iPhone 3GS restore na 4.0.1. | |||||||
imam ITA tovarniško odklenjen 3GS, želim pa storiti sledečo stvar: svoj jailbreakan telefon bi rad popolnoma restoral na tovarniške nastavitve z iOS4.0.1 - uspel sem dobit neka navodila kako to storit, preko iClarified sem poiskal in zloadal ustrezno ipsw datoteko, ki je zazipana. Potem zaženem iTunes, in kliknem na restore , vendar mi iTunes ne zaznajo ustrezne ipsw datoteke, ker je kot rečeno zazipana (če jo ekstrahiram, nič ne pomaga). Ima torej kdo kakšno idejo oziroma izkušnje, kako bi to zadevo pravilno izpeljal, brez da bi zbrickal telefon? Hvala za odgovore, lp |
|||||||
![]() |
|||||||
Če jih imaš, moraš spremeniti "hosts" datoteko, in sicer tako, da v novo vrstico (pod vsem obstoječim tekstom) prilepiš tole:
Mac: /etc/hosts Win: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts Nato odpreš itunes in pritisneš shift+restore(win) oz. option+restore (mac) in izbereš potrebno datoteko.
Če ti jo potegne v zip formatu jo lahko preimenuješ, tako da spremeniš datoteko iz .zip v .ipws ali pa uporabiš drug brskalnik. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Meni piše samo tole: SHSH: iOS4 3.1.2, 3.1.3,4.0,4.0.1,4.0.2 |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Drugače je pa simpl. Samo tisto vrstico dodaš v hosts file, iz tukaj http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750 preneseš 4.0.1 za 3GS, potem pa klikneš shift+restore(alt+restore če imaš mac-a) izbereš ta ipsw in to je to. Datoteke ne rabiš nič odpirat nič... Samo izberi jo v iTunesih. LP |
|||||||
![]() |
|||||||
Ok, se pravi storim sledeče: odprem hosts z notepadom, in odpre se mi sledeče: # Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name. # The IP address and the host name should be separated by at least one # space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # For example: # # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host # localhost name resolution is handled within DNS itself. # 127.0.0.1 localhost # ::1 localhost In pod zadnjo vrstico prilepim tole: 74.208.10.249 gs.apple.com ,in shranim oziroma prepišem prvotni zapis? Ali moram tud tisto lojtro dat spredaj? Prvič počnem kaj takšnega, ne bi rad kej po nepotrebnem za J***u ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
# 74.208.10.249 gs.apple.com z besedo: lojtra, presledek, paste in shrani? ![]() vse ostalo mi je potem jasno - zip datoteko z iClarifieda samo končnico popravim in iTunsi nardijo ostalo ![]() Jao res sm specialc za takšne stvari - se vid da pojma nimam:) Še dobr da tle nekateri obvladate ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Zadnja vrstica naj bo tko 74.208.10.249 gs.apple.com in samo shrani in restoraj... Poročaj če rata vse ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Kot že rečeno - spadam med bolj laične uporabnike, in nisem bil prepričan, če navodila za downgrade aplicirajo na moj namen, ker u bistvu jst ne bom downgradal, samo restore na obstoječo verzijo...zdej vidim da je postopek v bistvu isti:) |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |