Jabuk
iOS4.1 in iPod touch (MC008LL)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.09.2010 12:09:06
iOS4.1 in iPod touch (MC008LL)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Še vedno nisem updejtal svojega iPoda (32GB, 3G) iz iOS 3.1.3 na 4.1, ker me skrbi, da bo baterija preko noči šla v franže in ga bom moral filat vsak dan. Smile Zdaj ga namreč filam 1x do 2x tedensko (kdaj pa kdaj tudi bolj pogosto).

Tisti ki ste nadgrajevali svoje iPode in ne izklapljate WiFija ponoči: Ali baterija zdrži toliko kot prej ali se troši tudi med "spanjem"? Ali je delovanje iPoda kaj počasnejše (a la iPhone 3G)? Imam tudi dva iPoda 2G (8GB): Veljajo te ugotovitve tudi zanju?

Mučijo me namreč folderji za organizacijo aplikacij, drugo niti ne.
Hvala.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 23.09.2010 12:54:13
In zakaj bi po tvojem mnenju baterija zdržala manj???
Kaj je fora če izklapljaš wi-fi ponoči, ko imaš ekran črn ( sleep mode ) wi-fi itak ne deluje....
Delovanje je kvečjemu hitrejše ne pa počasnejše Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 23.09.2010 13:12:08
gpc17 je napisal/a:
In zakaj bi po tvojem mnenju baterija zdržala manj???
Kaj je fora če izklapljaš wi-fi ponoči, ko imaš ekran črn ( sleep mode ) wi-fi itak ne deluje....

FYI: WiFi "deluje" tudi ko je ekran črn. To je tudi bistvo "push" tehnologije, kot jo reklamirajo.

"Deluje" sem napisal, ker je dejansko večino časa izklopljen in se občasno sam od sebe skonekta, da preveri "push" obvestila. Preverjeno! Na verziji 4.0.x je to počel očitno prepogosto, ker nekaterim baterija ni zdržala niti preko noči. Baje naj bi bilo to na 4.1 popravljeno in to sprašujem.

Torej, kakšen je "battery life" na iOS 4.1 pri enaki uporabi v primerjavi z iOS 3.x. Še posebej me to zanima pri iPodu v standby-u.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 23.09.2010 14:39:17
WiFi NE deluje takrat, ko je v "stand by" naciniu... razen, ce je prikljucen na napajanje ... Takrat gre komunikacija preko GPRS/EDGE/3G povezave ... In bistvu "push" tehnologije je to, da informacije potisne (push) na iPhone in ni ptorebe po tem, da jih iPhone zahteva (pull)... Katera povezava bo pri tem uporabljena ni definirano ... Zaradi ohranjanja baterije pa v nacinu mirovanja (stand by) WiFi ne deluje, ker je preveilk porabnik energije... Pri iPodu so pomoje zadeve podobne... lahko pa, da je ravno zaradi tega, ker je WiFi edini nacin komunikacije z internetom, da pac deluje drugace kot iPhone...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ženska

Prispevek: #5   Objavljeno 23.09.2010 16:40:55
On govori o iTouchu in ne o iPhonu Very Happy
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 23.09.2010 18:00:58
jerca je napisal/a:
On govori o iTouchu in ne o iPhonu Very Happy

Saj sem na koncu dopisal... da lahko,d a so zadeve pri iPodu drugacne, ker je WiFi edini nacin komunikacije s svetom ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 24.09.2010 22:42:58
Za petičneže: iPod Touch se vsako uro (ko je v standby-u) za nekaj sekund skonekta na mrežo (če ne verjamete, si odprite WLAN log na accesspointu/routerju/DHCP serverju). To velja na iOS v3.x in imam dokumentirano s screenshoti.

@Jest: Pa mi prosim povej kako naj "push" tehnologija ve, da mora točno tvojemu iPhoneu/iPodu poslat en paket? Pa kjerkoli že je! Rad bi videl tisto tehnologijo! Kolikor so te stvari meni znane je "push" zaenkrat marketinški trik, v resnici tvoj iPhone/iPod "svet" sprašuje "a mate kej zame?" in to gre v obeh primerih preko IP (pa naj se ta prenaša preko WiFi ali GPRS/UMTS/HSxPA).

Pa smo zašli od teme: Ali se baterija na iPodu hitreje porablja po instalaciji iOS 4.1 kot se na iOS 3.x?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani