Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
začetnik mac os x
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.08.2010 12:32:50
začetnik mac os x
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zdravo

Moje ime je Andraž in sem prvič na forumu, odkar imam pc sem uporabnik windowsa, včeraj pa me je pičila neka stvar in odločil sem se zamenjat windows 7 za mac os x.

Windows znam namestiti že z zaprtimi očmi, pri macu pa bo najbrž gledati, kot pribit. Moram najprej izreči, da bi najprej poiskusil z nelegalnim mac os x in ga če mi bo res všeč kasneje tudi kupil(mislim, da stane samo 30 eur, proti windowsu zelo malo), na nelegalnem bom začel zato, če se bom maca slučajno naveličal že po nekaj dneh ali urah. Tako sem delal tudi pri windowsih in se je obrastovalo, recimo pri visti sem poiskusil z nelegalno in videl, če jo bom kupil mi bo delovala zelo počasi.

Ker vem da vas je tukaj kar nekaj ljudi, ki ga uporabljate(mac), bi vam zastavil nekaj vprašanj:

-kako imeti mac v slovenščini?
-ali je hitrejši in bolje odziven kot windows?
-kako delujejo posodobitve?
-bi mi lahko kdo prilepil link kako se ga inštalira oz. mi kar razloži?
-ali v njem delujejo programi kateri so v windowsih?
-sedaj imam disk razdeljen na C disk(kjer je windows) in D(kjer so podatki)?
-kako je z gonilniki?
-imam navaden pc laptop(hp compaq presario cq71) kako je z gonilniki?
-kako je z brezžično povezavo?

upam, da nisem napisall kaj proti pravilom foruma
to bi bilo trenutno vse, hvala
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vnanje Gorice
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 06.08.2010 12:34:51
Tole kar stane 30 €, gre samo na mace
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 06.08.2010 12:38:05
iT je napisal/a:
Tole kar stane 30 €, gre samo na mace

aha, potem za navadne pcje samo ponaredki

ali veš odgovor še na kakšno moje vprašanje
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 06.08.2010 12:39:40
Poglej na InsanelyMac forume.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 06.08.2010 12:42:33
Jaz si na tvojem mestu nebi grenil življenja z inštalacijo OSX-a, kjer večina stvari ne bo delala.
Pojdi v eno od Apple trgovin in se malo igraj z mac-i.
Boš takoj videl če ti je OSX boljši od oken. Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 06.08.2010 12:45:56
Re: začetnik mac os x
windows7fan je napisal/a:
zdravo

Moje ime je Andraž in sem prvič na forumu, odkar imam pc sem uporabnik windowsa, včeraj pa me je pičila neka stvar in odločil sem se zamenjat windows 7 za mac os x.

Windows znam namestiti že z zaprtimi očmi, pri macu pa bo najbrž gledati, kot pribit. Moram najprej izreči, da bi najprej poiskusil z nelegalnim mac os x in ga če mi bo res všeč kasneje tudi kupil(mislim, da stane samo 30 eur, proti windowsu zelo malo), na nelegalnem bom začel zato, če se bom maca slučajno naveličal že po nekaj dneh ali urah. Tako sem delal tudi pri windowsih in se je obrastovalo, recimo pri visti sem poiskusil z nelegalno in videl, če jo bom kupil mi bo delovala zelo počasi.

Ker vem da vas je tukaj kar nekaj ljudi, ki ga uporabljate(mac), bi vam zastavil nekaj vprašanj:

-kako je z gonilniki?

Kar se tice odzivnosti moram reci da ni neke velike razlike...
Posodobitve delujejo odlicno samo kliknes instal in poinstalira kar je za poinstalirat... sam nikoli nisem imel nobenih tezav.
Programi je pa tako... obstajajo mac verzije znanih programov (photoshop, MS office, ipd) ce pa ne obstajajo mac verzije pa skoraj sigurno obstaja mac alternativa.. in ta je po mojih izkusnjah dostikrat boljša.

Svetujem ti da obisces kaksno apple stacuno (EPL, iStyle, BigBang) in tam sprobas malo operaciski sistem ter morda se uprasas tocno kaj te zanima.

Na navaden leptop ti pa odsvetujem instalirati osx ker je veliko tezav in tudi ko pridejo posodobitve je velika verjetnost da ti ne bo vec delalo.

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 06.08.2010 13:18:55
Re: začetnik mac os x
imatic je napisal/a:
zdravo

-kako je z gonilniki?

Kar se tice odzivnosti moram reci da ni neke velike razlike...
Posodobitve delujejo odlicno samo kliknes instal in poinstalira kar je za poinstalirat... sam nikoli nisem imel nobenih tezav.
Programi je pa tako... obstajajo mac verzije znanih programov (photoshop, MS office, ipd) ce pa ne obstajajo mac verzije pa skoraj sigurno obstaja mac alternativa.. in ta je po mojih izkusnjah dostikrat boljša.

Svetujem ti da obisces kaksno apple stacuno (EPL, iStyle, BigBang) in tam sprobas malo operaciski sistem ter morda se uprasas tocno kaj te zanima.

Na navaden leptop ti pa odsvetujem instalirati osx ker je veliko tezav in tudi ko pridejo posodobitve je velika verjetnost da ti ne bo vec delalo.

recimo sem po youtube gledal, da na še starejših od mojega laptopa dela:
http://www.youtube.com/watch?v=kyKbv7rHJwg&feature=related
nevem pa kaj misliš s tem "navaden laptop"
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 06.08.2010 13:32:55
Mislil je navaden PC.

Težava "Hackintosha" se največkrat pojavi pri WiFi karticah ... zaradi driverjev (kot boš lahko zasledil po forumih). In pazi koliko forumov in postov je na to temo na netu ... a ti to ne pove, koliko težav je?
No kot rečeno Mac-i šibajo WiFi na t.i. AirPortih in imajo v OS-u to poštimano, nimajo pa poštimano za kakšne druge WiFi mrežne kartice ... ker tega ne rabijo.

Torej ... na tvojem mestu bi (tako kot predlagano zgoraj) najprej malce poizkusil v kakšni trgovini in potem KUPIL Mac-a (OSX je zraven, ni potrebno dokupovati kot pri določenih PC-jih Smile ) in se ne zafrkaval z OSX-om na PC.

Stvar ni le v OS-u ... tudi strojno so Mac-i napredni, oz. dodelani kot je potrebno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 06.08.2010 13:41:13
faganel je napisal/a:
Mislil je navaden PC.

Težava "Hackintosha" se največkrat pojavi pri WiFi karticah ... zaradi driverjev (kot boš lahko zasledil po forumih). In pazi koliko forumov in postov je na to temo na netu ... a ti to ne pove, koliko težav je?
No kot rečeno Mac-i šibajo WiFi na t.i. AirPortih in imajo v OS-u to poštimano, nimajo pa poštimano za kakšne druge WiFi mrežne kartice ... ker tega ne rabijo.

Torej ... na tvojem mestu bi (tako kot predlagano zgoraj) najprej malce poizkusil v kakšni trgovini in potem KUPIL Mac-a (OSX je zraven, ni potrebno dokupovati kot pri določenih PC-jih Smile ) in se ne zafrkaval z OSX-om na PC.

Stvar ni le v OS-u ... tudi strojno so Mac-i napredni, oz. dodelani kot je potrebno.

Tako je!

Sam sem se nekoc igral z tem... imel sem acer aspire one... notri sem vgradil od della mrezno kartico ker naj bi bila ta tudi v nekaterih macih.
Potem je prisel update za itunes katerega sem rabil zaradi iphona, sem posodobil in potem mi novi itunes ni hotel prikazovati itunes store ker bi rabil posodobiti safari. Safari se ni hotel posodobiti brez osx posodobitve in ko sem se to naredil se ni vec bootal. Sem prodal na bolhi in kupil mac.

Tako da dejansko ni samo v mrezi ampak je pravzaprav celoten sistem rahlo prilagojen razlicnim PCjem. - dobro za preizkusiti, ce pa mislis imeti za dlje casa pa res toplo odsvetujem.

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 06.08.2010 13:42:23
faganel je napisal/a:
Mislil je navaden PC.

-pc je star 2-3 tedne, macbooka sem imel namen kupiti samo je bil "svinjsko drag" pa še slabši od mojega, ki je bil sedaj.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 06.08.2010 13:57:44

-pc je star 2-3 tedne, macbooka sem imel namen kupiti samo je bil "svinjsko drag" pa še slabši od mojega, ki je bil sedaj.

Kakor jaz vidim nisi iskal prenosnik, ampak si iskal stacionarca.
Po zmogljivosti glede na baterijo (do 10 ur) ne zdrži noben drug prenosnik.
Če kupiš zmogljiv prenosnik plačaš enako kot za macbook pro z veliko manjšim časom trajanja baterije in ga tako ali tako ne boš mogel uporabit (tukaj PC ali Mac PRO rula) za zahtevnejše operacija - beri igranje novih iger, in 3D renderiranje saj nobena mobilna grafična ne premaga stacionarne.

Za mene prenosnik ni prenosnik če nima ločene grafične kartice, solidno procesorsko moč in ne drži ob redni uporabi vsaj 5 UR (za šolo ali faks).
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 06.08.2010 14:04:55
rokiii je napisal/a:

Kakor jaz vidim nisi iskal prenosnik, ampak si iskal stacionarca.
Po zmogljivosti glede na baterijo (do 10 ur) ne zdrži noben drug prenosnik.
Če kupiš zmogljiv prenosnik plačaš enako kot za macbook pro z veliko manjšim časom trajanja baterije in ga tako ali tako ne boš mogel uporabit (tukaj PC ali Mac PRO rula) za zahtevnejše operacija - beri igranje novih iger, in 3D renderiranje saj nobena mobilna grafična ne premaga stacionarne.

Za mene prenosnik ni prenosnik če nima ločene grafične kartice, solidno procesorsko moč in ne drži ob redni uporabi vsaj 5 UR (za šolo ali faks).

-baterija zdrži 3-4 ure, tudi do 5 ur če imaš osvetlitev na minimum
-grafika je posebej, procesor je intel pentium dual core 2100 mhz
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 06.08.2010 14:08:33
windows7fan, če hočeš namestit mac osx na navaden windows računalnik (mac osx dela samo na apple računalnikih) je najbolš da se preseliva v hackintosh temo kle na jabuku, boš mal povedu ker laptop maš, pa ti bom mal pomagu. če maš taprav laptop, za katerega obstajajo driverji, ti jaz svetujem osx na navadnem windows pcju.
link do teme.
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=4767&highlight=hackintosh
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 06.08.2010 15:29:06
Glede MAC OS X v Slovenščini ga boš res težko dobil, oz. se ne da dobit, ker ne obstaja Wink (nisem pa 100 %)
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 06.08.2010 15:35:40
rimonika je napisal/a:
Glede MAC OS X v Slovenščini ga boš res težko dobil, oz. se ne da dobit, ker ne obstaja Wink (nisem pa 100 %)

Mensezdi da je bil Tiger delno preveden s strani naših apple geekov. Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 06.08.2010 17:48:29
we_are_the_borg je napisal/a:
rimonika je napisal/a:

Mensezdi da je bil Tiger delno preveden s strani naših apple geekov. Very Happy

A res? Tega pa nevem Razz
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 06.08.2010 18:03:43
Ja hachintosh imajo tisti ki se radi še potem igrajo z driverji in raznimi težavami ki jih je treba na začetku odpraviti.

OS x dela najbolje in brez težav samo na Applovih računalnikih, ker je ta sistem narejen izključno za te računalnike.

Tako da nasvet da greš v trgovino in se tam igraš nekaj časa je še najboljši. Ali pa če poveš iz kje si pa ti ga bo kdo izmed uporabnikov jabuk.si prinesel pokazat. Pa boš se potem odločil.

Pa velika verjetnost je tudi da če si bi že originalnega kupil, da ti ne bo beden.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 06.08.2010 18:54:57

Slabši je bil morda samo po specs, dejansko pa bi vse delovalo bolje in hitreje, ker je ostali hardware zelo zoptimiziran za osx. Nič več štekanja, itd. Cena je pač takšna, kot je.

Sem mel včasih nek hackintosh in ni primerjave. Preizkusi in se nato odloči, če nisi tak tip, brezveze sedaj nekaj govoriti.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 06.08.2010 19:21:46
no sej jaz nism mislu da bi si kupu laptop pa pol gor tlaču osx, v vsakem primeru kupi applov računalnik.
če pa že maš kšn dost v redu laptop in ti grejo windowsi na jetra, pol pa upoštevi nasvet iz mojga prejšnga odgovora.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 06.08.2010 21:10:14
faganel je napisal/a:

L O L O L O L O L O L O L O L O L

back to the medieval age
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani