Koš - problem | |||
Katerikoli fajl izbrišem iz trdega diska, se ne prestavi v koš ampak se takoj izbriše. Naj bo to film, .rar, mp3, karkoli. Brez vprašanj, moj Mac pobriše vse. Če priklopim USB ključek in izbrišem kakšen fajl iz ključka, se normalno prestavi v koš. Kje je torej težava, kako naj pridobim nazaj stare nastavitve? Edina stvar, ki sem jo spreminjal v tej smeri je bila namestitev Paragon NTFS "programa", da lahko na ključke nalagam 4gb+ velike fajle. Prosim za pomoč. |
|||
![]() |
|||
ali ti kaj javi ko to naredis? lahko da imas probleme s trash folderjem. resitev: sudo rm -rf ~/.Trash (v terminalu). potem naredi se restart. |
|||
![]() |
|||
Kakšne nastavitve imaš tam? |
|||
![]() |
|||
@no9, cmd+del , vpraša ali zbriše ali pa sem si premislil (cancel). V primeru, da kliknem delete, gre fajl pa-pa (ne glede na velikost in obsežnost fajla). Poskusim tale nasvet s terminalom in sporočim rezultat. Update: ne pomaga. Koš se izprazni, to vidim tudi po podatkih o razpoložljivosti diska. Samo fajli se v koši nikoli ne pokažejo. Kot, da koš ne bi bil v uporabi. Vem, da bo prišlo do momenta, ko bom en pomemben fajl zbrisal in ga ne bo v košu ![]() Če ne bo šlo drugače, bom svojemu leto staremu MBP-ju ob rojstnem dnevu privoščil relaksacijo v toplicah (beri: na novo posnet OS). |
|||
![]() |
|||
probaj sledeča dva ukaza potem vpisat pe enkrat v terminal in naredi restart. 1. sudo rm -rf ~/.Trash 2. sudo rm -rf /Users/ime_uporabnika_ki_mu_ne_dela_koš/.Trash To sem zasledil napisano na apple support tukaj |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |