Ste že videli "fn" "f11" ? Kliknite! Meni se zdi kar uporabno!
| Triki z vaššim macom. | |||||||||
Ste že videli "fn" "f11" ? Kliknite! Meni se zdi kar uporabno!
|
|||||||||
|
|||||||||
|
|||||||||
shift+ctrl+option+command+on/off
|
|||||||||
what does it do ? 5 gumbov naenkrat je strup |
|||||||||
naredi /OFF
|
|||||||||
[quote="icysr"]
mah... si videl tole? System Preferences/speech/text to speech in nato odkljukaš "speak selected text when the key is pressed" Nato nastaviš "key" in si zmagu! Nato označiš text, ki ga želiš prebrati in držiš okoli 5s. "key", ki si ga nastavil. Uležeš se na kavč in poslušaš!!! Upam da nisi to mislil. Lp.Sebastian |
|||||||||
Aja mimogred. Če si gdo želi ogladati Star Wars Episode IV in slučajno nima tega filma, naj samo v terminal napiš: "telnet towel.blinkenlights.nl" Malo počaka in uživa v filmu(Na malo grugačen način. Nažalost brez podnapisov)
No uživajte |
|||||||||
g00d 0ne! hahahah
|
|||||||||
Knock knock. |
|||||||||
v terminal napišite "say" in nato presledek in neko besedilo(v angleščini ) in kliknite enter.
Glas lehko zamenjate : System Preferences/speech/text to speech In nato izberete ime! Men je najboljši: " cellos" |
|||||||||
jej,odkrivamo toplo vodo!
|
|||||||||
a je komu jasno, kako bi nastavil da bi se glasnost zmeraj spreminjala po 1/4, brez da bi držal shift in alt |
|||||||||
meni prav pride to, da imam vcasih dock odprt in da se mi ne zapira nazaj.
cmd-opt-d |
|||||||||
Tale je meni hudo uporabna:
Cmd + Ctrl + D = show dictionary definition of the word your cursor’s hovering over |
|||||||||
hm...meni ne dela? Kako to? |
|||||||||
V Safariju dela...
|
|||||||||
kliknem v safariju cam.ctrl.d in se nič ne pokaže/zgodi |
|||||||||
A imaš zadnjo verzijo?
Meni nad tvojim nickom napiše tole: ![]() |
|||||||||
iseba -> hovering
Najprej kurzor postaviš (in nič klikat) nad besedo, ki te zanima. Potem pa na tipkovnici stisneš tisti shortcut. Brez klikanja z miško. |
|||||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |