Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
RDP Lite....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 11.09.2010 20:47:12
RDP Lite....
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mogoče kdo ve kako naštimat, da deluje preko 3g?
Na netu piše, da naj bi to bilo omogočeno, meni nikakor ne uspe....

hvala in LP
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 12.09.2010 13:49:59
Imaš odprte in preusmerjene porte za RDP na modemu?
Se povezuješ preko zunanjega IPja?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 12.09.2010 18:50:48
ja, odprl vse porte....povezujem se preko ip-ja, ki mi ga izpiše na portforwarding.com....
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 13.09.2010 06:44:26
probaj iz računalnika preko interneta... mislim da ni problem RDP. Saj na RDP ne rabiš nič nastavit le ip vpišeš in to je to...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 13.09.2010 20:20:39
Živjo,

Jaz sem se danes igral s tem RDP-jem. Uspelo mi je nastaviti, da se lahko povežem na moj računalnik preko 3G, EDGE in WIFI-ja (wifi deluje lokalno in tudi iz drugih WIFI omrežij).
Celo usposobil sem WakeOnLan. Tako da lahko računalnikprižgem od kjerkoli preko 3G-ja /EDGE-ja ali WIFI-ja.

Fedor, če ti še vedno ni uspelo povej, pa ti opišem zadevo, da ne bom BV pisal če si že uspel nastaviti.

LP, Nejc
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 13.09.2010 20:24:41
kako deluje wakeonlan? ostalo mi je jasno
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 13.09.2010 20:48:11
Wake On Line sicer z dotičnim RDP-jem nima velike veze, ampak je to funkcionalnost tvoje mrežne kartice (torej če to opcijo podpira).

Če podpira, zadevo vklopiš nekako takole (novejše kartice, Win 7).
Start -->Control Panel --> System --> Device Manager. Poiščeš Network Adapters + poiščeš mrežno kartico (preko wireless zadeva ne deluje). Desni klik na tvojo mrežno --> Properties --> Power Managment. Pod tem zavihkom moraš imeti "Alow this device to wake the computer" v kolikor tvoja mrežna kartica to podpira in daš kljukico. Na starejših računalnikih je to potrebno nastaviti v BIOS-u.

To je kar je treba narediti na strani računalnika. Nato pa se povežeš na tvoj Ruter/modem karkoli že imaš in moraš forwardirati porte. Za klasičen RDP je dovolj port 3389 (ponavadi je prednastavljen če izbereš Windows Terminal Server in ti ni treba ročno pisati).

Če pa želiš vzpostaviti WOL, pa moraš forwardirati port 9 po protokolu UDP. Torej kar prileti na ruter in prileti na port 9 po UDP protokolu moraš preusmeriti na tvoj računalnik katerega mrežna kartica je prižgana četudi je računalnik ugasnjen (Magic Packet) in računalnikse zbudi.

moraš pa vedeti IP. če nimaš Statičnega IP-ja si vzpostavi brezplačno storitev DynDns, ki na hostname, ki si ga sam izbereš ves čas uploada tvoj IP.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 14.09.2010 06:28:11
kako pa spravim paket na portu 9 do rač?... ali pač ko se povezujem preko remote dam ip:9 ?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 14.09.2010 06:39:30
NTC je napisal/a:
Živjo,

Jaz sem se danes igral s tem RDP-jem. Uspelo mi je nastaviti, da se lahko povežem na moj računalnik preko 3G, EDGE in WIFI-ja (wifi deluje lokalno in tudi iz drugih WIFI omrežij).
Celo usposobil sem WakeOnLan. Tako da lahko računalnikprižgem od kjerkoli preko 3G-ja /EDGE-ja ali WIFI-ja.

Fedor, če ti še vedno ni uspelo povej, pa ti opišem zadevo, da ne bom BV pisal če si že uspel nastaviti.

LP, Nejc

legenda....
ja lepo bi prosil, če napišeš step by step kako si naštimal....

Hvala in LP
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 14.09.2010 22:42:38
Zdravo,
Danes mi žal ni uspelo odgovoriti. Daj mi samo povej a imaš dinamični ali statični IP. pa ti jutri napišem nadaljna navodila.

LP,
Nejc
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 15.09.2010 03:10:15
NTC je napisal/a:
Zdravo,
Danes mi žal ni uspelo odgovoriti. Daj mi samo povej a imaš dinamični ali statični IP. pa ti jutri napišem nadaljna navodila.

LP,
Nejc

statični....

lp
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 15.09.2010 14:57:15
Super, cela navodila sem imel že spisana, pa se mi je sesul browser kos em nekaj probaval =/ (*** Windowsi!)

OK, pa še enkrat.
Torej imaš statični IP, toliko lažje zate. Do računalnika lahko dostopaš preko tegaIP-ja, ali pa na http://www.dyndns.com registriraš brezplačno domeno kateri dodeliš tvoj IP.

Kar moraš nastaviti za RDP na računalniku je naslednje: Win 7(tudi na ostalih je isto) Start-->ControlPanel-->System-->Remote Settings in zavihek Remote. Tu pod Remote Desktop označiš željeno opcijo. Za 100% delovanje označi kar "Allow connections from computers running any version of Remote Desktop" Apply, OK.

To je na računalniku vse, razen če želiš računalnik zujati/prižigati na daljavo, pasi vklopi še WOL, po navodilih 2 posta višje.

Zdaj je treba konfigurirati router. Če misliš, da ga nimaš, je ta verjetno kombiniran v modemu, ki ti ga je priskrbel Internetni ponudnik.
Poveži se na IP od Routerja in vnesi uporabniško ime in geslo za dostop. IP dobiš tako da v cmd vpišeš ipconfig /all in prebereš številko pri Default Gateway (navadno nekaj v stilu: 192.168.1.1) poglej si pa še IP tvojega računalnika pod IPv4 Address (podobno kot IP routerja le zadnja št. je drugačna).
Prepiši IP routerja v spletni brskalnik in vpiši USname in Pass.
Če ne veš uporabniškega imena in gesla jih zgooglaj ("default username and password for *ime tvojega routerja*").

Odprl se ti bo vmesnik tvojega Routerja (Usmerjevalnika). Tu poišči Settings, Configuration oz. Security. nekaj od tega imaš sigurno, v enem od podmenujev teh opcij se nahaja Port Forwarding.

Izberi jo in dodaj nov port. Preusmeriti moraš vse kar po protokolu TCP in UDP pride na router po portu 3389 do tvojega računalnika, prav tako na port 3389. Torej kot povezavo kam naj zadeva gre (Internal Host) vpišeš IP oz ime tvojega računalnika (če ima tvoj router vsaj 5 pik, bo že sam našel računalnike, ki so trenutno priklopljeni nanj).

Navadno ima usmerjevalnik že nekaj prednastavljenih konfiguracij, če ima, poišči Windows Terminal Server ga izberi in potrdi.
Ta namreč naredi ravno to, kar ti potrebuješ.

Ko si ravno pri Port Forwardingu, pa lahko še urediš preusmeritev za Wake on LAN, če želiš prižgati računalnik iz oddaljene lokacije in se nato nanj povezati.

To narediš tako da dodaš nov Port za forwardiranje, le da nastaviš le za Protokol UDP na portu 9 (kar pride na router iz zunanje mreže po protokolu UDP in portu 9, pošlješ na tvoj Računalnik po portu 9).
Nekateri routerji tukaj ponujajo celo da vpišeš MAC naslov od mrežne kartice namesto IP-ja računalnika.
V tem primeru ga prebereš iz cmd-ja kjer si vpisal "ipconfig /all" najdeš pa ga nekaj vrstic nad IP naslovom, imenuje se "Physical Address". Napisan je z vezaji, vendar ga boš najbrž moral zapisati v obliki: AA:BB:CC....-torej z dvopičji. (Glej sliki):

Ko vse to nastaviš zadevo shraniš. Navadno se pod zavihkom System ali pa Configuration nahaja gumb Save Configuration/Commit in tudi Restart.

Ko se zadeva postavi nazaj mora vse štimati.
Zdaj pa na telefon, kjer zaženeš RDP Lite in pod host vpišeše tvoj Statični IP, ali pa domeno iz DynDns (V kolikor se povezuješ iz zunanjega omrežja- Beri: iz WiFi-ja, ki ni del tvojega domačega omrežja, iz 3G omrežja ter EDGE-ja), ki si jo dodelil tvojemu statičnemu naslovu.
Port mislim da je že po default-u nastavljen na 3389, če ni, ga popravi.

Če se nahajaš v lokalnem omrežju(Beri: na WiFi-ju, ki ga oddaja tvoj Router) vpiši pod host name enostavno lokalni IP (IPv4 Address iz cmd-ja) ali pa ime tvojega računalnika.

Če si vse uspel nastaviti kot je treba bi moral biti rezultat približno tak:

Pa še nekaj. Če želiš zadevo uporabljati tudi za WOL (Wake On Lan) in si v Power Management nastavitvah mrežne kartice obkljukal: "Only allow magic packet to wake the computer" moraš računalniku prej poslati ta "magični paketek", da bo zbudil računalnik.
Ker ga RDP Lite ne pošlje, ti svetujem, da preden zaženeš RDP Lite nastaviš na Home screen iPhona tole stran: http://mobile.wakeonlan.me kjer vpišeš MAC naslov tvoje Mrežne kartice in statični IP oziroma domeno in mu pošlješ ta magični paketek. (IP in MAC address se shranita, tako da naslednjič samo odpreš z namizja in klikneš "Wake Up my PC.

Evo, to je to. Če boš imel kakšne težave pri konfiguraciji, bom poizkusil odgovoriti v najkrajšem možnem času.
hint: tudi google ve veliko Wink

LP,
Nejc
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 15.09.2010 16:10:34
hvala za izčrpna navodila.....iz wi-fija ni problem, mi je že prej delalo.....
3g me jebe....
kaj za 3g vpišem external ip računalnika? 93.103.xxx.xxx ?
ker porte mam že od prej vse forwardirane....

hvala in LP
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 15.09.2010 16:45:40
Tako je, za dostop iz 3G omrežja moraš vpisati IP, ki ti ga dodeli ISP.
torej ta: http://www.whatismyip.com/ Saj za tega sem spraševal če je statični.
ker to je v bistvu IP tvojega ruterja, zato mora potem ruter to posredovati lokalnim računalnikom.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 15.09.2010 17:50:09
NTC je napisal/a:
Tako je, za dostop iz 3G omrežja moraš vpisati IP, ki ti ga dodeli ISP.
torej ta: http://www.whatismyip.com/ Saj za tega sem spraševal če je statični.
ker to je v bistvu IP tvojega ruterja, zato mora potem ruter to posredovati lokalnim računalnikom.

ja in ta ip vpisem v rdp in bi moralo delat....
ali moram se kam vpisat tale ip?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 15.09.2010 18:08:17
Samo v RDP in mora delat, ce je na ruterju nastavljeno tko kt sem opisu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 15.09.2010 18:13:51

Uploaded with ImageShack.us[/img]

evo.....in še kar ne dela...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 15.09.2010 19:13:52
hm, to je pa čudno. a lokalno pa deluje? se pravi z enega računalnika v mreži, na tega tvojega? z lokalnim IP-jem.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 16.09.2010 07:13:20
mas kaki firewall/nod internet security ali kaj podobnega... zna kaj blokirat...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 16.09.2010 07:54:49
xCore je napisal/a:
mas kaki firewall/nod internet security ali kaj podobnega... zna kaj blokirat...

firewall je izklopljen....bom probal dat še računalnik v DMZ.....
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani