Iphone 4 vs. Samsung Galaxy S
|
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #61 Objavljeno 15.09.2010 22:47:13 |
|
@Scouser: Sicer ne vem, kaj je "pedrtošl", ampak tako kot lahko iPhona nosiš z ali brez "pedrtošla", lahko tudi Galaxy S nosiš z ali brez. Sem pa trdno prepričan, da bi pri enaki uporabi prej dobil Galaxy S praske kot pa iPhone 4. 3G in 3Gs sta pa imela bolj občutljivo zadnjo stranico.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #62 Objavljeno 15.09.2010 22:47:16 |
|
pa oba na dnevni, da ne rečem sončni svetlobi poglej
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #63 Objavljeno 15.09.2010 22:47:52 |
|
ocnop je napisal/a: | Scouser je napisal/a: | Žal dečki, ampak niti iPhone 4ka nima boljšega ekrana od Galaxy S (meni osebno je pri Samsungu boljši - to je odvisno od posameznika)
|
Kakšne buče pa ti trosiš? Kaj je odvisno od posameznika?
Na eni strani imaš AMOLED na drugi pa RETINA, poglej si malo lastnossti in to je to. Posameznik nima kaj praskati  |
Groza no. Kakšen fucking fanboy.  A sedaj ko je Jobs povedal za neko "RETINA" (to ni nobena tehnologija mimogrede - to je navaden LCD z napredno IPS matriko:wink: - to kar imajo boljši monitorji že ogromno let). Tako da ne meni mahat z raznimi RETINA ker gre
za navaden LCD z IPS matriko. Meni osebno ima pač Galaxy S boljši ekran. Tko da, sorry dečko, ker si naletel na poznavalca.
A ŠTEKAŠ? AMOLED lahko primerjaš z LCD IPS tehnologijo - retina sploh ne obstaja ampak je marketinško ime.
Ko izide iPhone 5ka me lahko quotaš -> naslednja generacija iPhone-a bo imela SAMOLED zaslon. 
|
 |
iPhone Doctor
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #64 Objavljeno 15.09.2010 22:51:49 |
|
Klanjam se pred tabo poznavalec matrik in LCD tehnologije
Nisem noben fanboy, za razliko od tebe sem "res" poznavalec telefonov ker razen Applovih poznam tudi vse ostale znamke saj jih servisiram po cele dneve.
Pa kar veselo naprej opevaj Galaxy S oz. pljuvaj po iPhone 4-ki...mi je cisto vseeno 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #65 Objavljeno 15.09.2010 22:55:03 |
|
ocnop je napisal/a: | Klanjam se pred tabo poznavalec matrik in LCD tehnologije
Nisem noben fanboy, za razliko od tebe sem "res" poznavalec telefonov ker razen Applovih poznam tudi vse ostale znamke saj jih servisiram po cele dneve.
Pa kar veselo naprej opevaj Galaxy S oz. pljuvaj po iPhone 4-ki...mi je cisto vseeno  |
Nisem nič popljuval (ni treba vsake kritike vzeti za napad - ne vem a ga Jobsu vlečeš, da si tak fanboy?  ). To da ti nekaj serviraš je pa milorečeno smešno, da bi te tole naredilo strokovnjaka. Kot ne naredi prodajalk v Mercatorju strokovnjakinj to, ker strežejo kruh.
Overall je še vedno iPhone (tudi 3gs) enostavno boljši, ne pa bučk tukaj prodajat, da ima iPhone 4 superioren zaslon.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #66 Objavljeno 15.09.2010 22:57:45 |
|
@Scouser: AMOLED ima dejansko prednost samo pri porabi energije... ampak je Galaxy S v celoti bolj požrešen od štirice, tako da potrebuje bolj varčen zaslon (čeprav tudi iPhonu ne bi škodoval). V večini karakteristik (resolucija, gostota pik, vidni kot, ...) ima pa od iPhona zaslon boljše karakteristike kot od Samsunga... čeprav sta zelo zelo zelo podobna za končnega uporabnika.
Sicer pa... iPhone bi verjetno že imel AMOLED, če bi Samsung lahko zagotovil dobavo v normalnih količinah... tako pa še za svoje telefone komaj izdelujejo AMOLED zaslone... kaj šele za ostale.
|
 |
iPhone Doctor
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #67 Objavljeno 15.09.2010 23:04:39 |
|
Ehh škoda besed, očitno so zate vsi Apple fanboyi ane
Tole je pa eden od mojih telefonov, še vedno v uporabi:

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #68 Objavljeno 15.09.2010 23:06:29 |
|
mikrohard: kot že rečeno. Stvar posameznika je to, kateri ekran mu je bližje. Meni je pač lepša slika na Galaxy S. Seveda je tudi iphone 4 med "creme de la creme". Je pa dejstvo da so specifikacije pri monitorjih od nekdaj bolj malo veljale - veliko bolj tip matrike - vedno je bilo dobro stestirati zadevo (podobno kot bedarije v stilu 2ms odzivnega časa in podobno). Predvsem barve in živost je nekaj zaradi česar je zame zmagovalec med trenutnimi ekrani jasen (tule samoledu ne konkurira popolnoma nič).  Nazadnje urejal/a Scouser Sre 15. Sep 2010 23:10; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #69 Objavljeno 15.09.2010 23:09:29 |
|
ocnop: klanjam se ti.  Od sedaj si moj idol.
Zakaj pa ti ne narediš kakšen deal z Brumnom? Ti bi mu lahko telefone servisiral, ker si tak maher 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #70 Objavljeno 16.09.2010 04:53:17 |
|
Pa mogoce bi naslednjic vtipkal "samsung forum", ker res ne vem, kaj hudica te tko vlece na jabuk.. Tehnologija? Design?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #71 Objavljeno 16.09.2010 06:11:02 |
|
ok, bom kot novopečeni uporabnik iPhone 4 še sam prislonil skledico tejle debati..
pred časom so v službi nekaterim ljudem nabavili galaxy s in sem se imel čas igrati ravno toliko kot sem se do sedaj s svojim iphonom.
občutek, drža:
- galaxy deluje veliko bolj plastično, na trenutke že skoraj cheap (stvar posameznika)
- verjetno stvar nastavitev, pa vendar: galaxy za vsako izbiro v meniju strese telefon (osebno zeeelo iritira)
odzivnost:
- kolikor so mi govorili bi naj imel takrat galaxy še verzijo androida, ki bi naj omejeval uporabo rama samo na 256 mb, tako da je bil v nekaterih segmentih galaxy res manj odziven
navigacija:
- plus bi dal galaxy za velikost zaslona
- osebno uporabljam iGo my way navigacijo, kjer pa galaxy nima podpre resolucije
galaxy oz. android podpira več nastavitev gui-ja (upam, da nisem tu kiksnil), podpira widgete idr. stvari, ki vplivajo na šminko in v nekaterih primerih na uporabnost telefona.
povzetek:
težko mi je reči, kateri telefon je boljši, oba sta prva liga. Mene je prepričal občutek in izgled, ter pretežna uporaba mac sistemov, zato sem nabavil iPhone 4
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #72 Objavljeno 16.09.2010 06:17:51 |
|
zakaj sem kupil iPhone?
zato, ker sync v povezavi z OSX dela tako prekleto dobro, da se človek kar zjoka od sreče. lahko bi kupil kakšen android al ka je, pa nisem ravno zato, ker pri applu vse deluje v nekakšni simbiozi, usklajeno, naravno, če hočete.
to je bil tisti faktor pri meni.
zdaj pa gnar na kup, pa po iPhone 4 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #73 Objavljeno 16.09.2010 06:51:21 |
|
Glede zaslona mi je cisto vseeno, kaksno tehnologijo uproablja (LCD, LED, OLED, AMOLED, CRT, ŽBLJ, MUFKO,... )... Meni je predvsem pomembno, da je display uporaben tudi zunaj, ko je soncno vreme... in tukaj zaenkrat AMOLED ni ravno blestec ... Kot je ze Mikrohard omenil, je AMOLED predvsem varcen in zna prikazati lepo sliko z živimi barvami... vendar le, dokler ni svetloba okolice premocna  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #74 Objavljeno 16.09.2010 07:26:54 |
|
Angus je napisal/a: | zakaj sem kupil iPhone?
zato, ker sync v povezavi z OSX dela tako prekleto dobro, da se človek kar zjoka od sreče. lahko bi kupil kakšen android al ka je, pa nisem ravno zato, ker pri applu vse deluje v nekakšni simbiozi, usklajeno, naravno, če hočete.
to je bil tisti faktor pri meni.
zdaj pa gnar na kup, pa po iPhone 4  |
tukaj se pa polnoma strinjam s tabo, tudi to je en ogromen plus za iPhone.
@Scouser: če tako hvališ in opevaš galaxyja in vseh ki ti povejo svoje argumente zakaj jim je iPhonov display boljši takoj zmerjaž z fanboyi potem ne vem kaj iščem na tem forumu? si prišel samo provocirat, ker si štirice izgleda ne moreš privoščit.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #75 Objavljeno 16.09.2010 07:42:04 |
|
sussi: kupim lahko tebe za kakšen mesec  Drugič si raje preberi poste, preden si pameten.
Groza kako ste bedni nekateri. Človek izpostavi eno lastnost konkurence, ki je boljša od iPhona, pa se že počutite ogrožene.  Ne mislit da je iPhone nenadkriljiv in v vsem boljši od vseh ostalih lol. Se vidi da ste neumni nekateri tule, če vas še Brumen nateguje 2 meseca.  Brez zamere.
Jest: na amoledu se zunaj precej slabo vidi, na samoledu se zunaj precej lepo vidi.
ks: dobro napisano 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #76 Objavljeno 16.09.2010 07:57:50 |
|
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #77 Objavljeno 16.09.2010 07:59:15 |
|
samsung bi naj bil telefon? 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #78 Objavljeno 16.09.2010 08:11:48 |
|
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #79 Objavljeno 16.09.2010 08:14:24 |
|
Scouser, dej še mene kupi 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #80 Objavljeno 16.09.2010 08:43:58 |
|
ja, daj nas kupi če si e tako pameten. Mislim da tebe boli da te je brumen kar dolgo nategoval ti pa si mu slepo verjel in zdaj pač nas ki smo se ga že ko se je predstavil izognili hočeš spravit v isti koš kot si ti in ostali ki vas je nategoval. Pa res ne vem kaj iščeš na tem forumu, če si tako strasten zagovornik galaxy-ja, ta forum je pač namenjem bolj applovim produktim, in ja zdaj nas boš spet enačil z fanboyi, itak.
|
 |