Samsung Galaxy S
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 06.10.2010 22:08:48 |
|
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 07.10.2010 06:44:52 |
|
kriskos7 je napisal/a: |
Aha si potem vseeno mal sprobal galaxija. Kako se ti je zdel v primerjavi s 4-ko?
Sem imel tudi sam namen najprej galaxija nabavt,ker sem ze obupaval nad zalogami iphonov,no vendar sem potem prisel do svojega.
Lpk |
Tako je naneslo... in firbec ni dal miru...  ... Me pa ni preprical. Kot prvo so uproabljeni materiali bolj svoh... sploh zadnji del, ki se zelo hitro spraska. Kdor pravi, da so podobni materiali, kot pri iPhone 3G/3GS, verjetno ni imel slednjega kaj dlje v uporabi...  ... Zaslon je OK... je dovolj obcutljiv... moti pa me predvsem to, ker je na voljo cel kup ROMov (neuradnih seveda, uradnega Froyota - Android 2.2 se vedno ni... ceprav ga obljubljajo ze nekaj casa)... noben pa ni idealen... Pri vsakem se najde kaksna pomanjkljivost... najbolj pa je motec ti. "lag" ... ki se pojavi obcasno... in imam obcutek kot da je vse zablokiralo... cez nekaj trenutkov pa je spet OK  ... Kdor pravi, da je z iPhone-om cel kup dela, da dobro dela, verjetno se ni imel v roki mobilnika z Androidom  ... Tukaj je tega precej vec... razen ce si zadovoljen s tistim, kar nudi ze "stock" ROM. Najbolj me je motilo to, da sem recimo izklopil prenos podatkov preko mobilnega omrezja... in naj bi delal samo preko WiFi. Dokler je prizgan je OK... ko pa gre recimo v "sleep" pa se najveckrat ne poveze vec v WiFi omrezje... ceprav je skonfigurirano. Potem je potrebno mobilnik ugasnit in spet pritzgat, pa sept dela dalje.... ali pa samo ugasnit in prizgat WiFi... potem se pa spet poveze sam. Rahlo motece... sploh glede na to, da sem navajen, da pri iPhone-u to enostavno deluje. Preden sem to pogruntal, mi je preko mobilne povezave ze prenesel ene 10 MB podatkov... in s tem naredil kar nekaj stroskov (dosedaj cca. 9 €)... ker na tej kartici, ki sem jo imel v Galaxyju nimam zakupljenega podatkovnega prenosa ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 07.10.2010 06:46:22 |
|
Sem ta del sporocila premaknil v novo temo ... ker nima nobene povezave s prvotno temo ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 07.10.2010 07:18:42 |
|
mogoče mal off, sicer ima žena samsungovega 5700 spico. aprat mi je še všeč, android se mi zdi pa totalen podn. vsaj v primerjavi z ios. medtem, ko bi ga (če bi ios ne poznal) verjetno primerjal z wm in bi ga hvalil vse povprek.
skratka, se podpisem pod jestovo izjavo. in nekako dvomim, da lahko aparat pripomore k boljši uporabniški izkušnji os-a.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 07.10.2010 07:25:54 |
|
Aparat vsekakor je pomeben dejavnik. Android je narejen tako, da potrebuje kar mocno osnovo, da sploh lahko "zadiha" ... Sem imel prej v uproabi ze par mobilnikov z Android... (Google G1, HTC Tattoo, ...) in pri cenejsih je razocaranje se veliko vecje ... ker imajo enostavno premalo resursov, da bi lahko Android nromalno deloval... poleg recimo zelo slabo odzivnih zaslonov na dotik, skoraj neuproabnih podnevi zunaj, na lep soncen dan,...  ...
Galaxy S je hardversko kar ustrezen... se mi pa zdi, da je OS se vedno v "plenicah" ... in bo potrebno se nekaj casa, da se stabilizira. Velik problem pri Androidu je tudi to, da je prilagojen za razlicen hardver in je verjetno tudi zato uproabniska uzkusnja lahko slaba... Android Market pa je poglavje zase. V Sloveniji namrec niti ne moremo uradno kupovati... veliko softverskih his pa tako prodaja svoj softver mimo Android Marketa... da bi se izoginili proviziji. Pri iOS je mogoce to ravno prednost, ker imajo tako sanso tudi majhne softverske hise in psoamezniki, da prodrejo na trg aplikacij, ceprav nimajo resurosov za promocijo. Prav zato so lahko aplikacije tako poceni, ker zasluzijo lahko kar nekaj dolarckov predvsem z kvantiteto  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 07.10.2010 09:58:29 |
|
No, tudi sam sem si za probat kupil Galaxy-ja in moram rečt, da je super. Res je, da je nekoliko več dela z prilagajanjem sistema, je pa zato tudi več opcij, kot pri iOS. To je treba vzeti v zakup.
@Jest: kar se wirelessa tiče...meni deluje tako kot na iPhoneu. Ko zaspi, se odklopi iz omrežja (wifi), ko ga prižgeš se avtomatsko takoj poveže nazaj vanj. Tako, da tukaj ni problemov.
|
 |
Jablanator
Kraj: M.Rakitovec |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 07.10.2010 09:59:31 |
|
Jaz se o vsem strinjam z Jest-om,samo glede wi-fi na Galaxy s oziroma njegove samopovezljivosti ne.Pri meni dela povsem ok,pravzaprav še nisem imel težav.Vedno se sam znova poveže ko pridem domov.Sicer sem imel iPhona že od leta 2008,in rečem da ga še nihče ni ujel.Seveda bom nabavil novega,samo da cena še malo pade,vidim na bolhi da vsak dan v povprečju okoli 10 evrčkov.Vem,nekje se bo ustavilo,a do takrat bom moral biti zadovoljen z Galaxy S 9000. LP
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 07.10.2010 10:01:11 |
|
altrax je napisal/a: | No, tudi sam sem si za probat kupil Galaxy-ja in moram rečt, da je super. Res je, da je nekoliko več dela z prilagajanjem sistema, je pa zato tudi več opcij, kot pri iOS. To je treba vzeti v zakup.
@Jest: kar se wirelessa tiče...meni deluje tako kot na iPhoneu. Ko zaspi, se odklopi iz omrežja (wifi), ko ga prižgeš se avtomatsko takoj poveže nazaj vanj. Tako, da tukaj ni problemov. |
Jaz sem probal z vecimi razlicnimi ROMi (Android 2.1 in 2.2) in povsod je bil problem prisoten... in kot sem ugotovil, nisem edini ... in ljudje cakajo na fix, ki bi to odpravil  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 07.10.2010 10:02:39 |
|
Zanimivo razmišlanje.. ni kaj, smo namreč na forumu ljubiteljev jabolk..
Pa vendar, ni vse jabolčno super fino.. Pa da ne bo spet hudega lajanja, mislim predvsem na uporabo in seveda na potrebe posameznika.
Sam sem ljubitelj jabolk, sploh iračunalnikov in pa tudi itablice..
Kar se tiče telefona in mojega rokovanja z njim, mi je popolnoma vseeno iz kakšnega materiala je, važno mi je, da me njegova uporaba zadovolji in mi ponudi, kar največ potrebujem.. in ker sem ljubitelj Googlovih izdelkov (mail, koledar, kontakti, picasa, maps..), je logično zame edina rešitev Androidni telefon.. in ja, preden se kdo oglasi, prve tri generacije itelefona sem imel.. je super telefon.
In sedaj ne menjam Galaxyja za nič na svetu.. pa mi je čisto vseeno, če se ljudje cele dneve igrajo s probavanjem, drsenjem in odzivanjem ekrana.. jaz telefona za takšne reči ne potrebujem. 
|
 |
Jablanator
Kraj: M.Rakitovec |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 07.10.2010 10:04:49 |
|
iPlo je napisal/a: | Zanimivo razmišlanje.. ni kaj, smo namreč na forumu ljubiteljev jabolk..
Pa vendar, ni vse jabolčno super fino.. Pa da ne bo spet hudega lajanja, mislim predvsem na uporabo in seveda na potrebe posameznika.
Kar se tiče telefona in mojega rokovanja z njim, mi je popolnoma vseeno iz kakšnega materiala je, važno mi je, da me njegova uporaba zadovolji in mi ponudi, kar največ potrebujem.. in ker sem ljubitelj Googlovih izdelkov (mail, koledar, kontakti, picasa, maps..), je logično zame edina rešitev Androidni telefon.. in ja, preden se kdo oglasi, prve tri generacije itelefona sem imel.. je super telefon.
In sedaj ne menjam Galaxyja za nič na svetu.. pa mi je čisto vseeno, če se ljudje cele dneve igrajo s probavanjem, drsenjem in odzivanjem ekrana.. jaz telefona za takšne reči ne potrebujem.  |
BRAVO!!!!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 07.10.2010 15:05:22 |
|
iPlo je napisal/a: | Zanimivo razmišlanje.. ni kaj, smo namreč na forumu ljubiteljev jabolk..
In sedaj ne menjam Galaxyja za nič na svetu.. pa mi je čisto vseeno, če se ljudje cele dneve igrajo s probavanjem, drsenjem in odzivanjem ekrana.. jaz telefona za takšne reči ne potrebujem.  |
Vsak ima pravico do svojega mnenja. Osebno sta mi pomembni obe stvari, z roko v roki: forma in vsebina! Pa ne samo pri telefonih, tudi pri drugih stvareh.
lpk
|
 |
Jabužiček helper
Kraj: iMB |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 07.10.2010 17:11:35 |
|
iPlo je napisal/a: | ...pa mi je čisto vseeno, če se ljudje cele dneve igrajo s probavanjem, drsenjem in odzivanjem ekrana.. jaz telefona za takšne reči ne potrebujem.  |
Pa menda nima Galaxy S slabse odzivnega ekrana kot iPhone? To me sokira, ker v Androidnem svetu velja za najbolj in najlepse odzivnega.
Daj povej iskreno, kaj so najvecje pomanjkljivosti Galaxy S nqpram iPhone 3GS, ce spregledas sinkanje z macom in se osredotocis na sam telefon?
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 07.10.2010 17:39:01 |
|
Štekanje, google market in spet štekanje.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ruše |
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 07.10.2010 18:51:43 |
|
meni se zdi da je odzivnost na galaxyju vsaj tako dobra kot na ifonu
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 07.10.2010 18:54:18 |
|
MacBookFan je napisal/a: | meni se zdi da je odzivnost na galaxyju vsaj tako dobra kot na ifonu |
V primerjavi s katerim modelom? Pri originalnem firmwareu? Zakaj potem vsi priporočajo lag fix?
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 07.10.2010 18:55:34 |
|
Ja da ne omenjamo kolk časa rabi da odpre "phone" in da dostkrat kar use zmrzne kot je rekel Jest in čakaš in čakaš.. Potem kar internet ne dela moraš resetirati ipd.. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 07.10.2010 20:19:55 |
|
ena hiša, en software in en hardware. to je tisto, kar dela ios tako zajebano smooth in kot je že jest omenil, zakaj je android pač ne-prilagojen. vsaj ne dovolj. enako je z m$ platformo. stacionarno ali mobilno. veliko pre-več strojnih resursev, da zadeva teče enakovredno odzivno.
mene je sicer tud že mal čas povozu kar se konkurence tiče, občutki ob uporabi applovih izdelkov pa so še vedno enako pristni, kot si bili prvič. fantastični. navajen sem da enstavno deluje brez tweakov in dodatne optimizacije. pa sem vsaj power user, če ne kaj več. in sem pre-srečen, ko ugotavljam, da mi ostaja čas za pomembnejše reči kot so vsakodnevno spremljanje "scene" in najnovejših tips & tricks, da zadeva deluje kot bi morala.
apple je zakon. res.

|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 07.10.2010 21:50:00 |
|
Prosim nehajte s tem... (brezvezna sporočila sem odstranil, ker postaja forum nepregleden).
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 08.10.2010 08:24:14 |
|
MaTiCeK je napisal/a: | iPlo je napisal/a: | ...pa mi je čisto vseeno, če se ljudje cele dneve igrajo s probavanjem, drsenjem in odzivanjem ekrana.. jaz telefona za takšne reči ne potrebujem.  |
Pa menda nima Galaxy S slabse odzivnega ekrana kot iPhone? To me sokira, ker v Androidnem svetu velja za najbolj in najlepse odzivnega.
Daj povej iskreno, kaj so najvecje pomanjkljivosti Galaxy S nqpram iPhone 3GS, ce spregledas sinkanje z macom in se osredotocis na sam telefon? |
Kar se mojih potreb tiče, Galaxy S nima pomanjkljivosti...
Kot sem že povedal, če uporabljaš googleove storitve je android najboljša varjanta.. in da ne govorim, da ga v parih korakih spremeniš v WiFi hot spot..
O štekanju pa nimam pojma.. zadeva laufa kot po maslu.. že z androidom 2.1..
In še enkrat, ker je res to boleča tema za ljubetelje jabolk, telefon potrebujem zato, da ga prilagodim svojim potrebam.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 08.10.2010 08:27:34 |
|
gpc17 je napisal/a: | Štekanje, google market in spet štekanje. |
Si pa imel res smolo, če ti je štekal Galaxy..
|
 |