Spodbujanje nasilja??
Povej ti men stari kaj boš naredu ko bo k teb cigan prišel pa ti nož pod rebra porinu da mu daš denar?? Mu boš reku da naj ne spodbuja nasilja?
Nekej je če tega še nisi doživel, nekaj drugega pa če si se s tem že večkrat srečal. In da je cigan naložil na svoj telefon njegovih 40 evrov je kraja.
Zaradi dveh podobnih kret*** je moj kolega preživel 1 mesec na intenzivni negi. Če izbiram med enim letom zapora (več ga v SI že ne dobiš) in tem da sem resno poškodovan ali mrtev dosti raje izberem fizičen napad kot da sm jst na intenzivnem.
Mojih 0.02$. Ne rečem, sem konkretno proti nasilju ampak dandanes ne veš na kake bedake naletiš in s katerimi se žal ne moreš špilat mirovnika. Je pa res da za nekaj 10 evrov ne zganja sranja in mu raje daš denar. Jaz pa sem govoril za primere ko je ogroženo življenje (kar se pri cigotih hitro lahko zgodi če se jim kaj ne dopade).
Kar pa se tiče rasizma. Cigan je oznaka ki je dobila šele pred kratkim slabšalni prizvok. Dejansko so Romi podskupina, več različnih skupin skupaj pa tvori nadskupino Cigani. Majo tudi oz. angleži pravijo ciganom "gypsy". Torej je to samo ime skupine. Če vse besede "cigan" zamenjaš z Janez, Slovenec, Hrvat,.... ne bo sledu o rasizmu. Sem se pa osredotoču nanje ker je tudi avtor teme, tko kot jaz imel težave z njimi.