Mislim, da nismo take ovce ... | |||||
Gre za nadaljevanje, oz. povezano temo na: http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=148973#148973 Torej, včeraj sem probal "postavit" v polni funkcijonalnosti Microsoft-ovo storitev Live na ThinkPad laptopu z original Windows XP. Odprem Live (hotmail) račun in ob pogledu na storitve zadeva obeta ... mail, koledar, kontakti, SkyDrive 2GB in celo Live Office ... cool. Potem zaženem Outlook 2007, da bi zadevo polinkal in ... bemtiš, ne gre!!!! Brskam po forumih in iščem in ugotovim, da potrebujem Hotmail Connector, da polinkam storitev Live (Microsoft) in Outlook 2007 (Microsoft). OK, pa naj bo, čeprav je bil priokus že precej grenak. Izdelka istega (globalnega in joh in sploh) podjetja rabita še nek konektor, da zaživita. Po navodilih snamem ta Connector, ga inštaliram, poženem Outlook in ta me vpraša ali želim dodati Hotmail račun (pač kot v navodilih)? Ma SEVEDA! . . . Tema! Noče in noče pognati konektorja, da bi dodal ta Live account! Obupam. Potem, pomislim, da bi "ipak" probal mountat SkyDrive. Spet iščem in iščem po forumih, Googlam ... in ugotovim, da je to nemogoče, oz. ni podprto s strani Microsofta. Edina varianta, da koristiš SkyDriva je preko brouserja!!! DropBox tu ni tema, hotel sem celovito rešitev. Po vsem tem sem obupal. Nisem poizkusil niti, če se da shranjevat Office dokumente direktno v Live Office (kot to lahko narediš z iWork in iWork.com) in seveda nisem poizkusil niti Live Service na telefonu. Zaključek prvega poizkusa ... Apple in MobileMe zmaga, pa čeprav za 80€/leto! Kakšne so vaše izkušnje z LIve ali katero drugo podobno zadevo? Kako ste pristopili ... deluje, sinhronizira? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Res je, pa čeprav za vsem stoji supertruperinjohinsploh Microsoft! |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Saj je OK ... po mojem smo že preveč "pretrešali". Jaz sem pač le opisal mojo izkušnjo (pričakovanja) so bila kar velika a se ni izcimilo kar sem pričakoval ... čeprav je potencial ogromen za Microsoft. Na kratko: Nije lice dalo, što je dupe obećalo! No, sedaj en dan, se bom spravil preizkusit servis in prijaznost Googla in Ovi-ja ... pa da vidimo. |
|||||
![]() |
|||||
Ne vem kako dela MS stvar, ampak tudi Google deluje odlicno v navezi z iPhonom in Macom - tu govorim o kontaktih, ki jih lahko syncas Mac (samo v nastavitvah AddressBooka vpises Googlov account) in pa koledar, ki se tudi synca. Lahko tudi preko pusha. Googlov mail lahko uporabljas tudi z Mailom. |
|||||
![]() |
|||||
kako kej kaze microsoftovemu smart-surface? A je kdo to cudo vidu ze od blizu? |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |