Navodila:
1. Vklopi widgets
2. Klikni na katerikoli widget npr. Kalkulator
3. Pritisni Jabuk+R
5. Uživaj (probaj isto še na uri ipd.)
Verjetno jih imate še kaj v rokavih
| Fun Features | |||||||||

Frend je po naključju odkril naslednjo, noro uporabno funkcijo  

Navodila: 1. Vklopi widgets 2. Klikni na katerikoli widget npr. Kalkulator 3. Pritisni Jabuk+R 5. Uživaj (probaj isto še na uri ipd.) Verjetno jih imate še kaj v rokavih  | 
	|||||||||

Zadeva super zgleda  

Ima morda še kakšen globlji pomen? LP  | 
	|||||||||

Kaj se pa zgodi? PS: nimam Leoparda/Tigerja.  | 
	|||||||||

To re reload. Torej zadeva restartira widget.  | 
	|||||||||

@ Uros:

to je Refresh animacija, kajne. Zadnjič sem malo bral na leopardtricks.com in naletel na to fancy foro (dela tudi na Tigru): Ko minimiraš okno (srednji krogec, z znakom -) kateregakoli (najbrž) programa, zraven pritisni še tipko Shift in glej - okno se bo minimiralo v SlowMotion Enako je tudi pri obratnem postopku: ko iz Docka klikneš na minimiran program, zraven držiš tipko Shift in okno se v SlowMotion maksimizira oziroma se vrne v prejšnjo velikost.  | 
	|||||||||

Jp, tako kot npr. v Safariju 
 Saj po moje je bilo to omenjeno na Keynotu za Leoparda, pa sem pozabil sprobat. Drgač ql ja..Še ena uporabna  | 
	|||||||||

ah,ta slowmotion eposeja  je že stara znana fora.  

| 
	|||||||||

tako je, "slowmotion"  fora, je bila prikazana takrat, ko so predstavili  Aqua vmesnik za Mac OS X (2000) skupaj z Dockom.   

http://www.youtube.com/watch?v=2GkoAa5718Y&feature=related  | 
	|||||||||

Dela tudi pri Stacks in pri Spaces  | 
	|||||||||

Jah, oprostite, ker nisem Apple uporabnik že od leta 1976 (al kdaj), ampak šele od letos spomladi. Ste se vsi obesli na ta SlowMotion, da bi pa kakšno dodatno "Fun feature" napisali, to pa ne, kaj, poznavalci.

@ niggasnopec: sem videl, da deluje tudi na Stacks zadnjič na Apple eventu, ko je un francoz to delal  | 
	|||||||||

se ti ni treba opravičevat, sem omenil samo kot zanimivost, zato sem dodal tudi link do filmčka, zanimiva je celotna predstavitev takrat novega vmesnika aqua, seveda če te zanima, če ne pa pač ignoriraj 

| 
	|||||||||

Ok ok, saj ni panike.   

nej se Mac OS fun features nadaljuje.  | 
	|||||||||

Pa še ena, ki je nisem vedel (Mogoče malo bolj uporabna)

Hitreje Widget izbrišeš tako, da držiš Command+Option in se z miško postaviš na Widget, ki ga želiš izbrisati  | 
	|||||||||

v bistvu morš držat samo option  

| 
	|||||||||

Jaz imam naloženega še Tigra (10.4.11) in samo Option ne prime. Mogoče v Leopardu?  | 
	|||||||||

Seveda prime  | 
	|||||||||

Zanimivo je tut če imaš več odprtih oken u Safariju pa jih želiš dat v tabse  pod Window izbereš Merge all windows..d nimaš usega u zmešnjavi..

Pol si pa lahku u Keyboard shortcuts naštimaš še bližnco...npr :cmd: m Al pa voice over..u Speech u Preferences obklukaš Speak selected text when key is pressed..naštimaš bližno..označeš katerkol text in prtisneš bližnco in ti ga zrecitira  | 
	|||||||||

U mater....Pa res..VD je, nimaš kaj Hvala za popravek.  | 
	|||||||||

V poljubnem programu označite besedilo, pojdite v menu programa (če ste v Safariju je to Safari, če ste v Mailu je to Mail, ipd.) ter izberite Services -> Summarize.

To je orodje za kreiranje povzetkov besedila. Have fun  | 
	|||||||||

[ctrl]+[alt]+[command](jabuk)+8

probajte, caka vas presenecenje  | 
	|||||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja | 
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |