Nedobavljivost iMac-a ali nategancija??
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 08.01.2008 11:25:21 Nedobavljivost iMac-a ali nategancija?? |
|
Lep pozdrav,
pri enem od prodajalcev apple računalnikov imam že nekaj časa (2 meseca) naročen računalnik 24" iMac. Ker mašine še kar ni in tudi izogibajo se dajanju informacij, kdaj bo le ta dobavljiva, me zanima, če je res tak problem dobiti računalnike, ker malo sumim, da gre za dejansko nesposobnost prodajalca. Vse skupaj me že malo najeda, saj si nisem predstavljal take kalvarije ko sem se "zaljubil" v Apple. Je sploh računalnik pri kakem trgovcu dobavljiv v normalnem času, ali bom moral res ponj v tujino??
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 08.01.2008 11:28:17 Re: Nedobavljivost iMac-a ali nategancija?? |
|
lukiluke je napisal/a: | Lep pozdrav,
pri enem od prodajalcev apple računalnikov imam že nekaj časa (2 meseca) naročen računalnik 24" iMac. Ker mašine še kar ni in tudi izogibajo se dajanju informacij, kdaj bo le ta dobavljiva, me zanima, če je res tak problem dobiti računalnike, ker malo sumim, da gre za dejansko nesposobnost prodajalca. Vse skupaj me že malo najeda, saj si nisem predstavljal take kalvarije ko sem se "zaljubil" v Apple. Je sploh računalnik pri kakem trgovcu dobavljiv v normalnem času, ali bom moral res ponj v tujino?? |
Jaz bi probal še pri drugem in nakenslal prvo naročilo, če ti ta trugi da dovolj dobra zagotovila o roku dobave, ki ti ustreza.
Ogo
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Obala, tam kjer je morje :) |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 08.01.2008 11:42:20 Re: Nedobavljivost iMac-a ali nategancija?? |
|
Ogo je napisal/a: | lukiluke je napisal/a: | Lep pozdrav,
pri enem od prodajalcev apple računalnikov imam že nekaj časa (2 meseca) naročen računalnik 24" iMac. Ker mašine še kar ni in tudi izogibajo se dajanju informacij, kdaj bo le ta dobavljiva, me zanima, če je res tak problem dobiti računalnike, ker malo sumim, da gre za dejansko nesposobnost prodajalca. Vse skupaj me že malo najeda, saj si nisem predstavljal take kalvarije ko sem se "zaljubil" v Apple. Je sploh računalnik pri kakem trgovcu dobavljiv v normalnem času, ali bom moral res ponj v tujino?? |
Jaz bi probal še pri drugem in nakenslal prvo naročilo, če ti ta trugi da dovolj dobra zagotovila o roku dobave, ki ti ustreza.
Ogo |
jaz sem ga tko kto ti čakal 1 mesec....
....pol sem ga dobil....
....v tujini  (pa še 1 GB več za isto ceno je bil zraven)
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 08.01.2008 11:48:23 Re: Nedobavljivost iMac-a ali nategancija?? |
|
lukiluke je napisal/a: | Lep pozdrav,
Kateri trgovec pa je to? Da se drugi vemo, kje ne narocat  ...
Jaz sem ga narocil pri Aris Jabolko in je bil omenjen rok dobave 2 do 3 tedne. Dejansko sem iMaca prevzel 1 dan prej kot je potekel rok 3 tedne  ... tako da lahko pohvalim to podjetje ...
Sem pa ravno pri njih dobil najkrajsi rok dobave... Drugje je bilo povsod vec, skrajnost je recimo FMC, kjer je rok dobave 60 dni ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 08.01.2008 11:48:35 |
|
Hehe,
here we go again... Jah, naš distributer Appla je zelo nefleksibilen glede takšnih
reči... Če imajo na zalogi ni problemov, če želiš pa kaj posebnega pa čakaš in
čakaš...
V bistvu, mislim da imajo narejeno tako, da dobivajo Apple robo na recimo 2
meseca (govorim na pamet). In če "pozabijo" oddati tvoje naročilo boš čakal še
naslednja 2... Skratka, moje mnenje je, da rabimo enega distributerja, ki se recimo
poveže z Nemškim in naj na takšen način hitro dobavi tudi modele po naročilu...
Pobožne želje?
LP
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 08.01.2008 11:51:03 |
|
@Jest: pa se ti zdi tri tedne normalen dostavni rok? Če kaj naročiš drugje (Avstrija)
pride v najmanj tednu (ponavadi 2-3 dni)...
Mi pa drugače Aris Jabolko ni všeč, ker ne bi smel pregledati pri njih naročenega
MacBooka pred nakupom (pogledal bi rad mrtve piksle)... Kot kupovanje mačka v
žaklju...
LP
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 08.01.2008 11:53:24 |
|
LinuxMan je napisal/a: | @Jest: pa se ti zdi tri tedne normalen dostavni rok? Če kaj naročiš drugje (Avstrija)
pride v najmanj tednu...
LP |
če je normalen 24'' je to nenormalen rok...
ampak kot jaz vem ma jest 24'' extreme, tega pa je potrebo povsod čakat. No, na kaki 5 aveniji ti ga tkoj dajo če je treba 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 08.01.2008 11:55:50 |
|
LinuxMan je napisal/a: | @Jest: pa se ti zdi tri tedne normalen dostavni rok? Če kaj naročiš drugje (Avstrija)
Mi pa drugače Aris Jabolko ni všeč, ker ne bi smel pregledati pri njih naročenega
žaklju...
LP |
uhm, saj to ne moreš nikjer pregledat prej. če kaj ni ok ga pač neseš nazaj
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 08.01.2008 11:58:13 |
|
žaklju...
LP |
Za nase razmere je OK... Seveda pa za EU razmere ni OK... Ampak se lahko na glavo postavis pa ne bo nic bolje  ...
Tujina ni vedno najboljsa resitev... Ce kupujes privat in z gotovoino se mogoce... Sicer pa ni samo Apple tak... Tudi pri drugih "brand" proizvajalcih je ponavadi rok dobave 3 do 4 tedne... ce narocas kaj, kar ni na zalogi... in pri streznikih je recimo praviloma tako, da niso na zalogi...
Pomoje ce kupujes nekaj, kar je na zalogi, ni problema za pogledat pred nakupom... drugace pa odpres takrat, ko prevzames... in ce ni OK pac ne prevzames...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 08.01.2008 12:01:12 |
|
primoz75 je napisal/a: |
če je normalen 24'' je to nenormalen rok...
ampak kot jaz vem ma jest 24'' extreme, tega pa je potrebo povsod čakat. No, na kaki 5 aveniji ti ga tkoj dajo če je treba  |
Extreme varianta je ja... in je bil po pridobljenih poinudbah najkrajsi rok dobave pri Arisu... Sicer sem bil malo skepticen, ker imajo drugi precej dalsji rok dobave... a na koncu se je izkazalo, da sem bi po nepotrebnem skepticen  ...
Resda pri Arisu ni neka fensi šmensi trgovina... (vsaj ne tam, kjer sem prevzel - v Savljah... drugje nevem ce imajo kaksno trgovino)... ampak to me niti ne moti, ce je poslovanje OK in ce se drzijo tega, kar recejo...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 08.01.2008 12:09:14 |
|
Jest je napisal/a: | Za nase razmere je OK... Seveda pa za EU razmere ni OK... Ampak se lahko na glavo postavis pa ne bo nic bolje ...
Tujina ni vedno najboljsa resitev... Ce kupujes privat in z gotovoino se mogoce... Sicer pa ni samo Apple tak... Tudi pri drugih "brand" proizvajalcih je ponavadi rok dobave 3 do 4 tedne... ce narocas kaj, kar ni na zalogi... in pri streznikih je recimo praviloma tako, da niso na zalogi...
Pomoje ce kupujes nekaj, kar je na zalogi, ni problema za pogledat pred nakupom... drugace pa odpres takrat, ko prevzames... in ce ni OK pac ne prevzames... |
Hehe, in točno zato sem tudi jaz obsojen na naše trgovce (ker ne plačam z
gotovino).
Rad pregledam artikel pred nakupom (do zdaj so mi omogočili še vsakega) ker
se potem rado zgodi "izmotavanje" v stilu "pa saj 1 mrtev piksel je ok... za
uveljavljanje garancije so potrebni 3je na 1cm...". Tudi zakon o varstvu
potrošnikov se mi zdi, da pregled omogoča. Svoj nakup pregledam pred
plačilom, saj ko enkrat imajo tvoj denar se ponavadi kregaš da ti vrnejo
kupnino (nakar dolgo časa čakaš da ti jo vrnejo) ali pa čakaš na nov računalnik,
če ni na zalogi enakega modela. V vsakem primeru si v tem času brez računala
in/ali denarja.
LP
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 08.01.2008 12:11:46 |
|
LinuxMan je napisal/a: | Hehe, in točno zato sem tudi jaz obsojen na naše trgovce (ker ne plačam z
gotovino). |
in kaj ima to veze? a EU tretiraš kot tujino?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 08.01.2008 13:02:59 |
|
FMC ima tako dolh rok predvsem ker ima istega dobavitelja za Apple kot ga ima iStyle. now figure it out
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 08.01.2008 13:47:39 |
|
primoz75 je napisal/a: | LinuxMan je napisal/a: | Hehe, in točno zato sem tudi jaz obsojen na naše trgovce (ker ne plačam z
gotovino). |
in kaj ima to veze? a EU tretiraš kot tujino? |
Vem, da se da... ampak je precej vec komplikacij... pa se transportni stroski (ce nisi doma blizu meje)...
Potem je spet problem, ker verjetno v Avstriji ne dobis tipkovnice s sumniki... in spet, ce imas kaksen garancijski zahtevek je spet procedura...
Da se... ni pa tako enostavno... Pa tudi v tujini nimajo povsod vsega na zalogi... Konretno sem klical v Graz v Applovo stacuno in te konfiguracije niso imeli na zalogi... in naj bi bil rok dobave tudi tam nekje okoli treh tednov... Res pa je, da imajo vsaj standardne konfiguracije skoraj vedno na zalogi (iMac 20" z 2,4 GHz, 350 GB disk in 1 ali 2 GB RAM recimo)...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 08.01.2008 14:04:39 |
|
Jest je napisal/a: | Vem, da se da... ampak je precej vec komplikacij... pa se transportni stroski (ce nisi doma blizu meje)...
Potem je spet problem, ker verjetno v Avstriji ne dobis tipkovnice s sumniki... in spet, ce imas kaksen garancijski zahtevek je spet procedura...
Da se... ni pa tako enostavno... Pa tudi v tujini nimajo povsod vsega na zalogi... Konretno sem klical v Graz v Applovo stacuno in te konfiguracije niso imeli na zalogi... in naj bi bil rok dobave tudi tam nekje okoli treh tednov... Res pa je, da imajo vsaj standardne konfiguracije skoraj vedno na zalogi (iMac 20" z 2,4 GHz, 350 GB disk in 1 ali 2 GB RAM recimo)... |
Točno to... Obstajajo tudi razlogi za nakup v Sloveniji. Moj je (bil) recimo plačilo s
kreditno kartico na obroke... Tega v tujini (in EU) na mojo kartico ni mogoče.
LP
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 08.01.2008 14:05:40 |
|
Ma kaksne komplikacije?mogoce sem bolj jaz navajen, saj mi je trst blizje kot Lj
Predracun dobis povsod, lahko pa tud na kartico (od firme) kupis
Apple garancija je worldwide. Mogoce pa nasi trgovci tega (se) ne vejo...sam sem kupil MB Pro v ZDA, pa z servisom v Trstu ni tezav. Verjamem pa, da bi mel tezave pri nas.
Ce bi kaksen vec kupoval zunaj in se bi pol pri nas 'samo' tipkovnice prodajale bi se mogoce kdo vprasal kaj je tu narobe...(z uvoznikom?)
|
 |
Jablanator
Kraj: ©entrupert (8232) |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 08.01.2008 14:50:45 |
|
Womb je napisal/a: | FMC ima tako dolh rok predvsem ker ima istega dobavitelja za Apple kot ga ima iStyle. now figure it out |
Jaz sem pri njih preko weba naročil iMac-a, ker je bil poceni (enaka cena, kot v Avstriji). Naročil sem ga konec decembra in so mi dali zraven še wireless tipkovnico in upgrade rama na 2Gb.
Zadeva je bila dobavljiva v enem tednu, ampak se je zaradi praznikov zavleklo čez novo leto.
No, sedaj pišem z iMaca
Sicer pa je bil njihov odnos hudo dober - s FMCjem sem imel že prej opravke, ko sem delal na eni firmi, kjer so imeli njihove Dell-e.
Že takoj na začetku sem imel opravek z njihovim (FMCjevim) prodajalcem in Dellov nismo več nabavljali, tako da sem bil malce skeptičen kaj bo.
Sicer pa sem kupoval že ibook-a in mac minija, poleg Leoparda in iWorka pri drugi firmi s tričrkovnim imenom in njihova prijaznost ni ravno blestela.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 08.01.2008 15:36:19 |
|
Tole gotovo prebirajo... pa se bodo mogoce malo zamislili  ...
Vecja kot je firma, salbsi je ponavadi odnos do strank... saj se izgubi tisto, da ko si parkrat tam, jih ze poznas... oni pa tebe... in se da na drugacnem nixoju komunicirat... Je pa res, da se da vcasih pri vecjih firmah dobit kaksen € nizjo ceno ravno zato, ker imajo vec rezerve... ni pa to neko pravilo... ker po drugi strani pa majhni trgovci porabijo man sredstev za rezijo in fiksne stroske  ...
Poleg dobre cene je vsekakor vazen tudi odnos do stran... in nikoli nisem rekel, da velja rek: "stranka je kraj" ... prej bi rekel takole: "stranka je kralj, dokler se tudi obnasa kot kralj in ne kot barbar"
Upamo lahko, da se zadeve kaj izboljsajo na tej strani Alp... in bolj kot bomo glasni, prej se bodo trgovci streznili  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 08.01.2008 16:02:47 |
|
Jest je napisal/a: | Upamo lahko, da se zadeve kaj izboljsajo na tej strani Alp... in bolj kot bomo glasni, prej se bodo trgovci streznili ... |
Ali pa dobili konkurenco... Edino kar se mi zdi, da pri nas deluje...
S tem mislim na kakšnega vzporednega distributerja Apple robe...
LP
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 08.01.2008 16:04:48 |
|
LinuxMan je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Upamo lahko, da se zadeve kaj izboljsajo na tej strani Alp... in bolj kot bomo glasni, prej se bodo trgovci streznili ... |
Ali pa dobili konkurenco... Edino kar se mi zdi, da pri nas deluje...
LP |
Saj konkurirajo si ze sedaj med sabo... Prodajalcev je kar nekaj... problem je pomoje v tem, ker vsak zase nabavlja tam, kjer mu je najugodneje ali tam, kjer ima napeljane vezi... Manjka pomoje nek generlani uvoznik, ki bi skrbel logisticno za vse te zadeve... Verjetno je eden izmed vzrokov tudi dokaj majhno trzisce...
_________________ Lp
Thomas

|
 |