10.6.4 in nadležni ventilatorji + CPU poraba
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 18.07.2010 00:08:02 10.6.4 in nadležni ventilatorji + CPU poraba |
|
Odkar sem iz 10.6.3 nadgradil na 10.6.4, sem prvo kot prvo opazil, da se moj MBP bolj segreva, kot se je prej (vsaj za kaksnih 5 stopinj). Kar je se bolj motece pa je glasnost ventilatorjev in CPU poraba ze ob samem gledanju YouTube videov, da ne omenjam cisto vsakdanjih opravil, kot so recimo gledanje slik, uporaba kaksnih programov, itd, kjer se pogosto prav tako zacne slisati ventilatorje po nekaj casa. Nadležen je tudi Finder, ki pogostokrat kar naenkrat povzroči, da poraba CPU-ja skoči na 100%, ventilatorji pa se prav tako začnejo besno vrteti.
Prav tako ventilatorji "pobesnijo" tudi ob samem restartu! Npr., ko se prikaze siv applov ekran, potem se postopoma zacnejo vrteti hitreje in hitreje, ko pa pridem na desktop, pa se postopoma vrnejo na cca. 2000 rpm. To se mi prej nikoli ni dogajalo.
Pravkar sem resetiral tudi PRAM, a očitno ni pomagalo.
Kaj je to zaeno sranje.... Prej se mi je to redko dogajalo, odkar pa sem nadgradil na 10.6.4 pa je besnenje ventilatorjev prakticno postala stalnica!!!
Ali se še komu to dogaja??? Kaj je tu sploh za storiti?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Velika Nedelja |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 21.07.2010 16:43:44 Re: 10.6.4 in nadležni ventilatorji + CPU poraba |
|
Dober dan!
Pomagal bi podatek o modelu Mac Book Proja ali vsaj procesorja. V MBP modelih iz aprila 2010 so bile take napake s procesorji Core i7 in i5 zazname, mogoče se stopnjujejo celo s posodobitvami. Najbrž česa drugega, kot čakati na peti popravek šest edicije OS X-a, ni.
real001 je napisal/a: | Prav tako ventilatorji "pobesnijo" tudi ob samem restartu! Npr., ko se prikaze siv applov ekran, potem se postopoma zacnejo vrteti hitreje in hitreje, ko pa pridem na desktop, pa se postopoma vrnejo na cca. 2000 rpm. To se mi prej nikoli ni dogajalo. |
Po moji oceni je to normalno. Procesorje silake, kot se lahko imenujeta tudi i7 in i5 z več kot 2,4GHz, je potrebno na delovanje pripraviti v določenih (predvsem aklimatiziranih) pogojih. Enak pojav sem opazil pri vsakem zagonu mojega Mac Pro-ja, vsebujoč dva Nehalem procesorja.
LP,
BIG_Yack
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 21.07.2010 19:55:34 Re: 10.6.4 in nadležni ventilatorji + CPU poraba |
|
BIG_Yack je napisal/a: | Dober dan!
Pomagal bi podatek o modelu Mac Book Proja ali vsaj procesorja. V MBP modelih iz aprila 2010 so bile take napake s procesorji Core i7 in i5 zazname, mogoče se stopnjujejo celo s posodobitvami. Najbrž česa drugega, kot čakati na peti popravek šest edicije OS X-a, ni.
real001 je napisal/a: | Prav tako ventilatorji "pobesnijo" tudi ob samem restartu! Npr., ko se prikaze siv applov ekran, potem se postopoma zacnejo vrteti hitreje in hitreje, ko pa pridem na desktop, pa se postopoma vrnejo na cca. 2000 rpm. To se mi prej nikoli ni dogajalo. |
Po moji oceni je to normalno. Procesorje silake, kot se lahko imenujeta tudi i7 in i5 z več kot 2,4GHz, je potrebno na delovanje pripraviti v določenih (predvsem aklimatiziranih) pogojih. Enak pojav sem opazil pri vsakem zagonu mojega Mac Pro-ja, vsebujoč dva Nehalem procesorja.
LP,
BIG_Yack |
Pri meni gre le za 2.5 Ghz C2D procesor...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 22.07.2010 07:08:32 |
|
si probal resetirat PRAM? CMD+ALT+P+R. Potem pa še lahko resetiraš SMC po teh navodilih http://support.apple.com/kb/ht3964
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 22.07.2010 13:31:17 |
|
Mislim, da je bilo kaksen dan po tem, ko sem resetiral PRAM spet v redu. Sicer pa, ali lahko kaj skodi, ce resetiram se SMC, pac kar tako za vsak slucaj?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 28.07.2010 10:46:58 |
|
Imam tale problem. Probam danes resetirat SMC in ti sporočim kako je šlo.
Citiram: | Fans
The computer's fans speed up quickly and remain at high speed.
The computer's fans run at high speed although the computer is not experiencing heavy usage and is properly ventilated. |
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 28.07.2010 16:12:32 |
|
headbook je napisal/a: | Imam tale problem. Probam danes resetirat SMC in ti sporočim kako je šlo.
Citiram: | Fans
The computer's fans speed up quickly and remain at high speed.
The computer's fans run at high speed although the computer is not experiencing heavy usage and is properly ventilated. |
|
Tudi sam sem imel ta problem, pa mi je ocitno resetiranje PRAM-a pomagalo...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 29.07.2010 06:36:09 |
|
Naredil SMC, pri uporabi Photoshopa (automate 6 slik) je bil računalnik močno obremenjen 82 stopinj ampak mislim, da to ni nič čudnega.
Za pravilen rezultat bom moral kakšen teden počakati, da vidim kako se obnese po daljši uporabi vsakodnevnih opravil.
lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 29.07.2010 06:41:50 |
|
Tudi moj Macbook Pro (13'', revizija jesen 2009) se pri pretvarjanju slik iz RAW v JPG segreje na eno tako temperaturo. Tipična temperatura procesorja med brskanjem po internetu je tam okrog 50 st. Celzija.
|
 |