju... testiral sem tudi simobilovo simko 2 dni v telefonu (telefon sem maximalno prešlatal: youtube preko edge in 3g, ravnotako gmail, safari) in se niti 1x ni ugasnil. na mobitelu sicer niso ničesar preverjali na moji številki, saj mi je tehnik povedal, da ni možno da je z mojo številko kar koli narobe...je pa izpostavil dejstvo, da so testirali iphona v njihovem omrežju (tako kot vsak telefon pred prodajo samega aparata) in se ni odrezal testa - imel je določene zadeve negativne - katere pa? ni mi povedal... očitno se tile novejši iphone NE razume dobro z mobitelovim omrežjem ![]() ![]() pač prisiljen sem uporabljat tušmobi na iphonu, kar mi sicer ni panike ker je hitrost ista edge od mobitela in tušmobila, problem mi je samo ta, da imam itak džabest paket na mobitelu in ne morem izkoristit tistega 1gb prenosa podatov... ![]() morda se mi uspe dobiti z tehnikom iz mobitela, da zadevo testirava še v njegovi prisotnosti da se tudi sam prepriča v to kar govoim/pišem... če ugotoviva z tehnikom kar koli sporočim, ker je nemogoče da je telefon kriv ali pa sim kartica!! to je dejstvo! če bi bil telefon kriv potem bi se ugašal tudi ko vstavim druga dva operaterja... če bi bila sim kartica kriva se ne bi dogajajo s staro in novo sim kartico isto.. in že samo dejstvo, da je to moj drugi iphone na kateremu se dogaja napaka z mobitelovo sim kartico pomeni, da se iphone in mobitelovo omrežje ne razumeta nekje...se pač ne ujameta in se telefon ugasne (kar pa je ITAK čudno ampak kaj čem). nimam razlage zakaj do tega pride.. aja pa še to bi dodal kar zna biti tudi zanimivo: če imam mobitelov sim kartico v telefonu in imam edge povezavo in si vklopim WLAN (pač domače omrežje) in gledam video youtube posnetke se mi tudi ugasne ČEPRAV vleče podatke iz wlana.... če pa dam na LETALSKI NAČIN in vklopim wlan domače omrežje in gledam youtube se mi pa NE ugaša ![]() če pa vstavim tušmobil/simobil simko in dam edge signal in vklopim wlan sem lahko po cele dneve na youtubu in se telefon ne izklopi!!! jaz bom začel jemati apaurine počasi ufff ![]() no toliko o temu, če bo imel še kdo težave z mobitelovo simko naj kar napiše tukaj, več nas bo - prej bo mobitel kej ukrenil in poskušal urediti zadevo na omrežju al kakor koli že, ker samo zaradi mene tega ne bo urejal (čeprav mislim, da sta na temu forumu še vsaj 2 uporabnika katerima se dogaja ista zadeva kot pri meri ampak se ne spomnim katera dva...) LP, sylver ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
ker če je tako da imam samo jaz je očitno z mojo številko nekaj narobe...nevem no....čeprav moja številka deluje normalno tudi v drugem iphonu (testirano). ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Govoril sem z eno zelo prijazno gospodično - povedal sem ji ČISTO VSE tako kot sem tukaj napisal v prvem postu. Šla je preveriti h tehnikom kateri so ji podali naslednji odgovor: Tehniki so seznanjeni z dejstvom, da imajo najnovejši iphoni težave ob povezovanju na internet in se nekateri ugašajo. Prejeli naj bi več prijav od nezadovoljnih uporabnikom. Večini se ugaša telefon (tako kot meni), drugim zmrzne med brskanjem itd... Vprašal sem, ali mislijo kar koli nadgradit omrežje ali prilagoditi za delovanje iphona, saj ima vedno več uporabnikov iphona v Sloveniji. Povedala mi je, da nima teh informacij ampak da se bo verjetno kej delali na temu. Nima podatka ne kdaj ne kako. Poklical sem na tušmobil, kjer sem jim povedal kakšne težave imam z mobitelovo številko v iphonu in vse podrobnosti. Povedali so mi, da so s tem seznanjeni, da se zadnji iphoni ne obnašajo najbolje v mobitelovem omrežju. Povedali so mi tudi, da imajo sami najbolj sodobno in zeleno omrežje, ki je enako kot ga imajo američani in zato iphone preverjetno in testirano delujebrez problemov v njihovem omrežju (tako kot dejansko je - ker mi z tušmobilovo številko dela 100%). Torej dokler mobitel ne bo popravil/prilagodil delovanje iphona v njegovemu omrežju bomo imeli nekateri uporabniki težave.... Toliko za en krat....sedaj sem 100% prepričan, da NI kriv noben program, noben jailbraik, nobena igrica..... ampak "le" omrežje od mobitela. Ampak ful zanimivo, saj ima mobitel najbolj močnejši signal in da do tega prihaja.... LP |
|||||
![]() |
|||||
Praviš, da zdaj uporabljaš TUŠ kartico. Pojdi nekam kjer se lahko z Tuš kartico priklopiš na Mobitel omrežje in sprobaš. Ker vem da v LJ to ni mogoče boš moral iti malo ven na en izlet. |
|||||
![]() |
|||||
Ko bom kej v priliki izven Ljubljane bom testiral na mobitelovemu signalu z tuševo sim kartico. sicer pa a misliš da bom s tem dobil podatek, zakaj se ugaša? npr tudi če se ugaša na mobitelovemu signalu s tuševo simko kaj lahko iz tega povlečem ven? in kaj če se ne ugaša na mobitelovemu signalu s tuševo simko? neke zaključke lahko še sedaj pred začetkom testa predvidevaš/mo? ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Sporoči kaj se je zgodilo na Mobitel omrežju z Tuš kartico. lp |
|||||
![]() |
|||||
Uporabljam 2 iphona 3g 8gb, in sicer en je star leto in pol kupljen v Italiji in drug 2 meseca - hrvaški in imam isti oz podoben problem kot sylver. stvar je sledeča Izbrano omrežje 3G. Pri italijanskem iphonu ob uporabljanju programa utorrent se telefon po kakšni minuti ugasne in je "mrtev" kakšni dve minuti, nakar se zažene v safe modu. In to se dogaja konstanto naprej. Sem probal z peer to peer programom (Limewire) in stvar deluje brez problema... Pravtako ni problema z brskanjem na netu in email... hrvaški isto 3g omrežje 1.napaka - telefonu naenkrat zgine omrežje, neglede kaj delaš na rač. brskanje, uporabljanje limewire-ja... 2.napaka - omrežje ostane ampak se izkolpi deljenje interneta (tethering) Sem uporabnik mobitela in oba telefona imata "pametni" sim kartici. Tako da moje mnenje je, da ni problem v operaterju ampak v telefonu samem oz. softwaru... lp |
|||||
![]() |
|||||
Jaz pa ne verjamem, da je problem v aparatu, ker zakaj se mi potem ne ugasne, ko uporabljam simko od Tušmobila ali Simobila? In to NIKOLI! Problem nastane samo takrat, ko uporabljam sim od Mobitela! Poskusi kupit eno predplačniško sim od Tuša (stane 3,99 eura, dobiš pa že 5 eurov na računu glih prav za testiranje), jo vstavi v italjanskega iphona in uporabljal utorrent - me zanima če bo mrtev? Jaz bom ta teden testiral naslednje: Z Tušmobilovo sim kartico se bom prijavil na mobitelovo omrežje in uporabljam mobitelov internet... če se mi bo še tam ugasnil ob uporabi interneta je potem več kot očitno, da je napaka na mobitelovem signalu... Sporočim takoj ko izvedem test. |
|||||
![]() |
|||||
Mobitel je zakon ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Moj jailbrejkan/unlockan iphone (hrvaski), se mi je redno ugasal (resetiral). Problem sem resil tako (po domace), da sem izklopil vnos PIN kode. lp. |
|||||
![]() |
|||||
Tudi če uporabljaš internet? Bom še to poskusil... Sicer pa nisem še testiral delovanje tuševe simke na mobitelovem signalu, ker sem v lj in nimajo več te možnosti (imajo samo svoje omrežje). |
|||||
![]() |
|||||
- uporaba tušmobilove številke v iphonu ne povzroča nobenih težav - uporaba simobilove številke ravnotako - uporaba mobitelove sim kartice (ko grem na internet se mi občasno telefon ugasne), preverjeno z 3 različnimi sim karticami od mobitela (2 pametni in ena stara sim kartica), ni važno ali uporabljam edge ali 3g omrežje ali celo wlan omrežje se mi na trenutke ugasne. Nekdo je napisal, da je ima iste težave z mobitelovo sim kartico in je zadevo rešil tako, da je na sim IZKLOPIL vnos PIN kode in da nima več težav. Pred 4 dnevi sem tudi jaz to naredil - torej na sim od mobitela ugasnil pin kodo in do danes testiral uporabo interneta = niti en krat se mi ni ugasnil =p~ Ne vem če je to pomagalo, vendar če pomislimo malo - ko sem uporabljal wlan omrežje in mobitelovo sim kartico in VKLOPLJEN vnos pin kode, se je telefon ugasnil kljub temu da sem imel na wlan (verjetno se je wlan omrežje za sekundo zgubilo in avtomatično preide na uporabo interneta preko 3g ali edge in se je v tej skundi telefon tudi ugasnil). Sedaj, ko imam IZKLOPLJENO vnašanje PIN kode, lahko uporabljam wlan tudi do 4 ure (v nedeljo sem gledal recimo 4 ure youtube filmčke - streaming preko wlana) in se telefon ni niti en krat ugasnil). Kakšen komentar/ideja/nasvet/vprašanje? ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
radi bi sporočil, da od julija letos uporabljaš tušmobil vesolje v temu istemu iphonu, v kateremu sem imel težave z mobitelovo številko (se je telefon ugašal ob uporabi interneta) in od julija do danes se telefon ni niti 1x ugasnil!! Pa vsak mesec uporabljal 2gb prenosa podatkov (ker paket vesolje ima pač 2gb vključeno na mesec). Kaj pa pravite sedaj na to? Je kriv telefon kot ste nekateri trdili? Zelo zanimivo, niti en krat se ni ugasnil pa ni važno al uporabljam gsm ali umts omrežje ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Npr. ena prispodoba. Imaš avto, ki ima defekt na hladilnem sistemu motorja. Avto bo normalno deloval, če ga uporabljaš v skandinaviji (nizke temperature)... ko ga pa pripelješ v južno Evropo pa kar naenkrat začne zakuhavat. Kje je problem? V južni evropi ali v avtu? ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
To je to. Samo sporocit sem hotu da ni moj iphone pokvarjen. Iphone je narejen za rabo in pravilno delovanje na vseh operaterjih in to je to. Ce pri enemu deluje pri drugemu pa ne potem vemo kdo je kriv. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - iPhone težave - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |