PC versus Mac :)
|
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #101 Objavljeno 11.08.2010 14:02:56 |
|
@hhsk imel sem v mislih primerjava vista-win7. Tudi jz bi meu na laptopu mac os x, ampak na žalost ne dela wireless.
Edit: Podoben prenosnik imava  Moj ima sam mal močnej proc, pa 2giga rama.. Grafo mava pa isto če se ne motm to integrirano 915??
Pa mrežno maš ti 2915 js pa 2200.. Kako si porihtu da ti use dela OK?
Men gre na k*, k wireless ne dela in naredi laptop neuporaben 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #102 Objavljeno 11.08.2010 14:08:24 |
|
use dela, jaz mam wifi 2200 intel, samo teli driverji ne delajo z enkripcijami, tko da mam blockane mac addresse.
sej da ne boš kej mislo, sem z odgovorom na tvoj quote sem odgovarju celmu forumu, da ne bo sam UI gor UI dol.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #103 Objavljeno 11.08.2010 14:10:02 |
|
Kere driverje pa maš? Men sploh še omrežja ni hotu najdt.. Pisal je da išče, pa si ga lahko pustu 100 let pa jih ni najdel.. Ne dela ni WEP?
Kako si pa grafo zrihtu da dela tko k mora? 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #104 Objavljeno 11.08.2010 14:10:44 |
|
pošl mi mail na zs
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #105 Objavljeno 11.08.2010 14:16:57 |
|
Sem 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #106 Objavljeno 11.08.2010 14:31:01 |
|
@token
Ja za viruse, ki se tihotapijo v naš računalnik po večini nisem kriv jaz ampak celotna familija, ker vsak dela svoje stvari ki pa tudi niso ne vem kako varne. Jaz sem pa zadolžen za brisanje virusov in priznaj da brisati jih pa je problem. Ker en antivirus ne bo nikoli našel vseh virusov. Če pa dva uporabljaš se pa med seboj v lase skačeta. Tako da ponava brišem z enima nato pa enkrat mesečno tistega odinštaliram in novega nasnamem in nato pobrišem ostalo svinjarijo. Potem pa spet tega odinštaliram in starega nazaj gor. No tega nisem na macu nikoli rabil početi razen če sem komu posodil usb ključ sem z mac antivirusem pogledal če se je gor zaredil kak virus.
Drugače pa glede na to da sem se motil mi probaj v enem postu razložiti + in - lastnosti na macu in + ter - o PC-jih. Pa tudi kaj ti gre pri ostalih mac uporabnikih na živce. Ker meni se tako zdi kot da smo ti dosadni (v blagi oblik) vsi na tem forumu in se nekaj usajaš (v blagi obliki) vendar zgleda da sem te narobe razumel.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #107 Objavljeno 11.08.2010 14:55:38 |
|
klemn je napisal/a: | @token
Ja za viruse, ki se tihotapijo v naš računalnik po večini nisem kriv jaz ampak celotna familija, ker vsak dela svoje stvari ki pa tudi niso ne vem kako varne. Jaz sem pa zadolžen za brisanje virusov in priznaj da brisati jih pa je problem. Ker en antivirus ne bo nikoli našel vseh virusov. Če pa dva uporabljaš se pa med seboj v lase skačeta. Tako da ponava brišem z enima nato pa enkrat mesečno tistega odinštaliram in novega nasnamem in nato pobrišem ostalo svinjarijo. Potem pa spet tega odinštaliram in starega nazaj gor. No tega nisem na macu nikoli rabil početi razen če sem komu posodil usb ključ sem z mac antivirusem pogledal če se je gor zaredil kak virus.
Drugače pa glede na to da sem se motil mi probaj v enem postu razložiti + in - lastnosti na macu in + ter - o PC-jih. Pa tudi kaj ti gre pri ostalih mac uporabnikih na živce. Ker meni se tako zdi kot da smo ti dosadni (v blagi oblik) vsi na tem forumu in se nekaj usajaš (v blagi obliki) vendar zgleda da sem te narobe razumel. |
Pa kaj za vraga delajo tvoji domači na računalniku? Fak, tud moja sestra, ki ni ne vem kako vešča z vsemi stvarmi na PC-ju, v enem letu ni dobila NITI ENE pizdarije na računalnik. Pa je stalno na internetu, tudi izven doma (prenosnik).
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #108 Objavljeno 11.08.2010 15:16:13 |
|
- iPod nano 1G pri normalni obrabi spraskana sprednja stran do te mere da ni bilo mogoče brati z zaslona naslove pesmi
- iMac 3x zaporedoma zataknjen pixel (moder, rdeč, rdeč), serijske številke so se razlikovale
- iMac lise prahu pod zaslonom
- Time Capsule in njen zanič napajalni sklop (online register vseh mrtvih TC)
- Mighty Mouse in nje težave s kroglico
- iPhone 4 in zanič sprejem signala
- Macbook in (pre)občutljiva bela plastika
- piskanje/brnenje AE enote
- zanič DVD pogon v Mac Miniju
- iPod touch 2G & 3G in odstop stekla na sprednji strani (zaradi slabe gume ki obdaja steklo in aluminij)
- porazna kvaliteta zvoka in-ear slušalk prejšnje generacije
Vse to se je zgodilo meni oz. parim kolegom. Če bi vse to odštel, odštel še ceno (ki je v bistvu varovalka oz. s katero uravnavajo tržni delež na trgu) bi lahko rekel da sem zadovoljen z Applom.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #109 Objavljeno 11.08.2010 15:44:07 |
|
@klemn: ne si narobe razumel da mi grejo na zivce.
kot ze povedano javni racunalniki oz. racunalnik, ki ga koristi masa ljudi bo prej al slej zrtev virusov in hitrejse obrabe, vec userjev pomeni vecje stevilo ranoraznih programov, ki jih potrebujejo za delo, se pravi hitrejse bo racunalnik podlegel sluggish delovanju, upocasnitvi itd.
jaz osebno ko sem uporabljal dobro leto W7 nisem niti AV mel instaliranega ker mi je jasno da virus ne pride sam k teb, v 99% primerov je vse odvisno od userja ali bo kliknu na ta link in si pogledu ta in tist p0rn klip ali je pa naiven in res misli da ga caka jesusPhone ce klikne na banner ker trdi da je mijonti obiskovalec
mel sem FW prizgan zaradi dolocenih zadev to je pa to, na vsake tolke casa sem pa opravil online virus scan. recimo 2-3 na leto in nasel nic nesnage.
@hhsk; defragmentacija in repair permissions so popolnoma locene zadeve. in samo v vednost Maci so potrebni defragmentacije in to ornk oz ce hoces narest proper defrag moras bootat ven iz sistema in naresti defrag, ki lahko traja vec ur skupi ( se najboljse ce das cez noc}. preverjeno na vseh mac masinah, ki sem jih imel. kar pomeni da tudi pri macih glave v diskih skacejo iz enega konca na drug ker preprosto morajo ce hocejo brati dolocen file.
Itunes so pa tako ali tako preferenca, kar ti bolj pase, meni osebno odgovarja in jih uporabljam, me pa tut moti dost stvari npr. da ne embeda artworka v same file, da scasoma rata slugish, da ne podpira flac formata...na winsih pa itak foobar, ki pokosi ama cisto vsak audio player.
Citiram: | kar je windows userju zelo težko sprejet |
v zivljenju se nisem dozivel da bi slisal kaksnega W userja da bi se pritozeval ker ne more premetavat programov is ene mape v drugo in to predvsem verjetno ker jih ni potrebno. tut na macu ne vidim sile
in W7 je boljsi in bolj izpiljen OS od prejsnjih verzij, sam dobre kritike se sirijo in tudi to da je nahitreje prodajan OS vseh casov dosti pove. ocitno je le zaleglo da se je gates pobral dol.
se pa vsak OS scasoma upocasni, tut OS X ni imun na to in ravno zaradi tega sem ga 2dni nazaj na novo nalozil. dela k strela
PS: ko smo ze lih pri defragu
tole z iDefragom tam cca 1-2h v offline mode-u seveda. pa redno skrbim za defrag. sam qrc se iak zmer raztrosi okol po disku
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #110 Objavljeno 11.08.2010 18:37:56 |
|
cannondale je napisal/a: | - iPod nano 1G pri normalni obrabi spraskana sprednja stran do te mere da ni bilo mogoče brati z zaslona naslove pesmi
- iMac 3x zaporedoma zataknjen pixel (moder, rdeč, rdeč), serijske številke so se razlikovale
- iMac lise prahu pod zaslonom
- Time Capsule in njen zanič napajalni sklop (online register vseh mrtvih TC)
- Mighty Mouse in nje težave s kroglico
- iPhone 4 in zanič sprejem signala
- Macbook in (pre)občutljiva bela plastika
- piskanje/brnenje AE enote
- zanič DVD pogon v Mac Miniju
- iPod touch 2G & 3G in odstop stekla na sprednji strani (zaradi slabe gume ki obdaja steklo in aluminij)
- porazna kvaliteta zvoka in-ear slušalk prejšnje generacije
Vse to se je zgodilo meni oz. parim kolegom. Če bi vse to odštel, odštel še ceno (ki je v bistvu varovalka oz. s katero uravnavajo tržni delež na trgu) bi lahko rekel da sem zadovoljen z Applom. |
1. To je pa res normalna uporaba ja
Ostalo pa... nič ni popolno ne. Sicer pa se gre za osx bol kot za kaj druga
@token Kaj ti je kaki applovec spizdo babo? Al zakaj se na vse pretege trudiš nekaj dokazat, če te večina pet posto ne jebe? 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #111 Objavljeno 11.08.2010 19:07:49 |
|
k smo že glih pr deframentaciji pa še mene neki zanima (ampak pol pa res loh nehamo tkole off topic)... iDefrag tisti k ga mate - uredu al neuredu. Tisti k mate kej druzga - kaj mate pa primerjava z iDefragom... namreč nebi rad kupoval n različnih programov.
...on topic...
za vse tiste katerim pc/mac debate še niso dosadile, evo mal pogrevanja stokrat prežvečenga in že ohlajenga starga krompirja:
http://24ur.com/novice/it/iphone-po-slovensko.html#comment
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #112 Objavljeno 11.08.2010 19:08:30 |
|
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #113 Objavljeno 11.08.2010 19:15:18 |
|
@ban: iDefrag dela BP, lahko naredis tudi online defrag ampak ni tako dosleden kot offline
@cannondale: tisti zastokani pixli, kot sem razumu si mel 3 razlicne iMace in 3x se ti je po en pixel zataknu ? si lahko uveljavljal garancijo tut z enim samim faulty pixlom ?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #114 Objavljeno 11.08.2010 19:23:40 |
|
Garancija ti za en sam pixel ne velja. K sreči sem jih odkril ko sem ga kupil in sem v zakonskem roku zadevo vrnil. Vendar ni potrebno ravno biti dober matematik da ugotoviš kako velika je verjetnost da se ti kaj takega zgodi. Pri zaslonih te "kvalitete" tega ne bi pričakoval. Sicer pa mislim da se govori da je za uveljavitev garancije dovolj 7+ zataknjenih pixlov zgoščeno (torej da se nahajajo v bližini drug drugemu). Nekako sramota, glede na to da je kar nekaj proizvajalcev v cenejšem rangu ki ima to urejeno bolje.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #115 Objavljeno 11.08.2010 19:37:15 |
|
hmm, se mi je zdel ja. kul hvala za razlago :cmd:
EDIT: lihkar se spomnil, mac os x ocitno le ni tako malwareproof, samo da apple tega ne obesa na zvon
Apple silently includes malware prevention update in Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Citiram: | "Apple silently updated its Snow Leopard malware protection in this week's Mac OS X 10.6.4 update, targeting a Trojan that disguises itself as iPhoto," Katie Marsal reports for AppleInsider.
"Though the new protection wasn't specifically listed in any of Apple's documentation accompanying Mac OS X 10.6.4, security firm Sophos discovered the update in the XProtect.plist file, which contains signatures of potential Mac threats," Marsal reports. "The new threat, dubbed HellRTS by Apple, has been distributed by hackers since April in the form of iPhoto."
Marsal reports, "Referred to as OSX/Pinhead-B by Sophos, the Trojan monitors browser activity unbeknownst to Mac users. It also makes a machine remotely accessible to the attacker, who can take complete control of the computer." |
ali to pomeni da bo apple pocasi moral kaksen built-in AV upeljati ?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #116 Objavljeno 11.08.2010 23:06:11 |
|
hahahahaaha kaj pa ovi
Ja stari... piši na kasperski, nod itd... ima da vsi začenjo migat 
|
 |
|
Prispevek: #117 Objavljeno 12.08.2010 00:13:38 |
|
gpc17 je napisal/a: | No ja malo pretiravate.. Windowsi niso tako slabi, če ne ne bi bili na toliko mašinah.
Mac OS X SL in Windows 7 imata svoje prednosti in slabosti..
Jaz pravim kakor komu paše Mogoče edino kar me malo odbija pri os x je to da je zelo velik stvari narjenih samo za Windowse. Ena od teh bedarij je nlb klik ipd bedarije.
Uglaunem mogu bi se navadt iskat programe za maca če bi ga imel..
So pa z windows 7 naredili tisto kar z visto niso. Dela dobro tudi na starejših mašinah. Zato ljudje pravijo "kok je huda".. |
Meni dela NLB klik na OS X
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #118 Objavljeno 12.08.2010 02:33:48 |
|
token je napisal/a: |
Citiram: | "Apple silently updated its Snow Leopard malware protection in this week's Mac OS X 10.6.4 update, targeting a Trojan that disguises itself as iPhoto," Katie Marsal reports for AppleInsider. |
ali to pomeni da bo apple pocasi moral kaksen built-in AV upeljati ? |
buhuhu, a se more na veliki zvon to oglašat? a je danes v svetu merilo to kolk virusov/trojancev maš, in več je bolje?
jaz vem da bi zakrpu in v opisu novga patcha napisu, fixed security issues (tud marketing je del biznisa k ga je treba obvladat)
sej itak pa usi vemo da noben sistem ni 100% in ne vrjamem da kdaj bo kakšen.
ampak mac vs win. win ni "win".
kar se tiče pa defraga, jaz sem bral da defrag ni priporočljiv za osx in ga tud nikol nism še delu, in edino konkurenco v popravljanju diska k ga vem je repair disk permissions. kukr pa vem in tud slišim, je pa to kar sem napisu, da hfs+ particije in osx zlaga paketke na kupče dost bolj organizirano kot windows in posledično disk zabija 10x manj (dejstvo) in da defrag ni tako pomemben (oziroma ga po nekaterih virih odsvetujejo) kot v windowsih, kjer je nujno to zlo.
tud zaokroževanje 1024 na 1000 je kul v windowsih da ti na koncu manjka 10% placa na disku, valda kul, sej mam windowse kdo rab 10% diska, ker sem itak kul, roba je đabe in jaz jo bom nabavu večjo, bolšo, ker sem kul.  pa še en antivirus bi za sabo. prosim.
lej tole :apple1: je hitrej k windowsi 7 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #119 Objavljeno 12.08.2010 06:45:15 |
|
hhsk je napisal/a: | token je napisal/a: |
Citiram: | "Apple silently updated its Snow Leopard malware protection in this week's Mac OS X 10.6.4 update, targeting a Trojan that disguises itself as iPhoto," Katie Marsal reports for AppleInsider. |
ali to pomeni da bo apple pocasi moral kaksen built-in AV upeljati ? |
buhuhu, a se more na veliki zvon to oglašat? a je danes v svetu merilo to kolk virusov/trojancev maš, in več je bolje?
jaz vem da bi zakrpu in v opisu novga patcha napisu, fixed security issues (tud marketing je del biznisa k ga je treba obvladat)
sej itak pa usi vemo da noben sistem ni 100% in ne vrjamem da kdaj bo kakšen.
ampak mac vs win. win ni "win".
kar se tiče pa defraga, jaz sem bral da defrag ni priporočljiv za osx in ga tud nikol nism še delu, in edino konkurenco v popravljanju diska k ga vem je repair disk permissions. kukr pa vem in tud slišim, je pa to kar sem napisu, da hfs+ particije in osx zlaga paketke na kupče dost bolj organizirano kot windows in posledično disk zabija 10x manj (dejstvo) in da defrag ni tako pomemben (oziroma ga po nekaterih virih odsvetujejo) kot v windowsih, kjer je nujno to zlo.
tud zaokroževanje 1024 na 1000 je kul v windowsih da ti na koncu manjka 10% placa na disku, valda kul, sej mam windowse kdo rab 10% diska, ker sem itak kul, roba je đabe in jaz jo bom nabavu večjo, bolšo, ker sem kul. pa še en antivirus bi za sabo. prosim.
lej tole :apple1: je hitrej k windowsi 7  |
Ojoj. Če že omenjaš Windows 7, bi upal, da si ga vsaj preizkusil.
Po novem imajo defragmentacijo implementirano veliko bolje kot do sedaj, saj ni potreben noben input od uporabnika, vse je avtomatsko.
In ponovno, napaka. MS ničesar ne zaokrožuje, delajo pa to proizvajalci trdih diskov, ki imajo licenco za uporabljanje enačbe 1KB = 1000B. Če te še zmeraj bega – MS ti da dejansko točne podatke.
Si en lep primerek Mac uporabnika 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #120 Objavljeno 12.08.2010 09:36:50 |
|
hhsk je napisal/a: | buhuhu, a se more na veliki zvon to oglašat? a je danes v svetu merilo to kolk virusov/trojancev maš, in več je bolje? |
ne se ni treba, je pa lepo ce vsak koncni uporabnik ve kaj tocno prenasa na svoj racunalnik. vsak je rad seznanjen. sploh pa celotno bistvo sploh ni bilo v tem, kar ti mislis.
hhsk je napisal/a: | jaz vem da bi zakrpu in v opisu novga patcha napisu, fixed security issues (tud marketing je del biznisa k ga je treba obvladat). |
tudi tukaj se strinjam, marketing rasturajo na puno. vse pozitivne komplimente si zasluzijo, ker so res mojstri na tem podrocju.
hhsk je napisal/a: | kar se tiče pa defraga, jaz sem bral da defrag ni priporočljiv za osx in ga tud nikol nism še delu, in edino konkurenco v popravljanju diska k ga vem je repair disk permissions. kukr pa vem in tud slišim, je pa to kar sem napisu, da hfs+ particije in osx zlaga paketke na kupče dost bolj organizirano kot windows in posledično disk zabija 10x manj (dejstvo) in da defrag ni tako pomemben (oziroma ga po nekaterih virih odsvetujejo) kot v windowsih, kjer je nujno to zlo. |
sej mi je ze iz tvojega prvega posta postalo jasno da ti res niso jasne te stvari, caka te se nekaj ucenja.
EDIT: Repairing Disk Permissions and DeFrag--the Same?
Citiram: | They're entirely different things. A "defragment" operation moves files around to combine split segments of files and consolidate free space. A "repair permissions" operation examines the permissions settings of system files and resets any that seem to be wrong. |
|
 |