MacBook Pro 15" (2,66GHz/ 4GB/ 500GB) | |||||||
Kupujem nov prenosnik in ogrel sem se za zgoraj naveden macbook pro. Potreboval bi ga za študij, arhitektura, kjer se ukvarjam s programi kot so autocad, archicad, rhino, cela adobe suita.... zanima me če ima kdo izkušnje z delom s temi programi na macbooku? Kako se prenosnik obnese pri 3D modliranju in rendiranju? Grafika zadostuje? Računalnik bi bil hkrati stacionarni , 3x ali večkrat tedensko pa bi ga uzeu na faks. Kakšen trdi disk naju uzamem (5400 ali 7200)? gledal sem tudi hp elitebook (8540w), ma kdo mogoče izkušnje s hp-ji?(vem, bustato vprašanje na slovenskem mac forumu... =)) Vsem se zahvaljujem za odgovore |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() je pa delovalo tudi na 2,2 pre-unibody modelu. uporabljam ArchiCAD, Rhino (zaenkrat je še v beti), Adobe CS3... za arhitekturo (ArchiCAD) pa je priporočljivo imeti še dodaten 24 coler poleg - ta ti lahko ostane doma, ko gre Mek na faks. disk je 5400 čisto dovolj. če želiš boljši performance, vzameš SSD. |
|||||||
![]() |
|||||||
7200 disk bo čisto ok, saj ti programi rabijo več rama ter "spodobno grafiko" ki jo macbook pro ima . Autocad pride final release nekje prihodnji mesec!
Vzami raje maca in se ne oziraj za hpji ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Imam veliko izkušnenj z HP in čisto vse so slabe (zakaj bi bil drugače na Jabuk.si) ![]() Npr. na takratni "top of the line" 8220-ki se doživljal menjavanje matične plošče vsake par mesecev, sicer pod garancijo ampak sem se je znebil po tretji odpovedi; Na še prejšnjem, prav tako "top of the line" nw9000 (ali nekaj takega, se ne spomnim več točno) inženirska napaka glede pozicije WLAN kartice, ki je povzročila kratek stik z matično ploščo, vsakič ko si dvignil laptop z eno roko... rešitev: odmontiranje vgrajene miniPCI WLAN kartice in jo nadomestiti z zunanjo PCMCIA, skratka katastrofa... Na Toshibo imam še nekak najlepše spomine in mi je tudi najdlje zdržala, četudi so bili problemi... Aja pa Lenovo mi ga je tudi sral, potem pa je itak se končala avantura z PC laptopi... Od leta 2008 dalje mi MBP17 dela brezhibno in niti ne razmišljam še o menjavi! |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
če ma še kdo kakšen nasvet (zaslon, dodatna oprema) al karkoli se lohk seveda še razpiše ![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |